Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczko6

przepis na peeling kawowy

Polecane posty

Gość ciasteczko6

dziewczyny napiszcie jak go robicie, jak się stosuje i jak często - czytałam tutaj i na innym formu, że jest on najlepszy na cellulit, którego jest się ciężko pozbyć ze względu na przyjmowane tabletki antykoncepcyjne. Szukałam i szukałam przepisu ale nie ma dokładnego nigdzie.

Gość Służe uprzejmie
* 1 szklanka z "czubkiem" mąki * 1/2 szklanki cukru * 1 cukier waniliowy * 4 jajka * 2 łyżki maku * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka bakali (mogą być: rodzynki, orzechy włoskie, śliwki suszone, pestki słonecznika, pestki dyni, płatki migdałowe, skórka z pomarańczy lub według własnego smaku)

Gość nojaaaaaaaaaaaaa
hehe kawa fusiasta sypana z torebki plus zel pod prysznic i tym sie masowac:)

Gość hahahahahahahaha
super peeling

Gość fusy z kawy
mieszasz z czymś co ma poślizg, żel do mycia ciała, oliwa z oliwek, mozna dodać olej algowy - to wzmocni działanie antycelulitowe i olejki eteryczne np cynamonowy...... nacierasz się tą masą zawsze w stronę cerca, i to cała filozodia :D

Gość fusy z kawy
*serca

Gość KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
GOOGLE-TĘPAKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE ROZUMIEM LUDZI-W 3 SEKUNDY MOZNA TO W GOOGLE ZNALEŻĆ-A CI JEBANI WOLĄ PRODUKOWAĆ SIE I PYTAĆ PO MILION RAZY...CIEMNIAKI

Gość owszem działa
ale cudów nie ma, ja parze mieloną kawę w filiżance, tak zeby było dużo tych fusów, prawie całą filiżankę, wrzątku lejesz minimalnie, tyle tylko zeby zaparzyć, nie rób zupy potem dodaję na oko trochę soli, ale mało, szczypte powedzmy oraz leje mydło w płynie, aby uzyskać smarowną konststencę, do tej pory szłam z tym do wanny i nacierałam mokrą skórę aż do znudzenia, czyli kilkanaście minut, potem się myje, robię to tak czesto jak tylko uda mi się do tego zmusić nawet codzinnie ostatnio leję dodatkowo do tej mikstury oliwkę Ziaji anycelulit pomarańczową i jest super efekt, wygładzona, ujędrniona, natłuszczona skóra

Gość owszem działa
o jacy milusińscy :D tych przepisów jest tu sporo, różnią sie dodatkami, generalnie kawę mieloną trzeba zaparzyć aby uwolnić kofeinę, to ona działa na skórze

Gość nojaaaaaaaaaaaaa
ja proponuje bez olejkow bo cala wanna tlusta pozniej... najmniej roboty jest jak sypiesz kawe prosto z torebki do miski i dodajesz zelu wg uznania, ale musi byc sporo i tym sie smarujesz, mozniej normalnie myjesz cialo i cieszysz sie super skora:D

Gość ciasteczko6
dzięki serdeczne. pozwolicie że nie będę komentować tych "bardzo życzliwych odpowiedzi".

Gość nojaaaaaaaaaaaaa
a ja nigdy nie zaparzalam a widze efekt:D

Gość 12345543211234554321
a na co działa ten peeling???

Gość owszem działa
ohh wanna i tak jest brudna i jak śmerdzi z odpływu....:D który potrafi się też nieźle zatkać taką mieszaniną...radzę kupić oprócz kawy dużego KRETA ale czego się nie robi dla urody ;-)

Gość nojaaaaaaaaaaaaa
ale kawe zmywa sie sama woda a olejek trzeba szorowac:D poza tym skora i bez niego jest gladka...

Gość owszem działa
działa dosć dobrze na sflaczałe, poktyte celulitem ciało, któremu brak jędrności, gładkości i koloru

Gość owszem działa
zgadzam się, moje pierwsze doswiadczenia z tą miksturą nie przewidywały olejku ale doszłam do niego w drodze kolejnych eksperymentów :D bo już chciałam czegoś nowego spróbować, mieszkam sama i jak zastanę tłustą wannę rano to sie na siebie nie pogniewam :D

Gość fusy z kawy
ja mam bardzo suchą skórę a oliwa nierafinowana działa dla niej cuda..... wogóle czasem szklanę oliwy dodaję do kąpieli.....więc tłusta wanna mi nie straszna :D z resztą, tak czy siek zawsze ją szoruję po kądpieli..... taki nawyk....

Gość alusia m.
ale sie zakręcilam, ja tez mam okropny cell i sflaczala skore! odsatwilam juz yasminelle. mam tez takie krostki, tłuszczaki- co to znaczy? jak je wydrapię to boli- sa ropne złote. napiszcie mi od a -z jak ta miksture z kawy zrobic