Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia22

Leczenia kanalowe?!?!?!

Polecane posty

Gość marysia22

Boli?:) Dzisiaj mi dentystka powiedziala ze musze zrobic przeswietlenie i czeka mnie leczenie kanalowe:( a i jeszcze nie wiadomo czy zeba sie uratue:(:( cholera jeszcze 300zl:ominimum:o Jestem przerazona:(

Gość bababbaba
Masz szczescie,ze dentystka najpierw skierowała Cię na prześwietlenie .Ja nie miałam takiego szczescia.Przyszłam do dentystki z bólem zęba,otworzyła go,włozyła trutke i kazała zgłosic sie za tydz.mowiac,ze będzie kanałowo leczyc zeba.Przyszłam po tyg.okazało się,ze trutka nie zadziałała jeszce dobrze,dała mi po raz drugi trutkę na tydz.Znowu po tyg.przyszłam i juz mnei nie bolało,ale okazało się,ze nie moze wyjąc jakiegos nerwu do konca i dopiero wtedy skierowała mnie na RTG.Gdy przyszłam ze zdjęciem to okazało się,ze nie da rady nic z zebem zrobic i zaproponowała mi albo usunięcie,albo załatanie go aby jakos wygladał.Zdecydowałam się na załatanie,ale jestem strasznie wkurzona,bo przez dentystke straciłam 300 zł ,nie liczac zdjecia na zab który w kazdej chwili moze byc usuniety.Gdyby dentyska od razu dała mi skeirowanie na RTG.to straciłabym dosłwoenie tylko 80 zl.

Gość marysia22
a ile kosztuje rtg?:)

Gość bababbaba
bababbaba w mojej 25 tys.miescinie 12 zł.

Gość marysia22
Naprawde??Dostalam skierowanie do prywatnego gabinetu i napewno to bedzie kosztowalo tylko tyle?Bo az nie chce mi sie wierzyc:o

Gość bababbaba
Nie wiem jak jest w Twoim mieście ,bo w ja dostałam skierowanie z gabinetu prywatnego i poszłam do szpitala,bo tylko tam wykonują w moim mieście zdjęcia RTG i za jednego zęba zapłaciłam 12 zł.Myślałam,ze zrobią mi zdjęcie na ubezpieczalnie ale powiedzieli mi,ze jezeli skierowanie jest z prywatnego gabinetu to trzeba zapłacic.

O kurde, juz ci współczuje leczenia kanałowego, własnie sama to przechodze :O Az się rozchorowałam a jeszcze przy okazji usuneli mi zęba :( też zapłace 300 zł + 50 zł zdjęcie panoramiczne uzębienia :P

Gość marysia22
Ale sie boje:(No coz mam za swoje!!Zwlekalam z dentysta chyba ze2lata albo i dluzej:oTeraz bede musiala wycierpiec swoje:o