Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pryszczatka

Przesuszona i zniszczona twarz trądzikiem.... POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Pryszczatka

Trądzik mam już jakieś 6 lat. Teraz mam 16. Wciąż od lekarzy dostawałam różne leki i nic nie pomagało. Przez to wszystko mam bardzo przesuszoną twarz. Kremy nie pomagają jej nawilżyc. Gdy się uśmiecham mam zmarszczki na całej twarzy przez tą suchosc. Wyglądam jak 60 letnia babka z mnustwem pryszczy i wągrów oraz schodząca skórą. Proszę pomóżcie jak się tego pozbyc?? Jak poprawic stan skóry jednocześnie nawilżając ją ? Co robic?

Gość Pryszczatka
Jednak po odstawieniu tych tabletek jest podobniesz powrót pryszczy. Mi bardziej nie chodzi o pozbycie się pryszczy i wągrów a o zmniejszenie wysuszenia twarzy.

Gość Pryszczatka
UP

Gość rozumiem twoj problem...
i to bardzo dobrze.. ja tez mam tradzik, a do tego b. przesuszona twarz, przez co nawet makijaz wyglada zle.. a probowalas jakis maseczek? ja uzywam tych jednorazowych jako kremu na noc i rano po przebudzeniu buzia jest ladnie nawilzona ale po umyciu znowu jest przesuszona... sama szukam jakiegos sposobu.. mam nadzieje ze jak zrobi sie cieplej to problem minie ( zimą moja twarz zawsze wyglada najgorzej)..

Gość melentiada
ja też miałam problem z trądzikiem, był wstrętny!!! leczyłam 2 lata, to raczej krótko jak na tę chorobę, ale nie chcę zapeszać - mam nadzieję, ze nie wróci. Radzę tylko jedno - używajcie tylko sprawdzonych i godnych zaufania kosmetyków - lekarstw, tylko z apteki i tylko do odpowiedniego rodzaju skóry. Ja po zwalczeniu trądziku - używam tylko kosmetyki LA ROCHE POSAY, drogie ale sie przynakmniej nie boję, ze mnie to spotka znowu.

Gość prawnikkkk
ja wyleczyłem szczynami-powaznie

tez mialam taki problem ale zaczelam nakladac na noc grube warstwy najzwyklejszego kremu nivea i pomoglo. teraz codziennie wieczorem myje twazr mydlem fa i potem smaruje kremem przed zasnieciem

Gość mole
Jeśli szukacie naprawdę dobrych kosmetyków o leczniczym działaniu na trądzik, a nie tylko kosmetycznym i chwilowo maskującym problem spróbuj kosmetyków ISISPHARMA z serii TEEN DERM. 
Po dwóch tygodniach możesz zapomnieć o trądziku, kosmetyki są naprawdę skuteczne!

Szczególnie skuteczny jest krem keratoregulujący dla cery tłustej, trądzikowej i nawilżająco-łagodzący. Można też kupić żel do mycia twarzy i wodę miceralną. 
Więcej informacji o tych kosmetykach na: www.infoplus24.pl. 
Ceny kremów to niespełna 50 zł, są dostępne wyłącznie w aptekach, taniej można kupić w aptekach internetowych, np. www.aptekainternetowa.biz Są naprawde bardzo dobre.

Gość śmieszka nadia 20
a wyciskasz pryszcze? dotykasz palcami buzi ???? , drapiesz??? jesli tak to nie rób tego , ja tez mialam trądzik ale wyleczyłam go specjalna dietą i czosnkiem (jadłam czosnek ) a w dodatku przemywałam skóre naparem z rumianku a potem smarowałam kremem BAMBINO

Gość anoil20
Przemywaj twarz RUMIANKIEM kilka razy dziennie !!!!!!!!!

Gość śmieszka nadia 20
melantiada --- masz racje , kosmetyki z serii LA ROCHE POSAY są bardzo dobre , skuteczne i warte swojej ceny , to są konkretne kosmetyki a nie jakies inne badziewia , mój brat uzywa ich , ale najpierw skonsultował sie z dermatologiem

Gość śmieszka nadia 20
A JEZELI MÓWISZ ZE AZ CI SKÓRA SCHODZI TO POLECAM "MAŚĆ Z WITAMINĄ A" za 2 złote , na przesuszoną skóre , warto od czasu do czasu ale nie czesto posmarowac cieniutko buzie taka mascią

jestem troche starsza ale dalej mam jakies tam problemy z cera, czasem cos wyskoczy, czasem sie maksymalnie (nie wiedziec czemu) wysuszy, swietnym sposobem na to jest zwykla oliwka dla dzieci, ktora raz na jakis czas trzeba przetrzec twarz i pozwolic jej sie wchlonac, najlepiej jest robic to wieczorem lub w dzien jak nigdzie nie wychodzisz, po jakim czasie (ja po ok. 2 godzinach) nadmiar zetrzyj chusteczka poprawa gwarantowana :) a wlasnie, oliwka musi miec jak najprostszy sklad, czyli zadnych perfum etc.

Gość śmieszka nadia 20
sama juz niewiem -------> serio z ta oliwką ??? o to dobrze wiedziec , kupie sobie taką zwykła oliwke i natłuszcze buzie bo mam troszke przesuszoną od pogody i klimatyzacji....

Gość lilith69
Physiogel jest świetny na suchą skórę.Dobre są też kosmetyki formy emolium. Łykałam też capivit hydro control i po pewnym czasie faktycznie pomaga. polecam też wybrać się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy

Gość lilith69
Aha Physiogel i Emolium kupisz tylko w aptekach i nie są to najtańsze kremy. Tzn tubka kremu kosztuje ok 30 zł. Na cerę po trądziku polecałabym raczej physiogel bo emolium może zabardzo przetłuszczyć skórę, a na ulotce psysiogelu nawet napisane jest ,że jest wskazany do cery trądzikowej i delikatnie ją nawilża

Gość Justysssissia
Na trądzik-sudocream, ale on bardzo przesusza dlatego wraz z nim polece Ci nawilzajacy (bardzo dobrze) krem nanobase. Pozdrawiam

Gość kermi
zgadzam się....sudocream jest bardzo doby. Polecam też MaxiBiotic. To jest maść którą się stosuje punktowo. Idealna jest nie tylko na trądzik ale i różne podrażnienia skóry

Gość ania187
ja polecam cethapil em emulsje micelarną do mycia (mozna używać bez wody, ktora tez czasem podrażnia), do tego ACNE-DERM - nie przesusza skóry i szybko wyleczy Cię z trądziku i przebarwień, przyspiesza też gojenie. Co prawda cethapil nie jest najtańszy ale bardzo wydajny i skuteczny. POLECAM!

Gość gość
Z tym acne-dermem bym nie przesadzała. Owszem, pomaga, poprawia stan cery, ale to raczej rzadkie przypadki, żeby wyleczył trądzik. Widocznie nie miałaś tak naprawdę zbyt dużych problemów. Trądzik jest chorobą przewlekłą, a leczenie jest długotrwałe. Radziłabym się raczej uzbroić w cierpliwość niż liczyć na szybkie wyleczenie.

Gość gość
Kup sobie Alkalark ( drogi ale ta woda to cudeńko)..a przy okazji chudnę...

Gość gość
Weteranie - nie chcę Cię martwić, ale skoro nie pomogły Ci kuracje curacne (to przecież izotretynoina, a wiec pochodna witaminy A, w dodatku najcieższy kaliber jesli chodzi o leki na trądzik) ci nie pomogły, to nie liczyłabym, że zwykła witamina A i cynk dadzą jakieś trwałe efekty.

Gość weteran trądu
Zobaczy się, trzeba myśleć pozytywnie :)

Gość gość
Tutaj na forum jakaś dziewczyna pisała że na trądzik którego miała sporo na twarzy pomogła jej nalewka bursztynowa.Może warto ją spróbować.

Poradź sie kosmetyczki :) ja zaczęłam chodzić jestem po 6 zabiegach widzę znaczną różnice, mam ładną cere i jestem szczęśliwa, że nie musze nakładać dużej ilości pudru żeby zakryć niedoskonałości :) POWODZENIA !

Gość kejt mos
zlekcewaz wszystkie rady wyzej. mialam podobny problem jakis czas temu- pryszczy nie bylo duzo ale byly a skore od specyfikow antytradzikowych mialam sucha jak wiór. NIE STOSUJ zadnych antybiotykow w plynie czy masci przepisanych przez dermatologa- to ci nie pomoze. zakup sobie drozdze piwowarskie oraz herbatke z bratka i zazywaj we wskazanych ilosciach- na efekty troche poczekasz (1-3miesiace) ale beda. co do kosmetykow to zadne LaRoche i tego typu kosmetyki w wygórowanych cenach. kup sobie kremik Cetaphil- tego uzywaj na noc a na dzien jakis delikatnie matujacy np Dax Perfecta cera mieszana lub Ava krem matujacy- tych kosmetykow uzywaj na stale. w pierwszych dniach "poprawiania zniszczonej skory" uzyj przynajmniej na noc kremu ziaja oliwkowa- krem tlusty (w zielonym pudelku)- tak krem tlusty nic mi sie nie pomylilo. co prawda takie kremy nie sa wskazane przy cerze tradzikowej ale radze uzyj go- zobaczysz, ze przesuszenie zniknie.

Gość AnaAniaAniutka
Ja też mam trądzik, borykam się z nim 6 rok. Ile już fluidów wypróbowałam, kremów. Nic nie pomaga. Kiedyś chodziłam na mikrodermabrazję, 4 razy ją robiłam , trochę pomogła, ale moim zdaniem kosmetyczki wyciągają pieniądze bo taniej wychodzi kupić sobie samej mikrodermabrazator do robienia sobie samej w domu tego zabiegu. Używam obecnie papki jadwigi, dobrze wygładza blizny po trądziku krem z masy perłowej, ale trzeba się nim z rok smarować żeby zeszło

Gość AnaAniaAniutka
Napewno swoją rolę odgrywa dieta, pijcie też ziele bratka oraz yerba mate, oczyszczają krew z toksyn. Jedzcie ziele ostropestu plamistego oczyszcza wątrobę, jedzcie ryby i warzywa