Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczera dziewczyna

rozliczanie podatku

Polecane posty

Drodzy kafeterianie:) moze ktos mi powie jak to jest jestem studentka a przekroczylam w roku 2007 ta kwtoe wolna od podatku niech to bedzie 3800 to nalezy mi sie zwtrot podatku czy nie bo juz sie pogubiłam jedni mówia , ze nie i inni ze tak bo studenci moga przekroczyc tylko trzeba odpowiednie dokumenty dostarczyc?? czy ktoś mi powie wytłumaczy dziekuje z góry

wiem ze ta kwota wolna od podatku wynosi 3013,00 ale nie wiem co z tego faktu wynika;) i nie wiem czy nalezy mi sie a jak juz to ile pracoawałam na umowe zlecenie

w 2007 r. - 3013,37 zł - roczny dochód niepowodujący obowiązku zapłaty podatku. W praktyce dochód (po dokonaniu wszelkich możliwych możliwych odliczeń) do wysokości 3013,49 będzie zwolniony z opodatkowania, ponieważ zgodnie z art. 63 Ordynacji podatkowej, podstawę obliczenia podatku zaokrągla się do pełnych złotych w ten sposób, że końcówkę kwoty wynoszącą mniej niż 50 gr pomija się, a końcówkę kwot wynoszącą 50 i więcej groszy podwyższa się do pełnych kwot.

prosze tylko o odpowiewiedz czy jesli moj dochod wyniósł 3800 a kwota wolna od podatku wynosi 3013,00 to czy dostane zwrot??????????? black cofe dzieki za odzew chociaz ty....ale ja nie ozumiem co ty do mnie piszesz;)

Należy się... złożenie rozliczenia rocznego w skarbówce, o ile nie zrobił tego za Ciebie pracodawca, a czy dostaniesz zwrot... zależy co z PITa wyjdzie ;)