Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Jak oduczyć dzieci wykradania jedzenia z miski kotom

Polecane posty

Staram się chować dzieci zgodnie z religia i etyka zachodnią mimo to moje dzieci niepokorne nie czuja ducha właściwego wychowu :(. Moja córeczka jak puszczam ją na ogród w celu polepszenia jej krwioobiegu i pojemności płuc....ale do rzeczy. Podjada z miski kotu i jeszcze się nie przyznaje. Już 2 razy ja złapałam jak podjada kotu z miski-na gorącym uczynku...a ta się zapiera. ukarałam ja brakiem kolacji, jej kolację spałaszował kot...ale i to nie pomogło...macie jakiś mięsisty bicz na właściwy odchów zuchwałych dzieci to poradzcie... :(

Gość wacia
Oranżadko, juz sie bałam, ze twoje problemy sie skończyły. Myśle, że córce brakuje czegoś w pożywieniu, które jej dajesz, a kocia karma zawiera dokładnie te składniki, których ona potrzebuje. Dlatego powinnaś jej dosypywac trochę kociej karmy do musli

nie mam pojecia ja kiedys zjadłam psią chrupkę ale mi nie smakowała wiec sama nauczona doświadczeniem nie powtarzałam tego :p

Podeszły sąsiad wiekiem a młody rozumem więc niestary polecił mi podawanie jakiś witamin albo wody z solą....czy to rzeczywiście pomaga?

Gość GLIZDA W PARAPECIE
a może upiekłabyś kota jednego z drugim na ruszcie? to właściwie rozwiązałoby problem a mięso kota ponoć jest smakowite i czuje się ukontentowanie spożywając je

Nie mozesz tej miski przelozyc gdzies wyzej, zeby byla niedostępna dla dziecka?! Coz to za problem. Na jakiś murek chociazby.

po prostu smakuja jej lepiej niz twoje obiadki, kolacje etc. wiec nie odbieraj dziecku tej przyjemnosci bo z glodu padnie