Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aw81

Jaki krem na odparzenia na co dzien???

Polecane posty

Gość aw81

Jaki krem na odparzenia uzywacie na co dzien, po kazdej zmianie pieluszki??? Bo ja kupilam Nivea przeciw odparzeniom a tu wyczytalam ze on kiepski jest... O pomoc prosi niedoswiadczona przyszła- juz niedlugo- mama.

Gość zDolny Sląsk czeka
sudocrem jak dla mnie najlepszy i nie ma zadnych odparzen polecam

Kremu na odparzenia uzywa sie wtedy kiedy skora jest podrazniona, a nie przy kazdej zmianie pieluchy. Jesli dziecko nie ma zczerwienionej pupy to nie ma sensu smarowac kremem na odparzenia. Wystarczy umyc i dobrze wysuszyc pupe. A co do kremow to zalezy...Mozliwe, ze dla twojego malucha Nivea bedzie OK. Ja polecam Welede (nie wiem czy do kupienia w Polsce). Troche dziwnie pachnie, ale jak dla mnie ( a rzczej dla mojego synka) rewelacja.

Gość aw81
czyli ten sudocrem mozna uzywac przy kazdej zmianie pieluszki? co te dwie godziny? bo ja myslalam ze to juz leczy ewentualne wystapienie odparzen...ale skoro lepszy od nivea....? Kupic mniejsze opakowanie na poczatek czy od razu duze?

Gość linomag też jest
godny polecenia

Gość aw81
aha Ma-Rita dopiero teraz odczytalam twoją wypoweidz...czyli naprawde nie przy kazdej zmienie pieluszki stosuje sie kremy ??

Gość linomag też jest
kobito musisz smarować żeby zapobiec odparzeniom!! przy każdej zmianie pieluszki musisz smarowac!!!

Gość aw81
no proszę was...to jak to jest...?? i czym najlepiej...

w żadnym wypadku nie stosuj kremu przy każdej zmianie pieluszki, skóra się przyzwyczai i kiedy naprawdę się odparzy nic nie będzie dzialało, ja mogę polecić bobo gal, malo znany, a tani (ok 5 zł) i u nas naprawdę skuteczny - synek rzadko miewal odparzenia, ale jeśli już wystąpiły to jeden, dwa razy posmarowałam i było ok, a nivea też dosyc dobry, ale na lekkie odparzenia, poza tym koleżanki chwalą sudocrem, linomag, a gdy już jest naprawdę źle tormentiol (nie można stosować dłużej niż 3 dni - do kupienia bez recepty)

Tak jak pisze aniania skora przyzwyczaja sie do kremu. A odparzeniom to sie regularnie zmieniajac pieluszki i dobrze osuszajac skore. Najlepiej po umyciu pupy chusteczka nawilzajaca osuszyc skore pielucha tetrowa i delikatnie posypac zasypka. A kremy to sie stosuje jak skora jest podrazniona.

Mialo byc: odparzeniom sie zapobiega regularnie zmieniajac pieluszki.

Ja stosuje na przemian Linomag, Sudocrem, Bepanthen i czasem puder Penaten lub JJ i do tej pory żadnych odparzeń nie było.

Gość ewkawi
ja polecam Nivea Baby przeciw odparzeniom- jest wydajny, ma fajną konsystenceje i dziala najlepiej na pupcie mojej córki..mam porównanie z Sudocremem (za mocny wg mnie) Linomagiem(nie odpowiada mi jego kosystencja) krem Skarb Mamy (też dziwna kosystencja kremu)

ja swojego czasu wypróbowałm chyba już wszystkoie kremy i jedyny niezawodny, po prostu świetny to bephanten (maść, którą można stosować codziennie przy każdej zmianie pieluszki)- jest naprawde niezastąpiony. Odkąd go uzywam, mała nie miała ani razu problemów ze skórą (czyli od siedmiu miesięcy). Nieporównywalnie lepszy niż sudocrem (który moim zdaniem jest mocno przereklamowany), linomag itp.

Alantan. Raz posmarowane ewentualnie dwa razy i po odparzeniu.

Gość Zwykły puder jakiejkolwiek
marki. :)

Ja stosowałam sudocrem i nie było żadnych odparzeń, ani problemów ze skórą.

Gość gość
Najlepszym kremem na odparzenia jest maść firmy Alteya organics, jest w 99,7% organiczna, nie powoduje podrażnień, ani uczuleń, a leczy, można, niestety, dostać tylko on line na perlanega.pl

Gość gość
Sudocrem, ten z Hippa z cynkiem, Alantan maść i - to gdy już coś się czerwieni i kręci koło złego. A tak na co dzień Bepanthen, jest rewelacyjny :)

Gość gość
sudocrem ale na pewno nie przy kazdej zmianie pieluchy bo jesli podraznien nie ma to nie nalezy stosowac. po prostu nie ma sensu smarowac zdrowej skury. ja uzylam sudocremu doslownie kilka razy bo byla taka potrzeba a dziecko juz odpieluchowane.

Gość OliOli
Ja osobiście polecam Nivea krem SOS. Bardzo długo szukałam odpowiedniego kremu a synek ciągle miał zaczerwienioną pupcie. Jak nie była czerwona to miał taką przesuszoną skóre na jednym pośladku. Zadne kremy i maści nie pomogły, nawet te robione na recepte. Koleżanka poleciła krem s.o.s i wszystko znikneło w oka mgnieniu. Nie stosowałam przy kazdej zmianie pieluchy ale 2 razy dziennie po umyciu i osuszeniu. 2 dni i problem zniknął. Teraz synek nie nosi juz pieluchy wiec problemu nie ma ale krem nadal mam i sama go uzywam gdy mam wysuszone i popekane dłonie (zwłaszcza po powrocie ze spaceru lub wielkich porzadkach) Mam nadzieje ze wam tez pomoze

Gość gość
Kupuję - w biosna pl - krem Bio Melkfett Ochronny Provida Organics do codziennej pielęgnacji a gdy jest jakiś problem z odparzeniami to super działa serum sos spot-on Odylique.

Gość gość
Nie dopisałam jeszcze, że to są kremy z eko certyfikatem bez zbędnej chemii i bazujące na naturalnych składnikach.

Gość bronenka
Nivea na odparzenia jest moim zdaniem trochę za gęsty i ciężko jest go rozsmarować. Dużo lepszą konsystencje ma Sudocrem i na dłużej w ogóle starcza

Gość Maria K
Ja z kolei serdecznie polecam allerco. Widzę jaką ulgę przynosi mojej kruszynce :). Zaczęłam używać kremu na odparzenia i emulsji do kąpieli - od tego czasu jest o niebo lepiej!

Gość lolaxp
Ja także jestem zachwycona kremem allerco. Krem działa rewelacyjnie na odparzenia jak również na podrażnioną skórę (testowane także na osobie dorosłej!). Konsystencja fajna, dobrze się rozprowadza. Polecam wszystkim mamom;)