Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śtuka

utlenianie zamiast depilacji

Polecane posty

Gość śtuka

czy któraś z Was próbowała? ja wczoraj utleniłam sobie włosy na całych nogach (dodam, że jestem brunetką wieć było co utleniać...) utleniaczem do włosów na głowie i efekt jest naprawdę niezły jedno czym się martwię to jaki ulteniacz ma wpływ na skórę? i jak często można to robić - bo myślę, że wartobyłoby to powtórzyć.... W końcu utlenianie bardzo niszczy włosy... Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Gość ja robiłam tak
w czasie kapieli wyrywałam włoski palcami mniej boli niż depilator .Pózniej juz coraz mniej odrasta tylko troche cierpliwości

Gość palcami
? ? ? Włosy wyrywałaś palcami ? Po chemioterapii jesteś, czy co ? ! ? ! A może wystarczyło tylko dmuchnąć, żby wypadły ?

a jakim dokladnie utleniaczem? ile czasu zostawiłaś go na skórze? czy nie podrażnił? czy włoski są dodatkowo cieńsze albo osłabione?

Gość ja robiłam tak
polej sobie tym utleniaczem głowe moze zaczniesz lepiej myslec

Golcie się golcie - maszyneczki dla kobiet schodzą mi z hurtowni jak ciepłe bułeczki a już zbliża się wiosna - oj będzie utarg :classic_cool:

Gość śtuka
Joanna - utleniacz do włosów, coś że pasemka, balejaż ;) włosy zdecydowanie są osłabione skóra mnie nieco szczypała i pojawiła się lekka wysypka, ale zniknęła w przeciągu pół godziny (kiedy robiłam sobie próbę na alergię nie pokazała się wysypka... well) - dzisiaj nogi wyglądają już zupełnie normalnie i nie ma śladu podrażenień a włosy są bielutkie. No tylko ciekawa jestem jednak czy można taki zabieg powtarzać - co na to skóra

Gość śtuka
no... firmy Joanna! kosztował chyba z 7 zł ale uważaj - jeśli masz skłonność do alergii możesz sobie narobić szkody

Gość śtuka
up! ktoś jeszcze tego próbował?

Gość O rety ..
Jak można coś takiego zrobić. Co wy myślicie że jak rozjaśnicie włosy to nie będzie ich widać. Własnie że w słońcu wszystko widać. Jasne włoski tak samo. Pomysły w sam raz dla wieśniar które myślą że nie będzie widać ich sierści na nogach i że inni są ślepi :O

Gość śtuka
do pani "o rety" - nie wiem gdzie wyczytałas że sądzę że rozjaśnionych włosów nie widać... proponuję przeczytać jeszcze raz tutaj chodzi po pierwsze o niszczenie - osłabianie włosów, poza tym o to by w takich partiacj gdzie jest ich mało faktycznie nie musieć depilować (zupełnie inaczej wyglądają małe czarne wloski niż małe blond włoski...) co do ścierania i wody utlenionej - to jest dobre gdy ma się słabe włosy... przy większym "zaroście" można sobie zniszczyć skórę takimi długotrwałymi zabiegami, przerabiałam to...

hmm..a jak ma sie geste,grube,dlugie wlosy,to tez mozna je rozjasnic utleniaczem??? a moze w ogole przefarbowac nogi na blond??? omoze cos?? tylko,ze wtedy nogi mialabym jasne...:( jak yeti :(

Gość apetitaaa
jo pitole kobity moze nie widac wlosow ale czuc w dotykuuuuu :O a wogole to wlasnie ze widac :O

Gość helloOoł
czy któraś napisze coś więcej tu na ten temat???

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
a ja sie załamuję już ,mam dosyc tej depilacji , każdy sposób niby dobry ale krótkotrwały ;/ ja nie chce miec włosów na nogach ,czmu Boże stworzyłeś włosy na nogach grrrrrrrrr ;(((((((((((((

Gość Medicine
Murzyni nie posiadają owłosienia na rękach i na nogach. Nie wiem jak gdzie indziej, typu pod pachami, te tutaj przydają się do pracy, aby skóra nie tarła o skórę- ewolucja. Ale ich rasa jest przystosowana do gorąca, a po co w upałach włosy? One są po to, aby było posiadaczowi ciepło- znów ewolucja. Jeżeli ktoś jest blady i ma ciemne włosy, to tak, widać je. Jeżeli ktoś ma 20 kg niedowagi, jak ja, to tak, widać je. Ale czy widziałyście osobę otyłą ze zbędnym owłosieniem na rękach? Ja nie. Im one po prostu wypadają. Jak wiecie ciało anorektyczek, w tej fazie, w której są mega chude, pokrywa się takim meszkiem, rosną im włosy na rękach. Przytycie jest metodą, ale już chyba lepiej być wieszakiem z włosami na rękach, niż kimś grubym. No ewentualnie można odwiedzić endokrynologa, który zbada nam poziom hormonów. To tyle. Można rozjaśniać, ale nie depilować, ani golić! To nie wypada.

Gość 3h2457j567j6j
głupota z tym ze otyli nie maja wlosow. Jest specjalny wybielacz do wlosow z sally hansen http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6567-opis-Sally-Hansen-Creme-Hair-Bleach-Wybielacz-do-wlosow-na-ramionach-nogach-i-twarzy.htm ja uzywam do wlosow pod pepkiem,bo kiedys jak bylam mlodsza ogolilam sobie i od tej pory odrastaly czarne na coraz wiekszej powierzchni, wyrywalam je penseta i depilatorem ale wrastaly, poza tym niestety po depilatorze wlosy mi odrastaja juz drugiego dnia,wiec postanowilam zainwestowac w wybielanie. Nic nie podraznia, wybiela do przezroczystosci, tylko ze tewlosy rosna i rosna!! musze powtarzac co tydzien,bo widac odrosty,nie wiem o co chodzi i do jakiej dlugosci beda rosly te wlosy - najdluzsze maja po 2-3 cm... no ale na razie nie mam faceta,a wole mie takie wlosy niz czarne kropki i czarną szczecine