Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacakrowka

Spotykam sie z facetem ale sie go boje, bo pracuje w zakladzie karnym

Polecane posty

Gość pytajacakrowka

mamy relacje czysto kumpelskie jest szarmancki, kwiaty, kolacje, uczynny w stosunku do mnie skonczyl dobre lo, ma magistra resocjalizacji dobrez zbudowany, lysa glowa :/ i sie go boje... bo pracuje z wiezniami, czy bez sensu sa moje uprzedzenia? czy mial ktos stycznosc z facetem ktory pracowal w wiezieniu i czy przeklada sie ta praca na jakies psychiczne jazdy???

No jeden taki jaki czas temu wystrzelał z wieżyczki jak kaczki kilka osób. Diabeł go opętał podobno... Jak dla mnie Ci ludzie mają zjechaną psychikę i ich praca nie pozostaje bez wpływu na życie prywatne. Tak sądzę. To pewnie też zależy jaką pełni funkcję. Czy jest klawiszem, wychowawcą, czy pracuje w kuchni. Choć jeśli skończył resocjalizację, to miał zapewne podstawy psychologii i potrafi w porę dostrzegać i omijać zagrożenia.

Gość wolałabyś zeby był
nauczycielem ? Po resocjalizacji jak najbardziej :-)

Gość pytajacakrowka
staram sie nie martwic, nie szufladkowac, ale czegos sie obawiam...

Gość pytajacakrowka
pracuje tam jako wychowawca

musztarda --> facet od resocjalizacji nie koniecznie jest klawiszem, tylko coś w rodzaju psychologa. A człowiek pracujący w więziennictwie ? to przecież zawód jak każdy inny.I nie rozumiem twoich obaw! o to za lęk?

Każda praca wpływa w jakiś sposób na człowieka, jedna mniej - druga bardziej. Nie ma reguły, wszystko zależy od człiowieka. Poznaj go najpierw, dopiero później szufladkuj.

Mam kilku znajomych - klawiszy i co powiem? To bardzo spokojni ludzie, poza tym, jak zatrudniają się w więzieniu to przechodzą badania psychologiczne (wiadomo jak z badaniami jest, ale to zawsze coś). Co innego jakby znajomy był mieszkańce a nie pracownikiem:-)

Gość pytajacakrowka
dziekuje wam za opinie, chyba poczekam, poznam, zobacze co bedzie

Gość cos w tym chyba jest
pytajacakrowka, ja mam podobny dylemat choć chodzi o co innego. Może to głupota, ale co zrobisz. Chyba jednka drzemią w nas jakieś uprzedzenia. Mam kolegę, przystojnego, miłego, zniewalającego wprost, a przede wszystkim dobrze ułożonego i zrównoważonego. Nic dodać, nic ująć.Choć tylko przyjażniliśmy się, na myśl o nim robiło mi się ciepło w sercu. Ale jakiś czas temu dostał pracę w zakładzie karnym. A mnie jak by piorun strzelił. Nic się między nami nie wydarzyło, ale całe ciepło z jakim o nim myślałam, wyparowało. Właściciwie stał się dla mnie obojętny. I zupełnie tego nie rozumiem, bo praca zupełnie jak inne. Tylko dlaczego to na mnie tak wplynęło?

Gość lilka.a
za wiele masakr byłych współpracowników z biura, w USA, odpowiadają spokojni urzędnicy czy to oznacza że mamy uciekać z krzykiem gdy ktoś powie że jest księgowym?

Gość dftguj
:D dobre!

Gość lilka.a
do pytającejkrówki i do coś w tym chyba jest: to są właśnie własne irracjonalne lub wynikające z uprzedzeń lęki, do których typowo pasuje uwaga że "boimy się tego czego nie znamy" p.s. to bardzo mało życiowe podejście

Gość pytajacakrowka
W sumie w tej pracy to mozna miec fuchy, bo za przemycanie grypsów podobno nieźle płacą. a i dobrze mieć znajomości wśród mafiosów :P