Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marząca o wspaniałej wycieczce

Wycieczka objazdowa po USA- czy jest problem z wizą turystyczną?

Polecane posty

Gość largasta
-trzeba mieć wizy ? a jesli bym pojechal do meksyku z usa to musze miec jakis dodatkowe dokumenty, wize? wydaje mi się, że na 90 % tak, ale mogę się mylić. Hmm jak nie jesteś pewien/pewna to poszperaj na stronach touroperatorów, pośredników tam przeważnie w FAQ ew. w informacjach ogólnych jest podane co i jak. -

Polacy nie potrzebuja wizy do Mexyku

Polacy nie potrzebuja wizy do Mexyku

jesli wyjedziesz poza USA aby do niego wjechac ponownie musisz ubiegac sie o wize

Gość makama
largasta> toś mi udzielil rady, nie dosc ze blednej to jeszcze zeby szukala gdzie indziej, jakbym nie po to wlasnie sie tutaj pytala

Gość makama
jay, swinkowaaaa> dzieki, juz wszystko rozumiem, czyli jadac do usa i potem meksyk, juz nie bede mogla wrocic do stanów, i tak samo jadac do meksyku nie wjade do usa, a gdybym miala jeszcze jakies dodatkowe obywatelstwo niz polskie, np niemieckie to jak to wtedy moze wygladac?

Gość gość
Ja byłam w konsulacie 18 grudnia13' Wizę dostałam bez problemów- turystyczna na 10 lat ;-) W PL mam męża, 2 dzieci i własna firmę ( mam 27lat ) . Konsul przemiły człowiek, z super akcentem, rozmowa trwała może z 2 minuty i wizę dostałam. Przy wypełnianiu wniosku pośredniczyło mi biuro z Katowic TB Alces ( 200zł koszt, wniosek złożony natychmiast po wpłaceniu pieniędzy rozmowa z konsulem za 2 dni dokumenty potrzebne przyszły na maila) także w czerwcu 14' zwiedzę New York z biurem Logos Tour ;-)) a potem to już na własną rękę postaram się coś sobie zorganizować ;-) patrycja.pm@interia.pl ( można pisać - odpowiem)

Gość gość
A po co dałaś się oskubać w biurze podróży z 200 zł? Procedura wizowa to pestka po co komuś nabijać kasę?

Gość linka92
Sprawdź agencję Planujemywakacje.pl. Pomogli mi szybko i bezstresowo załatwić wizę do USA. Byłam na takiej samej wycieczce jak Ty, typowa objazdówka po Stanach. Niesamowite przeżycie! :)

Gość gość
Problemów nie ma ;) Moim małym marzeniem była własnie taka podróż, udało mi się dopiero dzięki konsorcjum.pl . Gdzieś tam czytałam o nich kilka nieprzyjemnych rzeczy, ale wszystko prezentowało się ok, zaryzykowałam i przeżyłam najlepsze 1,5 tygodnia w moim życiu! :)

Gość gość
Witajcie. Interesuje nas USA, ale wiadomo - kraj ogromny, nierealne zobaczenie wszystkiego, w 2 tygodnie możemy zwiedzić tylko część. Chcemy wybrać jedną z wycieczek. W sumie nastawialiśmy się na wyłącznie USA, ale Logos tours ma coś takiego - https://logostour.pl/kraje/stany-zjednoczone-usa Alaska + Kanada na pewno odpada - nie lubimy zimna, ale co sądzicie o połączeniu Kanady i USA na jednej wycieczce? Czy w 2 tygodnie zobaczymy wszystkie najciekawsze miejsca? Pewnie prędko tam nie wrócę, o ile w ogóle wrócę. Zatem pytanie - czy warto?

Gość angelika846
ja sobie załatwiałam wizę z pośrednictwem www.wizowanie.com i nie miałam żadnych problemów :)

Gość gość
Nie będzie żadnych problemów, chyba że masz coś na sumieniu. Jeszcze się nie zdecydowaliśmy na konkretną opcje, ale w tym roku jedziemy na jedną z wycieczek Logostour - https://logostour.pl/kraje/stany-zjednoczone-usa USA to dla nas wymarzony kierunek. Jeszcze nie wiemy, jak to się skończy, ale na pewno którą z opcji wybierzemy. Mnie tam się najbardziej marzy Miami i Nowy Jork, ale czy się uda? Pożyjemy, zobaczymy.

Gość baszyl33
ja byłam na wycieczce objazdowe po USA z biurem podróży Konsorcjum i za rok wybieram się raz jeszcze na wycieczkę Mozaika USA i jeżeli chodzi o wizę to biuro załatwiło wszystko za mnie i nie musiałam sie niczym przejmować

Gość gość
Tutaj proszę - https://logostour.pl/kraje/stany-zjednoczone-usa USA można zwiedzić w różnych opcjach. Jedną z nich jest zrobienie za jednym zamachem Kanady i USA - oba miejsca są wyjątkowe, ale jeśli kręci was po prostu USA 32 dni wycieczki dookoła kraju będą jak znalazł. To jeden z takich krajów, które każdy powinien zobaczyć ;-)