Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paty25

Fotelik0-13 do fiata uno.

Polecane posty

Mam problem z dobraniem fotelika, który zmieści mi się do samochodu (fiat uno). Po prostu mamy za krótkie pasy i nijak nie można przypiąć fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy na tylnym siedzeniu. Przy pierwszym dziecku kupiliśmy fotelik Deltim Grilo, ale nie przyszło nam do głowy, żeby go przymierzyć w samochodzie. Dopiero pod szpitalem okazało się, że z tyłu nie można go przypiąć, bo pasy nie starczają. Jedynym sposobem było przypięcie dziecka na przednim siedzeniu, ale też pod warunkiem, że to siedzenie było maksymalnie odsunięte w tył. Efekt był taki, że dziecko cały czas jeździło z przodu. Teraz spodziewamy się drugiego dziecka i szukam fotelika, który zmieści mi się z tyłu, bo inaczej nie zmieścimy się w czwórkę do samochodu. Czy któraś z Was też miała taki problem z tym samochodem, czy tylko u nas jakieś dziwne te pasy? Miałam nadzieję, że problem rozwiąże zakup fotelika z bazą. Myślałam, że do przypięcia bazy nie potrzeba tyle pasa. Niestety te które oglądałam też trzeba opleść pasem, żeby je przypiąć. Trochę zawile to opisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie w czym problem i ktoś mi coś doradzi.

my mamy fiata cinquecento i mielismy baby dreams dumbo i sie spokojnie dalo zapiąc. teraz mamy juz ten 0-18 zolty i ciasnawo jest ... macie jakieś inne pasy w tym Uno?

Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi pasami, ale jak nie znajdę fotelika, który mi się zmieści, to będę musiała chyba pasy wymienić. :(

paty a jak ty się przypinasz na tylnym siedzeniu?obejmują te pasy doroslego czlowieka? bo jak obejmują to i fotelik obejmą... albo kup poporstu 0-18 i jego można montowac i tylem i przodem... choc ja bardziej polecam jednak taki 0-13 na poczatek

Hej Ja mam fiata uno i wożę na przednim fotelu swoją kluseczkę w foteliku 0-13 kg i rzeczywiście na początku miałam problem z zakrótkim pasem ale odsuń fotel do tyłu i rozłóż lekko oparcie i nie powinnaś mieć problemu ...bynajmniej ja już nie mam :) pozdrawiam

Gość zdechła róża
sprawdz czy pasy rozwijają się całe...może coś je blokuje i nie rozwijają się do końca...a jęśli z pasami wszystko ok to chyba będziesz musiała wymienić pasy na dłuższe...ale powiem szczerze że jeszcze nie słyszałam żeby w jakimś samochodzie były za krótkie pasy zeby przypiąć fotelik

MaMani - człowieka pasy obejmują, ale fotelik trzeba opasać od tyłu i jest problem. Ten 0-18 tyłem tym bardziej się nie zmieści poza tym za mało się da rozłożyć. mamy teraz taki dla Melki i już sprawdzałam. Sławunia - no ja przy pierwszym dziecku woziłam tak jak Ty, ale teraz z tyłu za fotelem pasażera siedzi córcia, więc nie mogę odsunąć go do końca, bo ona się już nie zmieści. Jak by nie kombinował dzieci muszą siedzieć z tyłu, bo inaczej jedno z nas (ja albo mąż) się nie zmieści. zdechła róża - pasy sięrozwijają do końca i są za krótkie na każdym miejscu z tyłu.

Paty oj coś przesadzasz z tym odsuwaniem fotela do tyłu...ja mam odsunięty nie do końca i nie mam problemu z zapięciem i nawet z tyłu moja mamusia się mieści a jest spora :)

Gość gość
to, że fotelik można montować i tyłem i przodem to nie znaczy, że takie maleństwo może przodem jeździć. też mam uniacza i u mam baby dream fotelik 0-13 i chicco 0-18 i się mieszczą http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1903