Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja rozpacz zzzz

witajcie, zazdroszcze wam ,ze mieszkacie w Polsce

Polecane posty

Gość moja rozpacz zzzz

witajcie, zazdroszcze wam ,ze mieszkacie w Polsce Ja mieszkam w Anglii , i mam juz dosc. Tesknie za rodzicami za rodzina ,za przyjaciolmi ,za polskim obgadywaniem ,za polska nienawaiscia ,za polska miloscia ,za radiem maryja ,za rydzykiem za PO za Pisem ,za bula z maslem za wspomnieniami ,i za wszystkim innym co polskie :( Musialam sie wyzalic ,przyjmijcie moje gratulacje :(

Gość enterr
rozumiem

Gość alakwiecien
Bo Anglia to beznadziejny kraj, malo atrakcyjny kraj. Czy zanim weszlismy do Unii ktos w ogole myslal o wyjezdzie do UK?:O

Gość tunczyk
przybij pione ,ja tez tesknie aaaaaaaaaaaaaaaaaa zaraz sie porycze

Gość moja rozpacz zzzz
moge sie zlapac ,ale mnie na prawde teskno ,co za cholerny swiat

Gość maybe-line
Witajcie!!Tez jestem za granica-Danmark znajomi wyjechali do Polski na swieta.Siedze sama w domu i nie wiem co z soba zrobic,bo ile mozna siedziec przed kompem,ale nic innego nie pozostaje,wiec caly czas buszuje po necie. Macie moze jakies fajne,ciekawe strony? Rzuccie czyms.

Gość moja rozpacz zzzz
ja jestem w UK mam 22 lata , i zbieram pieniadze na zycie w Polsce za 7 lat :( taki plan W wolnych chwilach surfuje po necie czytam polskie wiadomosci ,gawedze na polskich portalach i probuje wytrzymac moj plan siedmioletni :) Ale jest ciezko ,wiec czasami marudze

Gość moja rozpacz zzzz
jestem z chlopakiem

Gość moja rozpacz zzzz
a ty gackowata?

a ja tęsknie za normalnym godnym życiem ;( za tolerancją za bardziej uczciwa polityką na rzecz obywatela a nie wpływów, tęskno mi do dużych mieszkań ładnych mebli wycieczek,zasypanymi sklepami ulic itd. :( tęsknie za ładnymi pomalowanymi budynkami a nie tak jak w polsce ...same obdarte z farby sypiące się ruiny ;/ przynajmniej u mnie w mieście...

a to pol biedy ....dasz rade !!!!pewnie od niedawna tam jestes ...poczatki sa zawsze ciezkie .........po nocach sie ryczy ...niema minuty zebys nie tesknila nie wspominala ....znam to na pamiec .......Ale czas robi swoje Glowa do gory ;)

Gość maybe-line
wiesz,co ....zzzz?Kazdy ma ciezkie chwile,zwłaszcza ludzie,ktorzy sa za granica.Ja słucham czesto radia Złote przeboje i nie raz mi smutek odchodzi.Mysle sobie,ze kiedys i tak wroce do Polski... Od kiedy jestes w UK?

Gość moja rozpacz zzzz
gackowata jestem juz poltora roku

Gość moja rozpacz zzzz
maybe line witaj

ja juz 2,5 roku ...... ja po 7-8 mies. powiedzmy "doszlam " do siebie i przestalam cierpiec z tesknoty tej nieustajacej ..Teraz tez teskniee ale inaczej

Gość moja rozpacz zzzz
czy ja wiem Ciii... , to juz w Polsce mialam wiekszy dom mnostwo miejsca ,chyba bardziej umiem dogadac sie z Polakiami niz z nadentymi angolami ktorzy tylko udaja ze sa mili ,co do opieki panstwa to prawda ,ale ja nie potrafie sie tutaj odnalezc ,nie mam przyjacol

Gość Róża55555
Jestem dużo starsza od Ciebie. W UK byłam około rok. Pracę i mieszkanie znalazłam już w Polsce. Problemów językowych nie mam. Życiowo jestem doświadczona, ale tak NIESZCZĘSLIWA jak tam nie czułam się nigdzie. Lubię pracować, gdziekolwiek jestem, zawsze jakąś pracę mam, ale mimo przesympatycznych pań w Job Center, Hearing Ear, Barclay`s nie tesknię ani nikomu nie zazdroszczę, że zarabiają więcej aniżeli ja tutaj. Na pewno jestem wdzięczna Anglikom za pracę i za łatwość w jej uzyskaniu. Może pojadę jeszcze tam - na dwa, góra trzy miesiące, ale na stałe - NIGDY.

Gość maybe-line
to tak jak w dani.Niby ludzie sa tolerancyjni,ale jezeli maja pomoc polakowi odwracaja sie i juz nie chca z toba rozmawiac.Wychodza z załozenia,ze polacy zabieraja prace dunczykom.Ciezko jest ze znalezieniem mieszkania.Jezeli juz wynajmujesz to od turkow itp,rzadko kiedy dunczyk zgodzi sie wynajac mieszkanie.

Gość no taaaaak
Ciii... a ja tęsknie za normalnym godnym życiem ;( za tolerancją za bardziej uczciwa polityką na rzecz obywatela a nie wpływów, tęskno mi do dużych mieszkań ładnych mebli wycieczek,zasypanymi sklepami ulic itd. tęsknie za ładnymi pomalowanymi budynkami a nie tak jak w polsce ...same obdarte z farby sypiące się ruiny ;/ przynajmniej u mnie w mieście... Anglia - wzór czystej polityki, gdzie premier machał przed dziennikarzami lewymi dokumentami kłamiąc w sprawie wojny w Iraku. Rzeczywiście, mozemy się od nich uczyć :D

Gość qqop
Ja tez jestem w Anglii , nie chce narzekac bo w koncu sama sobie taki los zgotowalam, ale tak tesknie,ze nie moge sobie poradzic. Teraz chcialabym znalezc prace(jestem au-pair)Martwie sie,ze nic nie znajde, bo moj jezyk nie jest biegly..

Gość moja rozpacz zzzz
nie wroce do Polski ,niestety pieniadze sa teraz najwazniejsze .Nie mam sie co pokazywac ,bo przeciez nie chodzi o to zeby u rodzicow cale zycie na garnuszku siedziec,niestety kasa jest najwazniejsza,tak tylko sie smuce...

co kraj to obyczaj he he .. wszedzie dobrze ale w domu najlepiej no nie ?????????'

tak pieniadze teraz tylko i wylacznie sie licza .... bez kasy jestes nikim .... trzeba naprawde ciezko pracowac zeby sie czegos dorobic ....a na dodatek ta dobijajaca tesknota