Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hiiiijaasaaa

Czy w ciąży można robić tipsy???

Polecane posty

Gość Hiiiijaasaaa

Czy ta lampka do utwardzania nie szkodzi jakoś?

Gość hehhhehehe a jak ci powiedzą
że szkodzi to co ty biedaczko zrobisz 9miesięcy bez tipsów?i pewnie bez solary?katastrofa:P

Gość ola malo wiesz
pewnie nie, bardziej ich smord..tylko po co tipsy, lepiej sie idzwyczajaj bo pozniej mozesz dziecko zadrapac.

Ja robiłam i dzidzi nic nie jest, ale fakt lepiej się odzwyczaić bo potem nic przy dziecku nie zrobisz. Ja zdjęłam:)

Gość ja robiłam.....
ja robiłam dwa razy...z tego co wiem lampa nie jest szkodliwa ..no chyba że trzymasz ja na brzuchu przez trzy godziny w trakcie robienia paznokci...nie dajmy sie zwariowac w tych czasach wszystko szkodzi nawet oddychanie....

Gość Hiiiijaasaaa
jeszcze nie jestem w ciąży tylko się staram i boję się że może to zaszkodzić, gdyby np była to wczesna ciąża a ja moge nie wiedzieć jeszcze Będę wdzięczna za opinię, może ktos coś wie na ten temat? Niektórzy chyba sa troche niedojrzali, co za poziom ypowiedzi?

Gość dziwne ja włąśnie po prorodzie
zrobiłam sobie paznokcie, normalnie swoje mam ładne i mocne, ale po porodzie strasznie mi się rozdwajały i do tego to ciągłe moczenie rąk..... tipsy krótkie są bardzo mocne i wygodne, do tego gładsze od zwykłych paznokci....

Gość ola malo wiesz
no to nie dobrze, ze na chore paznokcie nzalozylas tipsy bo jak je scigniesz bedzie jeszcze gorzej..generalnie ja przy dziecku nie chcialabym tipsow chocby dlatego, ze moga sie odkleic a dziecko moze je wsadzic do buzi :/ jesli starsz sie o dzieko i bardzo ci zalezy to zrezygnuj z takich pierdul.

Gość wielki zief
w tipsach to raczej trudno zbierac gówienko z niemowlęcej pupci

już dawno odkleiłam, właśnie wzmocniły mi się paznokcie- konkretnie miałam jakiś akryl? nie wiem czy to jakaś różnica- ale tak mi kosmetyczka doradziła i byłam zadowolona, nosiłam przez pół roku po porodzie, teraz cieszę się już wlasnymi zdrowymi :D

wielki zief>>> dziś są pampersy i specjalne husteczki do pupci ;)

Gość ola malo wiesz
bez kitu, wiem wiele o tipsach i zadna porzadna kosmetyczka nie powiedzialaby ci tego, a same paznokcie po akrylu nigdy by ci sie nie wzmocnily!! co za blef, do tego jak kosmetyczka ma pojecie o tym to nie zalozy na zniszczona plytke bo zdjelaby je pozniej razem z nia...

Gość jasne ze mozna
i wlosy na pipce tez mozna farbowac na jakies super kolorki

Gość ola malo wiesz
chusteczka wody z mydlem nie zastapi...chyba ze tylko doraznie, ale tylek z kupy trzeba i tak umyc.

Gość virginniiaa
tipsy napewno oslabiaja paznokcie wiec jesli jez zajedziesz tipsami to pozniej beda miekkie jak gabka lamliwe i slabe i beda wygladaly gorzej od tych normalnych zdrowych paznokci

Gość wielki zief
wiem, zdarzało mi sie opiekowac dziecmi i w tym okresie miałam z koniecznosci krótkie paznokcie jakoś nie wyobrażam sobie mamy niemowlęcia z wielgachnymi tipsami, to niehignieniczne, niewygodne i niepraktyczne

Gość ola malo wiesz
najwyrazniej dziewczyna nie wie o czym pisze.

Gość wielki zief
miałam kiedyś akryle i szczerze to zamiast je zdejmowac wolałam je po prostu skrócic, spiłowac na grubośc, zamalowac lakierem i poczekac aż same odrosną pod akrylem paznokiec był tak spiłowany że był cieńki jak bibuła nigdy więcej nie założe tipsów bo tylko niepotrzebnie niszczy sie płytkę paznokcia by je nałozyc, do tego te ciągłe uzupełnianie i wdychanie paskudnego smrodu tipsy były super do momentu gdy płytka się naderwała z boku i fragment tipsa urwał sie razem z paznokciem przy samej skórze, nigdy więcej tego bólu

a kto pisze, ze dłłłłuuuugasne- jakąś shize tutaj macie chyba w tym temacie :P a jam mam BARDZO MOCNE NATURALNE PAZNOKCIE, więc nie było mowy o połamanej płytce, po prostu wkurzało mnie to, że się zaczeły rozdwajać..... a czy to był sam akryl czy jakieś odżywki, to nie mam pojęcia- bo nie jestem fachowcem w dziedzinie..... wirzcie lub nie....wiem, jedno, było to bardzo wygodne przy dziecku, bo te pazurki były mocne jak skała i do tego gładkie

Gość Hiiiijaasaaa
ja tam narazie nie narzekam, nie sa zbyt długie, nie przeszkadzają mi, ładnie wyglądają, tylko martwi mnie wpływ tej lampki na ewentualną ciążę, nie wiem czyb to jakieś promieniowanie? Jeśli by ktos cos wiedział o ewentualnej szkodliwości to bardzo prosze o wypowiedź.

Gość wielki zief
może fiberglass czy jak to się nazywa..... mnie kosmetyczka za bardzo spiłowała płytkę i dlatego nigdy już więcej nie skusze sie na tipsy, żal mi na to kasy i szkoda czasu spędzonego na wdychanie oparów jakiegoś śmierdzącego cholerstwa

Gość wielki zief
Boże to zwykłą lampa UV i raczej nie napromieniowywujesz sobie nią macicy podobną lampę stosują w stomatologii by utwardzac plomby, jakooś nikt nie pyta w gabinecie czy jest się w ciąży a pytaliby gdyby lampa była szkodliwa ciąży zagraża jedynie lampa rentgenowska

nie no natura górą.... wiadomo, ale jak trzeba to kosmetyka jest od tego aby pomagać :P

Dziewczyny można robić tipsy w ciązy. Skończyłam niedawno kurs paznokci i tam uczyła nas kosmetyczka , która mówila ze akryl oraz inne składniki nie są szkodliwe w ciąży tak samo jak i lampa.

Gość Hiiiijaasaaa
dzięki

Gość gość
witamja zajmuje sie robieniem paznokci od prawie pieciu lat, powiem tak:1.tipsy zelowe mozna jak najbardziej robic, wiekszosc tych drozszych zeli jest bezkwasowych wiec nie maja one zadnego wplywu na plytke2.nie mozna nakladac akrylu, sam jego zapach jest szkodliwy (w duzych ilosciach) dlatego tez ja bedac w ciazy nawet nie odkrecam buteleczki z liquidem3.tipsy nie niszcza plytki, niszczy ja osoba, ktora ich nie umie nalozyc, dobrze nalozone i co najwazniejsze dobrze ZDJETE tipsy nie zmieniaja plytki. jedynym zniszczeniem jest jej lekkie spilowanie, ktore zrasta wraz ze wzrostem paznokcia

Gość gość
4. jesli chodzi o porod, bo wiekszosc lekarzy (najczesciej tych starej daty) kaze sciagac sztuczne paznokcie (cokolwiek to znaczy) to trzeba miec nalozony przezroczysty zel, dlatego tez miedzy innymi nie robi sie akrylu, bo jest on najczesciej nakladany w kolorze rozowym na plytke a bialym na koncowke, czyli zaslania swoj paznokiec, a przy porodzie=operacji=innym zabiegu lekarze patrza czy paznokiec nie sinieje5.jesli zas chodzi o opieke nad dzieckiem to swoje paznokcie sa o wiele bardziej ostre niz DOBRZE ZROBIONE krotkie tipsy6.lampa uv nie szkodzi

Gość gość
jesli macie jeszcze jakies pytania, to zapraszam, chetnie obale kolejne bezsensowne mity:) a paznokcie to moja pasja wiec wiem o nich wszystko (a jak czegos nie wiem to sie szybko dowiem:):):) )

ainom_ ---> kurcze a mnie na kursie uczyli ze zarówno żelowe jak i akrylowe można robic i ze ten zapach nie powinien zaszkodzić :o musze sie chyba jeszcze dokształcic :P

Gość gość
dzindzerto jest tak, ze wszyscy staraja sie udowodnic ze akryl jest na tej samej "półce" co żel a tak niestety nie jestprosta sprawa jak cos, co tak smierdzi moze nie byc szkodliwe, dlaczego fryzjerki nie moga robic trwalych, dlaczego zaleca sie w ciazy nie robic wlosow, miedzy innymi dlatego ze zapachy to nic innego jak opary i w trakcie tych zabiegow je wdychasz..sa akryle bezzapachowe, ale z moich kolezanek zadna na nich nie pracuje (nie sa tak mocne, nie trzymaja sie tak dobrze itp.- to ich opinie)