Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponownie zalamana

co byscie zrobily jakby facet wam powiedzial.....

Polecane posty

Gość ponownie zalamana

ze juz go nie obchodzi co sie dzieje w waszym zyciu, ze to wasza sprawa (jakby powiedzial to w zlosci)

Gość ponownie zalamana
domyslam sie, ale co zrobic w takiej sytuacji? zakonczyc trwajacy 5 lat zwiazek? mimo ze sie kocha tego mezczyzne mimo ze czasami potrafi zranic slowami?

są osoby które w zlosci nie przebieraja w slowach tylko uderzają tak by bolało- jest to naprawde silniejsze od ich- i takie osoby i to co piepszą za przeproszeniem w kłótni trzeba traktować z przymrużeniem oka- moj mąż jest taką osoba i moja przyjaciółka dla swojego męża jest taką osobą - oba związki bardzo udane mimo wszystko- ja poprostu nic sobie z tego nie robie bo wiem że potrafi w kłotni powiedzieć wszystko nawet jak tak nie mysli. nie bierz do głowy

a czemu nie- ubędzie ciebie od tego? jak się kocha to kocha sie i wady- a idealny nie jest nikt pewnie że mozna inaczej i rozwodzić się potem z byle powodu:O

to mało znasz życie- pewnie że się mówi- ja potrafię bez mrugniecia okiem w nerwach powiedzieć do męża "idź się powieś ' i wcale tak nie myslę - wszystko zależy od temperamentu

a może właśnie znam życie ? W pierwszym związku też robiłam głupstwa. Potem żałowałam. Bardziej ja żałowałam niż facet miał do mnie żal o to. Teraz po latach choćby nie wiem jakie nerwy były nie wygaduje bzdur.

bardzo idealizujece zwiazki i partnerów- jak to powinno byc - każdy ma jakis charakter- nie każdy jest chodzaco super cierpliwością, nie każdy jest superwyrozumiały i nie każdy jest zawsze grzeczny do bólu- to są wady każdego człowieka- jak kochasz i bierzesz to wszystko wady też - im szybciej się to zrozumie tym lepiej - bo potem jest lament i płacz nie ma to nic wspólnego z uczuciem

No jeśli mowa o różnych ludziach to są też pary gdzie facet na libacji mówi "ty stara k**** wypie**** z domu" a następnego dnia jest wszystko o.k co kto lubi...

no ty potrafisz a ktoś nie- i co to znaczy że całe życie ma byc sam ?? a może od razu powinien się leczyć - skoro tak to większość osób z pewnych rzeczy musiałaby się leczyć

zapytałabym go wprost, czy mam odejść jeżeli powiedziałby, że tak, to sprawa jasna odeszłabym, chociaż przez pewien czas ryczałbym w poduszkę, no co w końcu to 5 lat

pokazujesz tylko skrajne przypadki- nie mówię o żadnych libacjach a kłótni małżeńskiej- widzisz róznicę ?

właśnie widze różnice. Małżeństwo powinno mieć do siebie jakiś szacunek. Tak samo można by usprawiedliwić bicie bo chłop biedny taki nerwowy :D

ponownie zalamana--> jeśli takie słowa padają po 5 latach i nie ważne czy w złości, czy nie, to czas abyś faktycznie przejrzała na oczy, bo nic ciekawego cię nie czeka w następnych latach, może być tylko gorzej.Komplementy prawi komu innemu. Ja bym odeszła, bo i tak byłabym na pozycji przegranej.

znowu piszesz skrajnie:O gdyby każy potrafił trzymac nerwy na wodzy nie byłoby kłótni wcale zaczawszy od miłosci a na polityce kończąc jak nie widzisz róznicy miedzy powiedzeniem partnerowi czegoś gorzkiego w kłótni a biciem- to ci nie zazdroszczę - bo w ten sposób mozna kończyć kolejne związki

autorko- ja bym powiedziała mu grzecznie- pieprzysz jak potłuczony- obraziła się na 2 dni az cie grzecznie przeprosi i żyła bym dalej skoro na codzień jesteście dobrym związkiem

idealne malżeństwo duuuuzo rzeczy powinno mieć - tylko wtedy musiało by je tworzyć dwojga idealnych partnerów - a takie rzeczy to tylko w erze

Jeszcze co innego jest powiedzieć "wypie***" czy "idź się powieś" a co innego "nie obchodzisz mnie już ani ten związek". Takie słowa już coś więcej mówią. To nie tylko nerwy.

chyba żartujesz- wiesz ile razy sobie z mezem to mowimy??? żadne z nas tak nie mysli- potem chodzimy i kombinujemy jakby tu się przeprosić i wierz mi kochamy się szalenie - mam wielkie porównanie bo w poprzednim związku miałam meża ktory znecal się psychicznie i fizycznie- i jest to zupełnie co innego - widac czy ktoś się kocha czy nie - i chy jest to choroba czy charakterek- znasz wrednowatych ludzi? myslisz że oni nie maja rodzin? owszem gdyby ktos powiedzial to na spokojnie- to byłby powód do zastanowienia- ale nie w nerwach- daj spokój

charakteru się nie zmieni- mozna ewentualnie przemysleć sobie czy chce się z taką osoba żyć - bo niestety trzeba jej się nauczyć

Gość gadżdżet
jesteś ciepłą cipką na gwizdnięcie ! Więc facet nie ma szacunku dla ciebie.

zupełnie co innego jest jesli facet obraża i poniża i rani na zimno- na codzień - ja naprawdę to przeszłam w klotni niestety tak bywa- jedyna rada- jak zaczyna gadac od rzeczy to jak najszybciej zakonczyć kłotnię i dac mu ochlonąc

Nie wiem. Widocznie my jesteśmy inni. Przeszliśmy wiele. Awantur też. Wiadomo - pierwsze 2,3 lata najgorsze. Ale nigdy nie było wyzwisk. Nigdy nie było słów "pier** się". Nie było szarpania itp.

a kto tu pisze o szarpaniach? przeczytaj na spokojnie pierwsza wypowiedź autorki strasznie wyolbrzymiasz- zaraz napiszesz że on ją pobil tak że nie mogła chodzić tydzień

On powiedział, że ma gdzieś co będzie z nimi. Dla mnie było by to gorsze od "wypie***" bo "wypie***" czasem rzeczywiście w nerwach może się wyrwać.

gdyby to powiedzial ot tak spokojnie- to bym nie byla znim 5 minut w nerwach mówi się naprawdę rozne rzeczy- jestem tez osoba która potrafi więc wiem z własnego doswiadczenia że wcale tak nie myslę i ja naprawdę jestem aniolkiem w porównaniu do niektórych osób- a mimo to na codzień to bardzo udane zwiazki- pewnie że to jest niepotrzebne i jakiś czas boli- najlepiej nie brac tego do siebie- ale uwierz mi ma tak więcej niz połowa związków - tych normalnych , kochajacych się - nie mówimy tu o patologii

Gość sardynka6
autorko jesli to jednorazowe to ciezko cos doradzic, moj w klotniach byl tez w stanie wiele rzeczy powiedziec, a najczestsze to wlasnie ze nie obchodzi mnie to, ze to moj problem, moja sprawa. wiem ze mozna to tlumaczyc klotnia, ale ja sie klocac nawet nie mowie takich rzeczy. no i faktem sie stalo ze te jego slowa zakodowaly mi sie w pamieci, bo byly tak czesto powtarzane i byly czeste klotnie. od wczoraj mamy przerwe w zwiazku bo mu i mi mniej zalezy