Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breakfreq

Jak myślicie dlaczego??

Polecane posty

Gość breakfreq

Dlaczego osoby pochdzące z dużych miast i tam mieszkające marzą o mieszkaniu na prowincji a osoby pochdzące z prowincji (np. ja:) ) marzą o wyjeździe z duzych maist do jeszcze większych??? Czy to tylko dlatego że chcemy tego czego nei znamy?? Ja pochodze z małego miasteczka, po studiach zostałam w duzym mieście w którym studiowałam (już z 10 lat tu mieszkam), ale to raczej maisto bez perspektyw (źle zarządzane choć ma poterncjał) i teraz marzy mi się przeprowadzka do miejsca gdzie są większe sznase rozowju, więcej ciekawych imprez kulturalnych np. Krakowa czy Wrocławia. Moi znajomi w pracy zaś ciągle mówią o tym że woleliby meiszkać gdzieś w amałym miasteczku - jak ich słucham to wógole idealizują takie życie (nie znają wcale realiów i tego jak to wygląda)... mówią że gdyby tylko tam była praca to od razu by wyjechali - a przeciez tam jest praca - zyją tam inni i też jakoś muszą zarobić na życie... czy to tylko takie gadanie??? Ja nei mam kompelksów prowincjonalnej gęsi zawsze mówię o tym skąd pochodzę i mówię też szczerze że nigdy bym nei chciała tam wrócić - owszem jeżdżę tam do rodziców. ale to meijsce bez perspektyw, pełne marazmu... poza tym ta wszedobylska ciekaowść - to nie jest wyodne... Czy każdy z Nas chce pozanć to czego nei zna czy to ma jakieś inne powody??

Gość breakfreq

w żadnym razie nie chciał bym mieszkać na prowincji... :D i na prowincji nie mieszkam 🖐️ więc nie wszyscy :P a pewnie dlatego tak ludzie myślą bo wydaje się fajnie tan gdzie na snie ma :classic_cool:

Gość breakfreq
faktycznie trochę generalizuje...ale spotakałam już sporo osób myślących w ten sposób??

Gość breakfreq

Gość Zołzik
Zazwyczaj na prowincję chcą uciekać ludzie na emeryturze a z kolei do miast ludzie mlodzi.

Gość DJBzykus
nie zgadzam sie

Gość Czy każdy z Nas chce pozanć to

Gość Czy każdy z Nas chce pozanć to
Kamerzysta - pije, aż mu się film urwie > Ksiądz - pije na amen > > Laborant - pije, aż zobaczy białe myszki > > Lekarz - pije na zdrowie > > Psycholog - pije, bo lubi > > Pedagog - pije, bo się tego nauczył > > Matematyk - pije na potęgę > > Ornitolog - pije na sępa > > Pediatra - po maluchu! > > Perfekcjonista - raz, a dobrze! > > Syndyk - pije do upadłego > > Tenisista - pije setami > > Wampir - daje w szyję > > Wędkarz - zalewa robaka > > Anorektyk - nie zagryza > > Astronom - ma zaćmienia (alkoholowe) > > Działacz Samoobrony - pije do DNA > > Członkinie koła gospodyń wiejskich - piją, tańczą i "haftują" _________________

Gość breakfreq
ZBIERAJ PUNKTY ZA PODPIERDALANIE W PRACY: 1 PKT - Przypadkowe nieumyślne podpierdolenie; 5 PKT - Niby nieumyślne podpierdolenie; 10 PKT - Zwykła podpierdolka w cztery oczy z przełożonym bez świadków; 20 PKT - Anonimowy donos na samego siebie, mimo, iż nie jest się winnym, byle zaistnieć; 30 PKT - Podpierdolenie w obecności świadków; 40 PKT - Samopodpierdolka w cztery oczy z przełożonym; 50 PKT - Samopodpierdolka przy świadkach; 60 PKT - Podpierdolenie do przełożonego w obecności podpierdalanego bez innych świadków; 70 PKT - Podpierdolenie w obecności podpierdalanego przy większej ilości świadków; 80 PKT - Podpierdolenie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny; 90 PKT - Podpierdolenie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny a czynu tego dokonał sam podpierdalający 100 PKT - Podpierdalanie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny a czynu tego dokonał sam na spółkę z przełożonym, do którego się podpierdala i wmówienie podpierdalanemu jego winy. Bonusy: * podpierdolenie najlepszego kumpla - dodatkowo 10 PKT; ** podpierdolenie zanim czyn zostanie dokonany - dodatkowo 20 PKT; *** dodatkowo 25 PKT - kiedy dzień wcześniej piło się z podpierdalanym jego wódkę, w jego domu.