Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soUl to sQueeze

co na ból gardła?

Polecane posty

po mojemu to jest angina ropna, tylko niestety antybiotyk, pewną ulgę da płukanie azulanem do nabycia w aptece bez recepty.Płukać b.często.

niestety antybiotyk jest konieczny +np roznego rodzaju plukanki np 1 lyzka stolowa wody utlenionej w szklance wody, albo mozna zaparzyc szalwie i plukac gardlo

Gość jestem w rozeterce
łyżeczka nasienia ;)

Gość można się dowiedizedzieć
to cholisept albo strepsils intensive

właśnie miałam kiedyś coś takiego, ale dziwnie sie po tym czułam, miałam zdrętwiały język i podniebienie : O nie chciałabym sie tak od razu antybiotykiem faszerować...

to chyba z lidokainą jest? podobne uczucie miałam jak przekłuwałam kiedyś język i spryskano mi lidokainą właśnie, niefajne uczucie jak dla mnie :P

Najlepiej idź do lekarza, a doraźnie na ból gardła weź coś do ssania, z lekkim \"znieczuleniem\" to najlepszy jest Tantum Verde - w tabletkach albo w sprayu - w sprayu jest mniej przyjemny w użyciu ale skuteczniej znieczula. Na mnie świetnie też działają Propolki, zwłaszcza te z dziką różą (przy anginie też). Możesz też spróbować czegoś homeopatycznego. Poza tym jak angina to albo do lekarza - wtedy faktycznie dostaniesz antybiotyk, bo inaczej lekarze nie potrafią leczyć niestety, a jak chcesz na własną rękę coś przetestować, to polecam krople Citrosept, tylko koniecznie stosuj wg. zaleceń. U mnie działają lepiej niż antybiotyk, ale niektórzy twierdzą że u nich nie działają wcale.

Ja uzywam na bol gardla tabletek o nazwie ktorej niestety nie pamietam jest na \"F\" , tabletki sa o smaku czekoladdowym sprobuje je znalesc to ci podam nazwe ale sa naprawde rewelacyjne choc nie popularne:)

dzięki :) hm a czy swędzące podniebienie może byc objawem zbliżających się własnie takich dolegliwości? wczoraj jak się kładłam spać strasznie swędziało mnie podniebienie, a dzisiaj rano ten ból :O

Wlasnie przy pierwszym poleceniu mi tego leku przez farmaceltke bylam szczerze mowiac troche zniesmaczone cena bo zawsze kupowalam taki za okolo 10 zl i malo co dawal a tu niecale 4 i rewelacja....milo sie rozczarowalam i mam nadzieje ze ty tez sie nie zawiedziesz:)🖐️

na ból przy przełykaniu, kiedy migdały już czujesz, polecam homeopatyczny Angin Heel. Drogi jest - ale na moją całą rodiznę działa i co najwazniejsze - obywa sie bez antybiotyków

No proszę - może być niezły ten Faringosept. Nie słyszałam o nim wcześniej. Autorko - pisałaś o swędzeniu podniebienia - to może wynikać z przesuszenia błon śluzowych. Jest jeszcze jedna opcja - grzybica gardła, ale jeśli dawno nie łykałaś żadnych antybiotyków to raczej można wykluczyć.

swędzi bo jest pewnie nieco opuchnięte

oj nie pamiętam kiedy antybiotyki łykałam, staram się tego unikać, może rzeczywiście to przez przesuszenie, od kilku dni czułam dziwną suchość w ustach...

nie chce iśc do lekarza bo pewnie mnie na zwolnienie wyśle, a teraz nie bardzo moge sobie na to pozwolić i musze się leczyć "domowymi" sposobami na własną rękę:O