Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatusheck

Chyba nadchodzi oniec świata tak jak nostradamus przepowidzial

Polecane posty

Gość lubie szczury polowicznie
Lasintia (Lasintia@o2.pl) Lasintia@tlen.pl Nie czytałam, ale chętnie posłucham. a to ciekawe :D:D:D

Mam nadzieje że wóda stanieje - a z tym móżynem to dobre :D

wszystko się wali na świecie,coraz więcej zabójstw, zdrad, odstapień od wiary.w końcu bó nie bedzie mogł na to patrzeć i zakończy nasz marny żywot.to moje zdanie

10:14 pijawka (pijawka9@tlen.pl) a Ty niby kim jestes ze mozesz decydowac kto ma sie wypowiadac a kto nie ? Armagedonem ? ...ja sie nie podszywam pod blondynke znów złosci... spadam ...nic tu po mnie .. nie lubie takich tekstów

hmm.to była moja sąsiadka która się powiesiła kilka miesięcy temu.a nie wiem do kogo szła

tyle ze staneła niedaleko i się na mnie patrzyła.ale się wystraszyłam ze ja pierd***

i byc może autorka topiku ma racje pisząc o czarnym papieżu jako nowym prezydencie usa

Gość bronztain
co do papieza czarnego to sie w pewien sposob sprawdzilo bo obecny papiez benedykt XVI mial w herbie murzyna wiec to moze byc to.

Gość pueblo
💤

Gość opioyfuhjy
proroctwa nostradamusa opierają sie na Bbilii

Gość a gdzie to jest napisane
w biblii? w starym czy nowym testamencie??

Apokalipsa, otrzymana od Jezusa Chrystusa i przekazana Janowi poprzez aniołów jest najbardziej znanym, najbardziej wiarygodnym, a zarazem tajemniczym przekazem dotyczącym nadchodzących czasów. Zawarte w niej opisy przedstawione są w postaci symbolicznej, za pomocą znaków. Cała Apokalipsa, począwszy od rozdziału 5, obrazuje wyłącznie nadchodzącą przyszłość. Początek objawień rzeczy przyszłych otwiera pewien rozdział w historii ludzkości, który w biblii nazwany jest czasem ostatecznym. Obejmuje on okres kilku lat - od objawienia antychrysta, aż do powtórnego przyjścia Chrystusa, po którym odbędzie się sąd Boży, ale nie ostateczny. Ciekawostką jest, że 600 lat wcześniej, prorok Daniel otrzymał wizje, których uzupełnieniem i jednocześnie poświadczeniem jest właśnie Apokalipsa. W obydwu księgach pojawiają się podobne postacie, podobne wydarzenia, okryte niemalże identyczną symboliką. Różnica pomiędzy tymi księgami polega na tym, że Daniel prorokował dla narodu Izraelskiego, zaś Jan dla każdej społeczności, uznającej zwierzchnictwo i panowanie Jezusa Chrystusa.

Właściwa treść, nawiązująca do czasów ostatecznych, rozpoczyna się od przedstawienia wizji o 7 pieczęciach, a kończy na wydarzeniu związanym z zagładą ziemi i wszelkiego zła. Jednakże to opracowanie, w celu lepszego zrozumienia, należy czytać tematycznie. Najpierw: Losy Kościoła i wiernych (Niewiasta, 2 Bestie), później: Wyroki Boże (7 Pieczęci, 7 Trąb, 7 Plag, Upadek Babilonu), a na końcu: Zbawienie, Nowa Ziemia (Przyjście Pańskie, Sąd Ostateczny). Niestety, nie wszystko co zawiera wizja apokaliptyczna można zinterpretować lub przełożyć na język nam współczesny, gdyż wiele wydarzeń nie miało jeszcze miejsca i wiele rzeczy jeszcze nie wynaleziono, a próba interpretacji oparta na dzisiejszej wiedzy może zupełnie zmienić obraz nadchodzącej przyszłości i wprowadzić w błąd. Przykładem niech będą zjawiska opisane w księdze Jana, które w czasach obecnych są jedynie wytworem wyobraźni, a także cuda, którymi posłuży się antychryst i jego zastępca. Przygotowując poniższe teksty dołożono starań, aby w niniejszym opracowaniu, nie wystąpiło zjawisko indoktrynacji religijnej, jak ma to miejsce przy interpretowaniu wersów Apokalipsy przez liczne ruchy wyznaniowe. Każdy indywidualnie powinien zapoznać się z tekstem biblijnym, a dopiero wtedy szukać wyjaśnień do niezrozumiałych tekstów, i do tego służą poniższe działy.

Ale jak Bóg zakończy nasz żywot, jak ktos tam napisał u góry, to jak to niby ma być? Bomba jakas może? Było cos o tym w Biblii? Ciekawe co Bóg bez nas bedzie robił...

tego to nikt nie wie.nie znasz dnia ani godziny:)także to co nostradamus przepowiedział tez nie może być prada o końcu świata

jest topik o Biblii , a tam na pewno kazde pytanie wytłumaczy Tobie osoba o nicku Kamelia ( czesto jest wieczorkiem )