Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marząca o wspaniałej wycieczce

Wycieczka objazdowa po USA- czy jest problem z wizą turystyczną?

Polecane posty

Witajcie! Marzy mi się wycieczka objazdowa po Stanach- San Diego, Wielki Kanion, Kanion Antylop, Las Vegas, Sierra Nevada, San Francisco, Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills, Bulwar Zachodzącego Słońca, Promenada Gwiazd, itd... :) Nie posiadam wizy do USA, i ciekawa jestem, czy przy wykupieniu wycieczki, łatwo byłoby uzyskać taką wizę, czy są z tym problemy??? Wie Ktoś może, jak to w rzeczywistosci wygląda? Bardzo proszę o podzielenie się informacjami, jak w tej kwestii się rzeczy mają. Z góry, dziękuję. :)

:)

Naprawdę Nikt sie nie orientuje????????????? :-O

Gość marząca o wspaniałej wycieczc
dodam że szczególnie marzę o las vegas bo załozyłam się z kolezanką że się tam sprzedam za 100 000 dolców, ciekawe czy wygram zakład

podszywacz-żenada:P hooliganka- nie uczę się, nie mam dzieci. Mam zamiar otworzyć własna firmę (tutaj w kraju), a Stany mi się marza już od dawna. Nie to, że chciałabym tam zostac na stałe (bo nie wiem), ale póki co, bardzo chciałabym zwiedzić choć część cudnych miejsc i zastanawiam się własnie, czy ogromnie duży byłby problem z wizą:-O

Swoją drogą, mogliby wreszcie znieść te wizy, bo one naprawdę utrudniają życie! 😡 Czlowiek pragnie zwiedzieć intrygujace miiejsca, a jakieś zbędne dokumenciki , utrudniają to na maxa. Jejuuu! Hawaje, Tahiti, Tonga, Samoa, Fidżi tak bardzo mi się marza w następnej kolejności po NY, Hollywood, Beverly Hills... stą moje pytanie o sytuacje dotyczącą przyznania wizy 🌼

Kanada zniosła i fajnie! Juz myślimy z narzeczonym , żeby wybrać się nad wodospad Niagara, bo podobno piekniejszy widok z Kanady niż ze Stanów na ten cud natury. :)

Gość daruj sobie dziewczyno
bo i tak nici oni tam w urzedach stawiaja ostre warunki i maja swoje widzimisie, albo dadza albo nie, jak im sie podoba

Wyieczki po USA organizuje np. Logos Tour. Zadzwoń i zapytaj jak to jest z wizami. Ja bede sie starac o wize dokładnie za rok. Teraz zbieram kieszonkowe i wtedy tez chce kilka wykupic sobie w lokalnym biurze z Chicago. A najblizsze atrakcje zwiedze ze znajomymi. Wielki Kanion tez mi sie marzy, ale z Chicago to kawał drogi. Tylko jak juz moze bede miala wize to na zachodnie wybrzeze sie jeszcze wybiore.

Ja własnie z biurem podróży chciałabym wyruszyć na taką krajoznawczą wycieczkę po USA. Zdaje sobie sprawe z tego, że duzo drożej wychodzi wyjazd z biurem niz taki na własną rękę, ale przynajmniej nie muszę się już martwić o noclegi i środek transportu tam na miejscu. Ponadto, chyba łatwiej jest zdobyć wizę jadąc na wycieczkę organizowaną przez jakieś biuro, niż samemu, bo wówczas istnieje wieksze prawdopodobieństwo, ze ktoś już może zostać tam nielegalnie na dłużej (albo w ogóle, na stałe). Wiem, że Traveligo i EasyGo mają w ofercie kilkunastodniowe objazdówki po Stanach (od 7-12tyś.) tylko , cholercia, martwi mnie ta utrudniona procedura zdobycia wizy :-O

Gość zdziwiona ceną
od 7 do 12 tysięcy za kilkanascie dni? Nie warto, to juz lepiej starac sie o wize i samemu sobie poleciec do ameryki i zwidzac ile ci sie tylko podoba

TO dużo i mało ja uważam. Za bilet płacisz ok. 2500-3000 (może być taniej, ale nie zawsze wtedy termin pasuje). 7000-3000=4000 to jest nieco ponad 1.000 dolarów a co to jest jesli chcesz zobaczyc tyle miejsc co na takiej objazdówce, zapłacić za motel, śniadanie, obiad, kupic pamiątki, wodę itp. Sama nie wiem.

Gość zorganizowana wycieczka = wiza
j.w.

Gość miało być
zorganizowana wycieczka = wiza grupowa :)

Gość asdfghjkla
wiza to żaden problem dostałam za pierwszym razem na 10 lat trzeba mówić prawdę i tyle

Gość asdfghjkla
aaaaa... co do USA to Los Angeles nie jest aż takie zchwycające z tą ich aleją gwiazd. Dla mnie shit. Lepiej sobie kanion zobaczyć itd. iasta są brzydkie.

Gość no i krótki cykl
skąd te ceny biletów???ludzie dolar spada a za bilet do NYC płaciłam w zeszłym tygodniu 979 zł z wszystkimi opłatami-PL LPT bezpośrednio. chicago to ok 1100 zł... Ja zawsze na miejscu w stanach wykupuje wycieczki. raz na rok latamy do cancun w meksyku i jest taniocha. w zeszłym roku cale zachodnie wybrzeże mnie kosztowało 3000 zł-2 tgodnie we dwoje(nie licząc kasy którą puściliśmy ot tak...) Odnośnie wizy-w biurze podróży taka sama loteria jak w ambasadzie-nie ma lepiej nie ma gorzej

Gość no i krótki cykl
i to nie są ceny za motele-jak jadę na wycieczkę to nie sypiam w motelach.

heh komus sie chyba przysnila taka cena biletu:P...albo jest to cena bez oplat

Dlatego wlasnie pytam, bo sama czasem daje sie nabrac za lot do CHicago za 850 zł ale pozniej sie okazuje ze w jedna strone, bez opłat itp

w styczniu ceny biletow oscylowaly w granicach 2000 zl (do chicago, w dwie strony)...dolar idzie w dol, ale nie az tak tragicznie zeby w ciagu dwoch miesiecy cena spadla o polowe

Gość no i krótki cykl
w dwie strony-jak masz wjedną a nie masz chociaż pobytu to na lotnisku cię wsadzą spowrotem do samolotu do domu-bilet dla turystów jest zawsze w dwie strony. bilet na termin za dwa tygodnie w niedzielę-kupiony na stronie...oczywiście elektroniczny-jak chcesz papierowy to dopłacasz ok. 50 zł. dlaczego tak tanio? spójż na kurs dolara...oczywiście piszę o klasie ekonomicznej

Gość no i krótki cykl
ja latam na kontynent ok. 6 razy w roku. ostatnio w listopadzie leciałam za 1450 zł-tylko mi się troszkę bardziej spieszyło i musiałam mieć najpóżniej na termin za 10 dni. bilet kupiony na czerwiec w zeszłym roku,tyle że już w kwietniu kosztował mnie tylko 1250 zł. kiedyś latałam z przesiadkami-najczęściej british airways bo było taniej-teraz czasem nawet drożej wychodzi więc latam z lotem lub z UNITED-ale to też chyba flota lotu.

Gość no i krótki cykl
czasem nie trzeba się sugerować cenami, tylko szukać i szukać aż się znajdzie. Jeśli się mieszka blisko lotniska można wpisywać się na listy rezerwowe-zaskakująco dużo ludzi rezygnuje w ostatniej chwili i masz bilet jeszcze taniej-mnie to jednak nie dotyczy bo do lotniska mam daleko...raz tylko tak leciałam z Newarku bo piliło mnie do Polski i prawie zanocowałam na lotnisku aż nagle się okazało że znalazło się miejsce. zapłaciłam połowe ceny za bilet i święta wielkanocne spędziłam w domu w Polsce.

kurs dolara to akurat wiem, jaki jest i to na bieżąco, ale to wcale nie ma przełożenia na takie loty uważam. Skoro tak mowisz, ze sa takie ceny to pewnie prawda, moze mi tez sie tak uda kupic w nastpenym roku, to bede do przodu z kieszonkowym.

Gość makama
czy na objazdówke do meksyku, wogóle na wyjazd do meksyku z polski trzeba mieć wizy ? a jesli bym pojechal do meksyku z usa to musze miec jakis dodatkowe dokumenty, wize?

5900 zł i 1150 dol. - 21 dni. 1 dzień Wylot z Warszawy. Przylot do Los Angeles. Wynajęcie samochodu. Zakwaterowanie w motelu. 2 dzień HOLLYWOOD Hollywood, Aleja Gwiazd, Teatr Chiński oraz Universal Studio 3 dzień SŁYNNA DROGA NR 1 Przejazd jedną z najbardziej malowniczych dróg Stanów Zjednoczonych tzw. „Jedynką” do San Francisco. Podziwianie wybrzeża Pacyfiku. Zakwaterowanie w motelu. Wieczorem spacer po mieście. 4 dzień SAN FRANCISCO Zwiedzanie miasta. Miedzy innymi: Fisherman Wharf, przejazd popularnym Cable Car (tramwaj) oraz słynny most: Golden Gate. Po południu przejazd do Parku Narodowego Yosemite. Nocleg w motelu lub na campingu 5 dzień YOSEMITE Park Narodowy Yosemite – oglądamy wspaniałe wodospady i potężne skały granitowe. Przejazd w dalszą drogę, nocleg w motelu 6 dzień SEQUOIA i KINGS CANYON Przejazd widokową drogą do Parku Narodowego Kings Canyon. Przejazd krótkim spacerze przejazd do Parku Sequoia - podziwianie ogromnych drzew Sekwoi. Niektóre z drzew liczą sobie blisko 3000 lat i osiągają rozmiary kilkudziesięciu metrów. Ich widok nikogo nie pozostawi obojętnym. Przejazd w kierunku Dead Valley; nocleg do motelu. 7 dzień DEAD VALLEY - LAS VEGAS Przejazd przez Park Narodowy Doliny Śmierci. Podziewamy piękne krajobrazy pustyni wyglądającej jak przeniesione z innej planety. Wieczorem odpoczynek albo zabawa w kasynach Las Vegas 8 dzień LAS VEGAS – GRAND CANYON Zakupy w mieście i przejazd przez słynną tamę Hoovera na rzece Colorado w kierunku Wielkiego Kanionu. Nocleg w motelu w okolicach Wielkiego Kanionu 9 dzień GRAND CANYON Odwiedzamy większość punktów widokowych Wielkiego Kanionu. Krótki trekking szlakiem wzdłuż krawędzi. Chętni mogą zjeść w dół na krótką wycieczkę na Cedar Ridge (ok. 4 godz.). Wieczorem przejazd do Page. Nocleg w motelu. 10 dzień JEZIORO PAWELLA Odpoczynek nad jeziorem Pawella – plaża, kąpiel. Chętni wypływają na rejs po jeziorze 11 dzień CANYON ANTYLOP i MONUMENT VALLEY Rano odwiedzimy położony na pustyni na obszarze należącym do Indian Navajo niesamowity Canion Antylop, potem przejazd przez znaną z westernów i Odysei kosmicznej 2001 dolinę Monument Valley 12 dzień ARCHES, CANYONLAND Zwiedzamy Park Arches m.in. Trekking (ok. 2 godz.) do słynnego Dleicate Arche oraz do zapierającego dech Lanscape Arch (1,5 godz.) Po południu krótka wizyta w Parku Narodowym Canionlands – jeszcze jedno spojrzenie na przepastne kaniony rzeki Colorado. 13 dzień Przejazd do uroczego Jacson – przepięknej miejscowości położonej u stóp Parku Grand Teton i Yellowston 14 dzień GRAND TETON, YELLOWSTONE Przejazd przez Park Grand Teton długą doliną pełną rogacizny (jelenie, łosie, sarny). Po drodze przepiękne widoki na potężne szczyty Teton. Dojeżdżamy do Parku Yellowstone (uwaga na niedźwiedzie i bizony, które korzystają z drogi w podobnej ilości do przejeżdżających samochodów) Nocleg na campingu w Parku 15 dzień YELLOWSTONE Odwiedzamy słynne gejzery Yellowstone, wielki kanion Yellowstone oraz jezioro Yellowstone Nocleg na campingu w Parku 16 dzień YELLOWSTONE, GRAND TETON Powrót przez Grand Teton – możliwość krótkiego trekkingu – nocleg w motelu w Jacson 17 dzień Przejazd przez dziką prerie stanu Wayoming w okolicę Parków Narodowych Bryce i Zion, nocleg w motelu 18 dzień BRYCE I ZION Zwiedzamy bajecznie kolorowy kanion Bryce, po południu udajmy się na spacer pomiędzy urwiskami Parku Zion, nocleg w motelu 19 dzień JOSHUA TREE Przejazd do Los Angeles. Po drodze przejedzmy przez Park Narodowy Drzewa Jozuego. Pełny niesamowitych, powykrzywianych, monstrualnej wielkości yuk. Nocleg w hotelu 20 dzień LOS ANGELES Ostatnie zakupy i wylot do Europy 21 dzień Przylot do Polski