Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajba

polacy to wogole jedna wielka hanba

Polecane posty

Gość jarek to kryptogej

No i to się potwierdza. Od wyborcy PISu nie ma co oczekiwać normalnej dyskusji bo jeśli tylko ktos ośmieli się mieć inne zdanie to od razu jest mieszany z błotem. :o

Gość No Jareczku
jakimi obelgami jeszcze sypniesz?

Jarek, nie jesteś lepszy. Twój guru powiedzial, że to czy tamto ma być tak i ty w to ślepo wierzysz. Sam pomyśl czasem samodzielnie, no ale widocznie dla ciebie jest wygodniejsze to gdy ktos za ciebie myśli.

Gość twój pis do banda
zakompleksionych mutantów, jareczek gosiewski cymański itd, którym w życiu sie nie udało, wszędzie widzą wrogów, bestia jest za każdym rogiem, układ jest wszędzie, wszystko okraszone nadprzymiotnikami. wroga wszędzie widzą niewydarzeni rewolucjoniści, którzy zazwyczaj maja małego fiuta, kompleksy w stosunku do kobiet (stąd bierze się ich nienawiść do gejów) ty widzę taki sam jak oni

Ciekawi mnie jedna rzecz. Jarunio ciagle przytacza te same argumenty, co oznacza, ze klepie na pamiec wykuta lekcje, ale kompletnie bez pojecia o czym mowi. Mam gdzies zarowno PIS i PO, i Tusk i Kaczory to burasy, ale z trzezwym mysleniem u nas ciezko. Jareczku, rozumiem, ze w swojej szanownej ksywce (Jarek 84) zawarles wysokosc swojego IQ? Od dzis zwracam sie do ciebie per - Panie 84 :P

Zuzzzka Podaj mi przykłady gdy tak znieważano Kwaśniewskiego lub Wałęsę jak teraz L. Kaczyńskiego. Lub kiedy znieważano tak sczęśc wyborców jak teraz. Tego jeszcze nigdy nie było. Ale dla niekótrych to normalne bo i jak ma być inaczej, skoro tak do tego podchodzi koncern ITI (TVN, Onet.pl)

Otóż to! Jarek wciaż powtarza te same frazesy słyszane z ust wszystkich PISowców. No i gdzie tu jego samodzielne myślenie? Widocznie na górze powiedzieli, że tylko fani PISu myślą samodzielnie wiec niziny w to uwierzyły. :o

no cóz jak lewactwu argumentów nie staje i nic wogóle nie staje to nienawiścia ziona nie szanując nikogo i niczego w myśl zasady \" kto nie z nami ten przeciw nam\" a co/ nieprawda/ a od dwóch lat wszedzie się wciskają koniukturalni obrazacze i propagandysci rodem z UB. by tylko na wierzch nie wyszły szwindle UW, UD, KLD, SDRP, SLD i całej tej przepoczwarzonej bandy lewactwa-liberałów. no tak to jest Polske maja w powazaniu a wazny czas swych \" rządów\" i nierządów wypełnia im szukanie w chuju kosci czyli pseudo afer a jak nie udaje się znależc to wyśmiewanie i obrazanie - to wszystko za nasze podatników piniedze. i oczy wiscie dla naszego \" dobra\" i \" szczęscia\" . a coraz wiecej głodnych dzieci i coraz trudniej się leczyc. kurewscy politycy jestescie jak dupa od srania by jezeli zbieracie haracz na NFZ zapewnic dzieciom przynajmniej nawet najdrozsze leczenie. a jezeli nie umiecie to się odpierdolcie od społeczeństwa i nie okradajcie go. i nie dziadujcie wciąz akcjami typu nie jesteś sam.

Gość No wmówili im
PISowcy że myśla samodzielnie to uwierzyli.

Unijny liberale! No jakbym tą specyficzną mowę z wiadomego radyjka słyszała. :p

Gość do przeczytania pisiorki
Jarek cudowne dziecko PRL. Nie wiem co innych Polaków, ale mnie od Jarosława Kaczyńskiego przede wszystkim odrzuca tchórzostwo i konformizm, połączone z gigantyczną mitomanią. Nie jest przypadkowe zachowanie Jarosława, kreującego się na wielkiego Polaka, walczącego w bamboszach o wolność ojczyzny to jest projekcja jego kompleksów, które się narodziły jeszcze dzieciństwie. Jarosław Kaczyński jest cudownym dzieckiem. Przedstawimy jego cudowne życie w kategorii siedmiu cudów świata 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piaty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą wczasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał? Być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w tyłek i obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS tak po starej partyjnej znajomości. Pomożecie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza?

Zuzzzka Podam przykład. W kwesti smaodzielnego myślenia. Wielu Polaków uwierzyło że rzekomo Tusk w 2005 przegrał przez Kurskiego (a naprawdę dlatego ze zaniedbał w kampanii wiejski elektorat) Wielu uwierzyło że był to cios w Tuska. A prawda jest taka ze wywiad w Przeglądzie dotyczył prawdomówności. I ten tygodnik ma kilkadziesiąt tys. nakładu. Kto to dał na główny news ? ? TVP kierowana przez J. Dworaka z PO (Wiadomości - 10 mln widzów). Politologia nazywa to "syndromem ofiary", sięga się po to jako jedno z narzędzi marketingu politycznego. A w 2005 częśc wyborćów miała w oburzeniu na "brudne metody PiS" zagłosować na Tuska a nie na Kaczyńskiego. Oczywiście podchwyciły to TVN (i onet.pl) oraz Polsat (i wp). A Tusk uniknął odpowiedzialności za spartaczenie kampanii prezydenckiej. Podobnie było z rozmowami koalicyjnymi Po-PiS (ale tu Komorowskiemu przed - przed ich rozpoczęciem - się wymcknęło: "Niech PiS sobie teraz porządzi z Lepperem)

Na wsi PO nigdy nie będzie miało dużego poparcia. Wieś jest niestety wciąż podatna na populistyczne hasła.

Gość uuuuuuuupp

Gość dzielnicowy guciapa z palką
jedyna madra kobieta to najpiekniejsza Polka p. Dorota Wellman.

Gość Moherowy berrrrecik
ja i moje kolezanki popieramy jedynie słuszną partię PIS, tv Trwam i radio Maryja oraz ojca Rydzyka, prof. Nowaka, Kobylańskiego. :classic_cool:

Zuzzzka Ale populizm można zastąpić tabloidowością :-) Tusk mieła za sobą główne media. Mógł się pookazać z sołtysami itd. Tam przedstawić wizję dla wsi (np program PO z 2001 nie był kontrowersyjny, ogólny, z ładnymi chasłami). TVP/TVN oraz Polsat i tak by to przedstawiły w pozytywnym świetle. Na mnie czas 🖐️. Mimo różnic, zdań kwiatek z okazji dnia kobiet 🌼

ps: tym bardziej ze nie przegrał wielką różnicą głosów. Kilka procencików i by wygrał. No ale spartaczył.

Ale tu trzeba by było zmienić mentalność ludzi, ktorzy urodzili sie i żyli w PRLu gdy państwo za nich myślało i wyręczało w wielu sprawach. PIS to w dużej mierze podchwycił i kontunuowal i to się tym ludziom spodobalo bo nie trzeba było brać zanadto spraw w swoje ręce. Państwo ma dać i tyle. Ks. Tischer spopularyzowal w Polsce określenie tego typu człowieka, moim zdaniem bardzo trafne. No ale przynajmniej z Tobą można sensownie podyskutowac w przeciwieństwie do pewnych osobników na tym forum. :)

Gość To ja Jarek_84
teraz na pomaranczowo, bo sie kamufluje. Przyznaje, jestem idiota ale taki sie urodzilem. Tacy byli moi rodzice i moi dziadkowie. Prosze nie smiejcie sie ze mnie z cudzych nieszczesc nie nalezy sie nasmiewac. A jestem nieszczesliwy tak bardzo. Mam 24 lata, masturbuje sie od 13 roku zycia, nigdy nie dotknalem kobiety. No moze raz ale to siostra, wiec chyba sie nie liczy. Staram sie byc na biezaco we wszystkich wydarzeniach krajowych i swiatowych. Ogladam TV Trwam, slucham wspanialego Radia Maryja, stamtad czerpie swa wiedze o spoleczenstwie i polityce. Wiem kto jest wrogiem - zydzi, masoni, cyklisci, murzyni, komunisci, geje, lesbijki, feministki. Z zagranicznych politykow najbardziej cenie sobie Georga W. Busha. Za inteligencje.