Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona_ojej

Brak okrsu --- jaka przyczyny??

Polecane posty

Gość zaskoczona_ojej

Mam 15 lat i chciałam zaptac co może byc przyczyną nieregularnej miesiączki? Mam ją od 2 lat prawie i zawsze była nieregularna ale tak o 3 - 5 dni a teraz to już mi się spóźnia ze 14 dni. Kurcze no nie wiem co jest grane. Pomóżcie PS - CIĄŻA OCZYWIŚCIE ODPADA BO NIE NALEŻE DO DZIEWCZYN LEKKICH OBYCZAJÓW :).

Gość jestes w ciazy
zaszłaś w ciążę z wibratorem lub z bananem

Gość jednak ciąża nie ma innego
powodu spóźniania się okresu:classic_cool:

Hehe, mi się wydaje że panie lekkich obyczajów zabezpieczają się przed ciążą :P To tak na marginesie. A co tematu to może być baaaaardzo wiele takich czynników. Najlepiej to by było wybrać się do lekarza, jesli brak okresu bedzie się utrzymywać.

Gość zaskoczona_ojej
Bardzo śmieszne... wiecie... a ja serio mam z tym problem. W ciąży na pewno nie jestem. No chyba ze do niepokalanego poczęcia doszło.

a czemu nie pójdziesz do lekarza skoro na serio cię to martwi? powodów moze byc mnósto, zaraz moge Ci podrzucic kilka, ale co Ci to da?

Stres, zmiana klimatu, choroba, przeziębienie itd. moga powodować opóźnienie. Ja kiedyś (chyba nawet też miałam jakieś 15 lat) nie miałam okresu prawie miesiąc i nagle sam powrócił :P

Gość tamarra_OOO
zdarza sie, poza tym u mlodych osob okres jest czesto nieregularny i reguluje sie dopiero kolo 20 lat. moze to byc tez na tle nerwowym, stres a im bardziej schizujesz ze go nie ma tym bardziej sie opoznia.

nie martw sie w twoim wieku normalne są nieregularne miesiączki. Też tak miałam,były momenty że spóźniał mi sie nawet 3 tygodnie. Teraz też niekiedy spóźnia mi sie, co prawda nie tak jak wcześniej ale jednak. A mam okres od 6 lat. Więc nie ma na to reguły,nie martw się:) jeżeli nie uprawiasz seksu nie ma tu mowy o ciąży,więc nie panikuj:)

Gość zaskoczona_ojej
Do lekarza pójdę jeśli się to będzie dłużej utrzymywało.

Gość zaskoczona_ojej
Ze starą to jakoś tak głupio gadac o tym.... No dobra. Dzięki za odpowiedzi. Poczekam jeszcze z tydzien i najwyżej pójde do lekarza.

jeśli nie współżyłaś to przecież spokojnie możesz z mamą porozmawiać. Co innego jakbyś jej powiedziała że ostatnio uprawiałaś seks, a teraz spóźnia Ci się okres. A tak to nie ma się co martwić.