Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieczka

kastracja kocórka

Polecane posty

Gość Kasieczka

mam pytanie. co daje wykstrowanie kota oprocz tego ze nie bedzie mial dzieci?Moj strasznie zaczal po nocach mialczec wrecz jęczeć jak glupi, spac nie dawał. wykastrowalismy go wczoraj ale w nocy bylo to samo. Czy tak juz bedzie zawsze? co na to poradzic? bardzo prosze o rade bo te jeki sa nie do zniesienia, budzi nas i nasza corcie. Prosze o rade

Gość KOCUR KOCUREK UUUUUUUUUUUUUUUU

skoro już miałczał po nocach to pewnie już dojrzał płciowo, więc nie ma pewności, że kastracja pozbędzie go instynktów, moze sie zachowywać tak samo jak nie wykastrowany kocur tyle, że bezpłodny. żeby nie mieć problemu to kociaki kastruje się do 6 go miesiąca życia

Gość Kasieczka
Czysta słodycz mam wlasnie problem z tymi jekami jego. czy to w koncu mu minie? moze jest jeszcze za wczesnie zeby przestal? znaczyl wczesniej teren ale mysle ze teraz przestanie, zobaczymy. jak uporac sie z tym jego mialczeniem???

...jesli znaczyl juz teren to nie ma pewnosci ze przestanie i obawiam sie ze kastracja mopze nie pomoc gdyz byl za pozno wykastrowany tak jak moja przedmowczyni kocura trzeba kastrowac do 6 m-ca zycia a i wtedy nie masz 100% pewnosci ale zawsze jest wieksza niz u doroslego kota...oklesle to tak Mlody kotek ma mniej wiecej 95% na to by nie zaczal znaczyc i nie szalal po nocach gdy jest do 6 m-ca wykastrowany (przed znaczeniem-dojrzewaniem) Starsze kocury maja mniej wiecej 95% na to ze kastracja nic u nich nie zmieni gdyz instynkt podpowiada im co maja robic a same juz po kastracji tak do konca nie wiedza dla czego Dobrym sposobem jest wymeczenie kocura za dnia(zabawa) i danie mu sytej kolacji przed snem tak bedziesz miala wieksze prawdopodobienstwo ze w nocy bedzie spal...nie dopuszczaj do drzemek kotka w ciagu dnia:)moze to cos pomoze:)