Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madame butterfly

FENOMEN OBAMY

Polecane posty

Gość madame butterfly
moze wiecie gdzie znajde dobry serwis o wyborach w USA bo tych beznadziejnych, klepiacych o ,,wygranej,, Clinton w Texasie podczas gdy przegrala 98-94 to mam dosc

Czytałem ostatnio o McCainie. Ten facet wydaje mi się rozumnym człowiekiem. Ma doświadczenie i pojmuje jaki jest świat. Obama to chyba nawiny pięknoduch, który obieca wszystkim wszystko a na dodatek podszyty jest pacyfizmem, co jest niezwykle groźne i szkodliwe, bo w myśl starej łacińskiej sentencji: si vis pacem para bellum.

Gość halo .. ..
dzieki facet 78 a swoja droga to czemu mamy tak slabe dziennikarstwo? dodatki rzeczpospolitej i wyborczej sa delikatnie mowiac ,,cienkie,,

halo .. .. Może też kwestia odbiorców pod kątem zainteresowań. Mi się najbardziej w treści podoba publicystyka Rzeczpospolitej, ale przyznaje że dobór tematów do \"Plus MInus\" słabo mi pasuje. Sobotni Dziennik kupuje głównie dla dodatku Europa - a właściwie dla felietonów światowych (choć krajowe też przeczytam, mimo iż to trochę nie moja opcja). A do GW nie zaglądam bo tam nie istnieje nawet najmniejszy pluralizm (podobnnie jak w Naszym Dzienniku) :)

Facet, ten Tygodnik Europa jest jeszcze dostępny w sprzedaży? Chętnie to kupię!

Swoją drogą - Obama nie dobił Clinton w Teksasie i Idaho i to może jeszcze sporo go kosztować. To tak jak w siatce - gdy prowadzisz w setach 2:0 i nie wygrasz trzeciego, to często przegrasz 2:3. Tu punktem zwrotnym może być zbyt późne zwolnienie ze sztabu Obamy pastora-czarnego rasisty, którego Barack naiwnie nazywał swym \"duchowym przywódcą\". Akcje Obamy wśród białych Amerykanów już lecą w dół. Co prawda Clinton nie przegoni już Obamy w głosach zwykłych delegatów, bo Obama zawsze coś tam ugra na czarnym elektoracie w pozostałych 9 prawyborach. Ale decydujące będą w takim wypadku głosy superdelegatów czyli białych grubych demokratycznych szyszek - i w mojej opinii to one przeważą sprawę nominacji na korzyść Hillary Clinton.

ps: sam to kupiłem w niedzielę a kobieta w kiosku zdziwiona powiedziała zę właśnie to chowała do zwrotu :) Ale czasem mnie nuży tematyka krajowa. Kiedyś było wiecej różnorodności. Teraz przeważają zwolennicy PO. Redakcja nie ukrywa ze są liberałami (choć gościnnie dopuszczają też innych. I tu plus dla nich) A kupuje bo poruszają tematy, którymi szereg mediów nie zawsze się interesuje w większym stopniu.

Poczytam w necie i kupie w następną sobotę. Dzięki :)

Gość madame butterfly
i czy w ogole ktos wysmial te zapedy Hilary z wygranym Texasem? sporo bylo halasu o wygranych duzych stanach ale po tem jakos ucichlo.. media zaklamuja rzeczywistosc strasznie a co do superdelegatow to Obama zanotowal wyrazny wzrost jednacz oczywiscie nie przesadza to jeszcze sprawy. Ogolnie to Hilary jest najgorsza do przelkniecia z pozostalej w wyscigu trojki- trzecia kadencja Clintonow na przemian z Bushami...blee

Gość madame butterfly
i juz jest 44 prezydent... WoW

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

onegdaj o tym kto bedzie prezydentem usa decydowal Hoover. teraz nie wiem kto? ale i tak decydujacy wpływ ma kilkuset facetow z Wall Street , a jak Obama bedzie niegrzeczny to skończy jak Kennedy. na tym polega ciasglosc polityki USA

Obama jest spełnieniem marzeń, nadzieją ot zwykły człowiek który został prezydentem. Dla mnie nie jest on trafnym wyborem. Osobiście głosowałabym na McCaina wiele w życiu przeszedł, wie o co chodzi i jest doświadczony :P

Gość ooooooooooooooooooooo ziuta