Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pryszczatka

Przesuszona i zniszczona twarz trądzikiem.... POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Goscik12
Leki są bardzo skuteczne mam jeden skuteczny mogę polecić nonacne po wągrach i czarnych kropkach nie ma śladu świetnie działa także na trądzik i wszelkiego rodzaju zmiany na skórze . Jeżeli chcecie kupić ten produkt lub bliżej sięz nim zapoznać to tutaj będziecie mieć wszystko http://nonacne.pl/

Gość gość
Mnie pomogło iqface, to była dluższa kuracja, ale faktycznie udało się w krótkim czasie odmienić diametralknie sytuację. To trwało kilka tygodni, ale skóra stopniowo powracała do normalności. Po tym czasie pryszcze już nigdy nie powóciły, a momentami było już na prawde bardzo źle.

Gość nnaattaalliiaa1
Wyleczyłam się , może moja historia komuś pomoże, jeszcze na żadnym forum nie widziałam,żeby ktoś pisał o cukrze i insulinie,która u mnie była przyczyną prawie 8 letniego koszmaru. Męczyłam się z trądzikiem jakieś 8 lat, u ginekologa okazało się, że mam problemy hormonalne, słabą owulację, czasem jej brak, lekarz przepisał mi hormony - faktycznie problem zniknął jednak z odstawieniem tabletek wszystko wróciło, a gospodarka hormonalna zwariowała . Mój ginekolog rozpisał mi kolejne , kosztowne leczenie, bez tabletek anty,ale z użyciem hormonów, zapewniał,że to pomoże,ale niestety kuracja trwała jakieś 2 lata, faktycznie, wróciła mi owulacja ( sztucznie podtrzymywana lekami ),ale problem z trądzikiem nadal był ogromny. Na koniec "sukcesu" udzyskania owulacji ( bo tak to nazywał doktorek i klaskał sobie sam przed oczami ) powiedział,że z cerą się nie da nic jednak zrobić, taka moja uroda, zrobiliśmy badania hormonalne i z nich wyczytał,że no niestety mam za wysoki poziom androstendionu ( chociaż dziwiło mnie to,bo mieściłam się w normie ..??) Traciłam powoli nadzieję aż koleżanka poleciła mi wizytę u świetnej dr ginekolog i endokrynolog, która pomogła jej i jej mamie z problemem hormonalnym ODNAJDUJĄC PRZYCZNĘ A NIE ZALECZAJĄC. Generalnie oprócz trądziku towarzyszyła mi duża ospałość (musiałam często coś jeść,bo inaczej czułam,że "odlatuję"), zmiany nastrojów ( sama byłam na siebie zła,że tego nie kontroluję i potrafię w sekunde się tak zdenerwować,że płakałam ) bardzo często sikałam, nawet w nocy i miałam wiecznie plamy pod pachami,bo tak się pociłam ( od czasu do czasu miałam uderzenia gorąca ). I te wszystkie objawy wszyscy lekarze lekceważyli tłumacząc,że taka moja uroda, taka genetyka i tego nie zmienię - A JEDNAK ! Pani doktor o której wspomniałam zrobiła dokładny wywiad ( pierwszy raz się z czymś takim spotkałam ) , pytała o różne schorzenia w rodzinie o różne objawy,które uważam za niepokojące ,więc wymieniłam je wszystkie,które mi doskwierały od liceum. Wspomniałam jej też o kuracji hormonalnej,którą przeszłam i o moim podwyższonym poziomie androstedionu - rzuciła okiem na badania i po pierwsze były one zrobione w połowie cyklu owulacji,więc w nieodpowiednim czasie i poziom hormonów był w normie... ??!! Generalnie na pierwszej wizycie padła diagnoza : hipoglikemia reaktywna - przyczyną wszystkiego były wahania poziomu cukru i co za tym idzie insuliny we krwi - badania wszystko potwierdziły. (główne badanie : krzywa insulinowa - na tym badaniu wychodzi wahanie cukru we krwi, robiąc zwykłą morfologię tego nie wykryjemy ). A doprowadziła do tego moja niezdrowa dieta w liceum i duże przerwy w jedzeniu. Zawsze byłam bardzo chuda,więc objadałam się kanapkami z białym pieczywem, w szkole pączkami, chałką, na obiad jadłam tosty i dodawałam ketchup do wszystkiego. Później jak zaczęłam jeszcze pracę potrafiłam nie jeść przez 7,8 godzin, pracowałam w szybkim tempie i stresie, które też wyniszczają gospodarkę insulinową. Niedosypianie również. Dodatkowo liczne diety gdzie cały czas byłam głodna. Moje leczenie na początku to była sama dieta dla cukrzyków, rozpisane dokładnie godziny jedzenia i to co mogę jeśc,a czego nie. Łykałam tylko dodatkowo witaminę D (bo miałam niedobór ) i cynk. Było mi bardzo ciężko, na początku wytrzymanie tych 2,5 godz do następnego posiłku było katorgą ,słaniałam się na kolanach.Po 3 miesiącach wróciłam do Pani doktor na wizytę i dostałam dopiero lek ( naturalny ) metmorfinę ( który reguluje wydzielanie insuliny i wchłanianie cukrów przez komórki ). Chcodziło o to,że mój organizm był zbyt zestresowany, były zbyt duże skoki i spadki cukru przez duże przerwy w jedzeniu i jedzenie nieodpowiednich rzeczy , o wysokim indeksie glikemicznym ,które powodowały wysoki skok cukru i wyrzyt insuliny, a zaraz po nie całej godzinie ogromny spadek cukru, którego moje komórki nie wyłapywały lub wyłapywały zbyt szybko. Jeżeli chodzi o dietę to jeść jak najczyściej, nie objadać się tylko jeść zbilansowane, małe posiłki co 2,5 / max 3h . 3x dziennie pełnowartościowy posiłek (białko+węgłowodany ): śniadanie ok 8:30 / obiad ok 13:30/14:00 i kolację ok 18:30 + przekąski między głównymi posiłkami. Cukier tylko w naturalnej formie - owoce. Wierzcie mi, było ciężko na początku,bo byłam przyzwyczajona do słodyczy i strasznie czułam ich brak, szczególnie,że na początku diety mogłam zjeść max 1 jabłko dziennie. Teraz mdli mnie jak patrzę na słodzone rzeczy, piekę własne muffiny i ciasta z mąki gyczanej i ryżowej i słodzę je zmiksowanym bananem i marchwią, da się wszsystko ominąć. Czuję się lepiej, zdrowiej, nie mam spadków energii, nie mam już hustawki nastrojów, nie poce się jak kiedyś i co najważniejsze - mam gładką cerę ,bo po niecałym roku wszystko się elegancko ustabilizowało w moim wnętrzu :)). Nie mogłam długo się pogodzić z tym,że nikt nigdy wcześniej nie wpadł na to,że przyczyną może być cukier i męczyłam się przez tyle lat..ale najważniejsze,że już wszystko jest ok i mam nad tym kontrolę. Przestrzegam Was przed ZALECZANIEM ! SZUKAJCIE PRZYCZYNY, a przyczyna jest zawsze w diecie, jakiś pokarm może Wam szkodzić ( przenica, nabiał ,cukier ), po moim nawróceniu wielu moich znajomych zaczęło kombinować z dietą ( plus oczywiście ruch) i wyleczyli się z wielu nieprzyjemnych dolegliwości. Jakbyscie mieli pytania piszcie, chętnie odpowiem i pomogę, bo wiem jak straszny jest trądzik ,który wpędza w depresję. Jakby ktoś był z Warszawy to polecam dr Juchnicką ( ja byłam u niej w Medi Cover - czasem są długie terminy,wizyta kosztuje teraz chyba 200 zł,ale Pani Doktor jest świetną profesjonalistką i ciepłą kobietą ) i będę Jej już zawsze wdzięczna za ratunek i powrót woli walki o moje zdrowie !

Gość gość
Polecam wszystkim maxibiotic nie wysusza a nawilża i likwiduje wyszstkie niedoskonałości na twarzy oraz też tetracyklina ale to już jest na recepte i nie każdy chce to przepisywać . ale polecam maxibiotic każdego wieczoru przed pójściem spać nałożyć cieką warstwe zrobic dwa dni przerwy góra trzy dni i znowu smarować efekty są widoczne i to w miare szybko ja wieczorem nałożyłam a rano praktycznie nic nie miałam na twarzy .

Gość nnaattaalliiaa1
tak jasne, kolejne cudo, które ma wydusić pieniądze i tylko zaleczyć . Szukajcie PRZYCZYNY a nie zaleczajcie z zewnątrz, wszystko co się dzieje na skórze ma przyczynę wewnątrz ! Może Wam szkodzić jakiś produkt ( najczęściej są to produkty pochodzenia zwierzęcego, które zakwaszają organizm i są naładowane hormonami i różnymi mixami odżywek , pszenica - podrażania jelita, stają się nieszczelne i cukier,który rozwala gospodarkę hormonalną ), jeżeli za bardzo stresujecie swój organizm niedosypiając, robiąc długie przerwy w jedzeniu - to wszystko potem wychodzi na skórze. Dbajcie o siebie, jedzcie jak najwięcej naturalnych produktów,które wyrosły z ziemi i nie zostały zapuszkowane i dosłodzone w fabrykach, szanujcie swój organizm i jedzcie regularnie nie napychając się i przejadając, nie stresujcie z rana ciała kawą i mlekiem, pijcie lepiej zieloną herbatę bądź wrzatek z cytryną, a jak ciężko Wam zrezygować z kawy to pijcie 100% kako z mlekiem sojowym bądź ryżowym. Zróbcie rewolucję w swoim organizmie , przestańcie się truć i wszystko wróci do normy. Poczujecie się lepiej i będziecie wyglądać lepiej + koniec z wydawaniem na cudowne leki i maści ,które przynoszą zyski tylko ich producentom.

Gość gość
mam taki sam problem. Niby ktos kto nie ma tłustej skóry nie ma problemu z trądzikiem. A sama mam nie dość,ze skórę miesznaa mega przetłuszczoną na policzkach to jeszcze sporo wągrów na nosie..... :(

Gość gość
idz na zabieg oxybrazji, oczyszcza i leczy, widac poprawe.

Gość gość
Kup sobie serum Sevolium do twarzy. Jest dedykowane jeśli ma się skórę trądzikową ale oczywiście można stosować nawet jeśli tego trądziku nie masz. Sama obecnie używam i jestem bardzo zadowolona . Po pierwsze nawilża po drugie uspokaja oraz nie zapycha ( co jest konsekwencja składu).

Gość gość
Polecam Lipobase - konkretnie natłuszcza i nie zatyka porow