Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Margeuritte

blagam o pomoc potworny bol przy sikaniu...

Polecane posty

Go艣膰 Margeuritte

Po jakims czasie zaczelo mnie piec i swedzic w okolicy pochwy a potem piec przy sikaniu. Teraz wszystko mam zapuchniete a zrobienie siku to dla mnie katorga tak boli i piecze. Macie jakis skuteczny sposob? biore furigan od 2 i nic, fluconazole, masci promafucort i makmiror. Blagam czy jest na to jakis sposob? sikam 2 razy dziennie bo ak boli ze trudno mi sie zmusic, prosze zna ktoras z Was jakis sposb?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do ginekologa biegiem
moja kumpela tak miala i sie okazalo,ze ma krwiaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
bylam dala mi leki , u mnie nie da rady nawet wziernika wlozyc czy palcem dotknac ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamuska kwiatuszka
jesli srodki na zapalenie pecherza nie poskutkowaly to musisz isc do lekarza bo to moze byc cos powaznego..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do gina
a usg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
usg nie robilam teraz mnie bola tez jajniki a moze to juz podswiadomie wszystko boli, myslalam ze to od obtarcia przy... bo juz tak mialam ze pieklo po i przechodzilo. moj chlopak twierdzi ze mogl mi bakterie przeniesc z krocza mojego w okolocie pochwy ale od razu taka chorba? nie wiem wyc mi sie z blu chce jak pomysle ze rano znowu musze sie wysikac i d pracy isc. nie wiem moze jutro rzeczywiscie pojde raz jeszcze do lekarza tym razem internisty jesli usg cos wykarze. ostatnino malo pilam malo jadlam i dlugo siedzialam bez wstawania kolo 8 godzin. moze to stad to chorobsko? Tak czy inaczej dalej prosze jesli ktoras z Was miala podobne objawy poradzcie mi cos. nikomu nie zycze takiego cierpienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po ile furaginu bierzesz
??

Udost臋pnij ten post

boli Ci臋 w trakcie siusiania, czy pod koniec? jaki to b贸l - tylko pieczenie, czy te偶 k艂ucie, wra偶enie rozpychania cewki moczowej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po ile furaginu bierzesz
zwieksz dawke do 5-6 tabletek 2-3 razy dziennie, po 2 dniach powinnas poczuc poprawe, do tego kup ziolowy urosept i pij skrzyp fix

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do艣wiadczoona
Na problemy z p臋cherzem: 偶urawina w kaspu艂kach + 3 razy dziennie po dwie tabletki wit C (偶eby zakwasi膰 mocz). Od razu po wstaniu wypij dwie szklanki wody z sokiem z cytryny. Potem staraj sie pi膰 szklank臋 wody/naparu z zi贸艂 co godzin臋. B臋dzie m臋czy膰, goni膰 do ubikacji, bole膰, ale szybciej wyp艂ucze i wybije paskudztwa. Ma艂e piwo 1-2 razy dziennie te偶 nie zaszkodzi. Wod臋 co godz. kontynuuj przez 2 dni, tabletki zakwaszaj膮ce przez jaki艣 tydzie艅 po ustaniu objaw贸w. I pami臋taj, by po ka偶dym stosunku odda膰 mocz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pchlasachrajka
przede wszystkim duzo pic i vit. C zeby zakwasic mocz, pic wierzbownice, zrobic posiew moczu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 laaadnaaa
jak furagin nie pomogl to szok, bo zazwyczaj pomaga juz po 1 dawce podkreslam poprzedniczki- pic duuuuzoo wody z sokiem z cytryny, cieple nasiadowki z kory debu, pic rumianek, i sikac sikac wysikac wszystkie paskudztwa mozna zastosowac masaz receptorow stop- masuje sie wtedy nerki, przewod moczowy i pecherz moczowy- tez bardzo pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kicia34
Ja natomiast uwa偶am 偶e to nie koniecznie jest problem z p臋cherzem. Mia艂am tak kiedy艣 i okaza艂o si臋 ze to s膮 sprawy ginekologiczne a tez leczy艂am sie ponad p贸艂 roku na p臋cherz bez skutku.Furagin tez na mnie nie dzia艂a艂:( Swedzenie i pieczenie przy oddawaniu moczu to moze miec zwiazek z jakims zapaleniem pochwy albo grzybic膮. Zg艂o艣 si臋 do ginekologa jak najszybciej a na pewno ci pomo偶e. Wed艂ug mnie w Twoim przypadku to jest najlepsze rozwi膮zanie Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kicia34
O jej nie doczyta艂am ty juz by艂a艣 u gina... Ale wiesz ja by艂am u dw贸ch i ten pierwszy lekarz mi nie pom贸g艂 wynalaz艂 co艣 innego ale objawy nadal pozosta艂y. Uda艂am si臋 do innego lekarza i to by艂 wtedy strza艂 w dziesi膮tk臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milianna
polecam tabletki GINJAL, Preparat pochodzenia naturalnego, 艂atwo sprawdzic czy dzia艂a wystarcza dwie tabletki i po krzyku, mocz jak juz zrobi sie niebiesko-zielony znaczy si臋 ze tabletka zadzia艂a艂a http://www.i-apteka.pl/p/pl/6817/ginjal_x_100_tabletek.html mi wystarcza 2 tabl a biore je juz jak co 5 minut musze biegac do toalety i strasznie boli, jesli mimo tego ze tabletka zadzia艂a艂a i mocz jest niebieski nie przejdzie Ci ten b贸l znaczy si臋 偶e to sprawa ginekologiczna :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
dzieki wszystkim za rady. Bylam dzis po inne leki dala mi jakas saszetke na pecherz moczowy ale ja juz nie wiem co robic, nie jestem w stanie sie wysikac, tylko po kilka kropelek a i tak mam wrazenie ze jest we mnie wiecej moczyu. Nie chce duzo pic bo nie moge zniesc tego bolu, czy moze duzom plynu rozrzedzi ten mocz i nie bedzie tak pieklo? Do tego rzecyzwiscie mam obolale cale okolice z takimi bialymi podskornymi krostkami. boli mnie wszystko tak jakby mi ktos przymocowal ciezarki. Jestem przera偶ona bo to sie skonczy szpitalem. W srodku mam jakies rany czu otarcia bo piecze jak cholera. Wogole piecze mnie jak zaczynam sikac w trakcie. i potem tez caly czas bol. Czy rzeczywiscie picie duzej ilosci wody pomoze? Czy to moze byc oid tego ze malo jadlam malo pilam 2-3 szklanki herbaty i przetrzynywalam mocz? Wole umrzec niz znosic ten bol ;/.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
a co najdziwniejsze przez ten bol chyba i mysle z ebedzie bolalo nie chce mi sie wcale sikac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musisz du偶o sika膰 i pi膰
bo je艣li to wina bakterii w uk艂adzie moczowym to musisz je wyp艂uka膰, ma艂o sikaj膮c i ma艂o pij膮c przyczyniasz si臋 do tego ze one ca艂y czas zalegaj膮 w uk艂adzie moczowym i si臋 namna偶aj膮, tym sposobem bedzie tylko gorzej, musisz je wyp艂ukac, czyli pi膰, pi膰, i pi膰... aby m贸c sikac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikeaaa
mialam to samo, to zapalenie, antybiotyk mnie uratowa艂! i Tw贸j ch艂opak mo偶e miec racje z tymi bakteriami i ich przeniesieniem, ja tak mia艂am! Koniecznie du偶o pij!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odstaw na razie masci
i czopki, bierz tylko furagin臋 w zwi臋kszonej dawce jak pisa艂am plus urosept i pij napar skrzypu i pokrzywy mozna kupi膰 gotowe w saszetkach. Wzi臋艂a艂a艣 L4? lepiej nie chodz teraz za du偶o, bo ruch dodatkowo podra偶nia stan zapalny w tym miejscu...je艣li mo偶esz sobie na to pozwoli膰, to pole偶 w 艂贸zku. O jakiej saszetce piszesz?? Co to za lek Ci przepisano?

Udost臋pnij ten post

Nie wiem dlaczego si臋 upierasz, 偶e to problem z p臋cherzem, to raczej wygl膮da na zapalenie pochwy, skoro masz a偶 takie sw臋dzenie, pieczenie i opuchlizn臋. I wcale nie na tle bakteryjnym, bo przy bakteriach nie ma raczej sw臋dzenia.

Udost臋pnij ten post

Kiedy mo偶emy podejrzewa膰 grzybic臋 pochwy? Klasycznie do obrazu grzybicy pochwy nale偶膮: sw臋dzenie, pieczenie oraz charakterystyczne up艂awy (g臋ste, bia艂e do 偶贸艂tych, serowate, tj. niejednorodne z grudkami). Kiedy choroba si臋 przewleka, jej obraz staje si臋 mniej jasny. Dolegliwo艣ci s膮 niesta艂e, raz wyst臋puj膮, raz nie; nie s膮 zbyt dokuczliwe. Cz臋sto pojawiaj膮 si臋 objawy ze strony uk艂adu moczowego (pieczenie przy oddawaniu moczu, cz臋ste oddawanie moczu lub porcjami, uczucie nie do ko艅ca opr贸偶nionego p臋cherza). Cz臋sto wizyta u ginekologa jest odwlekana, chore licz膮, 偶e „samo przejdzie”. Tymczasem pomoc lekarza jest niezb臋dna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmanierowana krytykantka
dziewczyno. przeciez idz prywatnie do ginekologa lub urologa. na co wlasciwie czekasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kicia34
zgadzam si臋 w 100% z "musztard膮" ona ma racj臋 nie czekaj zmie艅 ginekologa i idz prywatnie bo w przychodniach to r贸偶nie bywa....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
nie wiem moze to i grzybica, na nia mam brac fluconoazole i mam miasci pimafucort i macmiror. na pecherz furaginum i monural. Nie wiem moze jutro bedzie lepiej moze to kwestia czasu od wtorku biore leki. Zaczne pic choc boijue sie okropnie :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kicia34
Dosta艂a艣 tylko te leki od ginekologa kt贸re wymieni艂a艣 tak?????? Wiesz mnie dziwi dlaczego nie przepisa艂 Ci od razu tabl. dopochwowych i silniejszych??? Je偶eli Twoje objawy nie ust膮pi膮 na prawd臋 radze zmieni膰 lekarza.Ten fluconazole tez bra艂am kiedy艣 ale nie na takie dolegliwo艣ci przy kt贸rych nie da si臋 juz 偶y膰 tylko dosta艂am je do antybiotyku jako os艂onowe i to mi wtedy nie pomog艂o bo dosta艂am je od urologa z jakim艣 antybiotykiem my艣l膮c 偶e choruj臋 ca艂y czas nap臋cherz. Nie jestem lekarzem ale tez tak cierpia艂am kiedys jak ty tak偶e wiem co to znaczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
ytak tylko te, mam w domu clotrimazol jeszcze w tabletkach, a lekarka zapisala mi macmiror w masci z dozownikiem do pochwy bo ja ledwo co moge wlozyc tam - tak boli. Dzis jak pisalam bylam raz jeszcze u lekarza tym razem internisty bo jakis antybiotyk wiec dala mi ten monural. nie wiem juz samam co robic. Moze sie spodziewam zbyt szybko efektu poprawy? U gina bylam prywatnie. Juz nawet nie mam kasy wydalam na leki 170 zl na wizyte 90. Masakra. Ide zaraz po jakis sok z zurawin czy cos i bede pic, tylko wiesz normalnie bylabym juz ze 3 razy w ubiikacji a mi sie nie chce wcale sikac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
napisz prosze Cie kicia kiedy Ci przeszlo? dzien dwa? kiedy moge sie przestac bac wysikania, zajmuje mi to tyle czasu zanim sie zmusze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margeuritte
lekarka mi powiedziala ze fluconoazol to antybiotyk wlasnie na grzyby, a to drugie na m - co dziala przeciw bakteryjnemy zakazeniu pecherza tez jest antybiotykiem. Kurde nie wiem, jutro chyba pojde do innej przychodni jak nie ebdzie poprawy... moze powinnam isc do spzitala? Po malu widze jak mi cewnik w narkozie zakladaja, bo sama sie niebawem nie wysikam jak to nie minie.

Udost臋pnij ten post

Eeeej, nie przesadzaj. :) My艣l臋, 偶e to jakie艣 megazapalenie pochwy, skoro nawet nie mo偶esz zaaplikowa膰 sobie leku. My艣l臋 te偶, 偶e niebawem b臋dzie poprawa, skoro ju偶 leki przyjmujesz. G艂owa do g贸ry.

Udost臋pnij ten post