Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosieńka89

MATURA 2008 zjednoczmy siły

Polecane posty

Gość gosieńka89

Hej! Mam na imię Gośka. W tym roku zdaję maturę. Szukam innych tegorocznych maturzystów na cafe :) jak przygotowania? stresik? jak samopoczucie po dzisiejszej maturze próbnej? pozdrawiam i zapraszam :)

Gość gosieńka89
mam 89 lat i według ministerstwa jestem najstarszą tegoroczną maturzystką :)🌼

Gość hetkaaaaaaaaa
a ja mialam dzis rano rozwolnienie ze stresu:( naprawde.... nie chce myslec co bedzie w maju i sama wiem ze to glupie tak sie obawiac no ale co ja zrobie..

ja pewnie bd miec przed ustnymi bo ustnych sie najbardziej boje:( ale mysle ze damy jakos rade:) hetkaaaa z czego zdajesz maturke?

Gość gosieńka89.
hetkaaaaaaaaa ja też mam czasem z tym problem i radzę ci stosować korek, taki jak od wina :) no i dosyć łatwo jest go sobie zaaplikować w odbyt :) ktoś zarejestrował mój nick. uważajcie bo to podszywacz :(?

polski nie był trudny? hmmm zależy :) ja pisałam rozszerzony i szczególnie tematy mi jakoś nie podeszły :( pisałam, bo pisałam, ale bez przekonania :) za to czyt ze zrozumieniem całkiem przyzwoite :) zdaję: J. Ang - podstawowy J. Pol - rozszerzony WOS - podstawowy Historia - rozszerzony a Ty? ja jutro ang nie piszę :( pisaliśmy próbne matury już w grudniu i jako że, poziom w naszej klasie był wysoki, to nam \"dali spokój\" :( chociaż wszyscy chcieli pisać też jutro

Gość Maturzytska_Monika
Cześć :) Ja też się chętnie dołączę do Was dziewczyny i radzę zarezerwować nicki ;) Polski był dziś wyjątkowo łatwy. Mam nadzieję, że nam nie dowalą za to mega trudnego w maju... Ale jestem dobrej myśli ;) Ja zdaję z biologii a Wy ? :)

nie rozumiem jak można odmówić uczniom matury próbnej! bo szkoła oszczędza? przeciez to bez sensu:O

Gość hetkaaaaaaaaa
ja zdaje z angielskiego i z historii, tez pisalam rozszerzony, a na jaki temat gosienka pisalas?

Monia witaj :) miałam zdawać podst biologię :) ale jestem na profilu humanistycznym i marnie to widziałam hehe

pisałam na temat nr 1 :) wg mnie nic ciekawego :) ten wiersz był ciekawszy, ale niestety moja wiedza, do pisania jego analizy/interpretacji za mała :(

ja zdaje polski- podstwowy angielski-podstawowy matematyke-podstawowa i chemie -rozszerzona:) tez mielismy maturki w grudniu z operonu i tez dobrze poszly ale i tak jutro piszemy:)

Gość hetkaaaaaaaaa
myślę że jak zrobie loda to będzie dobrze i zdam 🌼

no niestety ... nasza szkoła (elitarna, najlepsza w mieście, 5. w Małopolsce) oszczędza na swoich uczniach :( kurcze, czy tylko dla mnie ten polski rozszerzony był dziś trudny ?

Gość hetkaaaaaaaaa
a wiecie dziewuchy co jest najgorsze.... ze sie wydaje ze poszlo dobrze, pieknie, elegancko a tu traaach... okaze sie ze jedyne co poprawnie napisane to imie nazwisko i pesel :(

Gość hetkaaaaaaaaa
za zrobienie loda drogi podszywaczu to moge co najwyzej zdac karte plywacka u heńka, kumpla tatay co to od 40 lat basen prowadzi w naszej wiosce....

Gość hetkaaaaaaaaa
wiersz zinterpretowałam tak Autor marzy o robieniu laski samemu sobie rozmyśla nad swą egzystencją i pyta Boga po co mu żebra? 💤

Też się trochę obawiam tej biologii ale myślę, że będzie dobrze :) Większość osób jakie znam pisały na 1 temat dzisiaj :) Moim zdaniem łatwiejszy.Ten z tych ''Ludzi bezdomnych'' jakiś taki dziwny... A ja wszystko na poziomie podstawowym i cholera żałuję... Ale nikt z klasy się nie wysilił to się nie wyrywałam a podobno łatwiejsza...

Monika = > napewno łatwiejsza :) tylko czy wystarczy Ci , żeby dostać się na wymarzone studia? bo jeśli tam nie wymagają rozszerzonej, to nie widzę sensu by ją pisać :)

No właśnie więc w sumie może lepiej... :) No nic, teraz już za późno na zmianę zdania :) Zad5. Wyjaśnij jaka funkcje pełnią w akapicie 8 formy: a.) liczba pojedyncza np. zdziwia mnie cisza za oknem b.) liczba mnoga: nasze dzieci wcale tego nie robią Jak tutaj odpwoiedziałyście na maturze podstawowej ? :)

Gość hetkaaaaaaaaa
nom ja mam historia w literaturze

Gość hetkaaaaaaaaa
ja przedwczoraj skonczylam, myslalam ze miesiac mi zajmie a pisalam dwa dni takie natchnienie mialam, oczywiscie materiały zbieralam juz długo

ja się dopiero zabieram :( a mój temat to: Problemy rodziny na przykładzie literatury XIX i XX wieku

Gość Maturzytska_Monika
Cześć dziewczyny :) Nie możemy pozwolić, żeby nasz topik zniknął :) Jak po angielskim dzisiaj? :) Ja w sumie zadowolona jestem. Nie było najgorsze choć na podstawowej był mega głupi tekst o Oskarach i studentach... :-O Generalnie poszło mi średnio ale nie przejmuję się. :classic_cool: