Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kululuita

czy lekarz rodzinny moze wypisac recepte na pigulki??

Polecane posty

Gość kululuita

Gość ja222222
tak wypisze Ci

Gość kululuita
dziekuje bardzo:)

Gość luthien----24
wypisze ale w "wyjątkowej" sytuacji - kiedyś zagapiłam się i za późno zarejestrowałam się do ginekologa a kończyły mi się pigułki - i potrzebowałam "na już" - poszłam do rodzinnego i powiedziałam jaka sytuacja i pani doktor wypisała mi receptę bez problemu ale ostrzegła żeby takie syt się nie powtarzały bo nie powinna wypisywać.

Gość ja222222
nieprawda wypisuje bez problemu

Gość luthien----24
więc widać zdarzają się lekarze którzy wypisują bez problemu tak jak w Twoim przypadku, ale generalnie rzecz biorąc nie powinni tego robić. a przynajmniej nie za często.

Jaka nieprawda? jeden wypisze inny nie - i to jest prawdaMoże ale NIE MUSI wypisać. Na kogo trafisz na tego bęc.

Dodam, że kiedyś miałam identyczną sytuację i również usłyszałam, że lekarz wyjątkowo mi wypisze ale następnym razem już nie, bo nie powinna - chyba, że przyniosę od ginekologa pisemną informację, że takie a nie inne pigułki zostały mi przepisane.

Gość lekarz rodzinny moze przepisac
ja we wtorek dostałam karteczke że nie wymagam leczenia i lekarz rodzinny moze mi przepisac w tabletki zawsze kiedy tylko mi je potrzeba.i powiedzial mi ze wlasnie lekarze rodzinni sie o to upominali aby dawac takie karteczki...ale tylko raz w roku mozna taka dostac

Gość gmnhjj
moja tylko spytala: ile opakowan? ;p

U mnie w przychodni jest kilku lekarzy (nie mam takiego typowego rodzinnego) i każdy wypisuje bez problemu. Nawet teraz jak jestem w UK to moja mama idzi do lekarza rodzinnego i mówi że chce dla córki (na moją kartę pacjenta) i też spoko dają. Ale zgadzam się że to zależy od lekarza, raz moja siostra poszła po tabsy a lekarka jej mówi, że jak to... przecież to ANTYKONCEPCJA... nie po bożemu he he !!!

Formalnie każdy lekarz ma prawo, nawet dentysta. Ale że leków nie przepisuje się ot, tak - żadnych! - nic dziwnego, że lek. poz nie chce wypisać w ciemno, nie widząc nawet karty, o badaniu nie wspominając.