Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzniareczla899

Grzechy POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość kuzniareczla899

hej dostalam prace domowa z religi, i mam w niej wymienic kilkanascie grzecow takie typowe przyklady pomoze mi ktos????

Gość ja pracuje juz 10 lat
przepisz "7 grzechow glownych", dodaj jeszcze ze dwa z 10 przykazan i juz :P

Gość kuzniareczla899
a cos innego??

Gość kuzniareczla899
chodzi mi o typowe grzechy, takie z jakich sie spowiada

Gość awril
jejku,to proste-lenistwo,obzarstwo,nie słuchanie rodzicow,nauczycieli,nieczyste mysli,

Gość hasssd
masturbacja :)

Gość jhgjhhjfjh
chciałam tu wyśmiać ten temat, bo przecież w konfesjonale nie siedzimy żeby to wiedzieć, ale mi się nie chce podrzucę ci swoje grzechy wg kościoła katolickiego (z których się nie spowiadam bo z takich bzdetów jak spowiedź już dawno wyrosłam): - czasem wypiję celowo za dużo alkoholu żeby się upić - kocham się z moim partnerem pomimo tego że jeszcze nie mamy ślubu i że on ma ślub kościelny z byłą żoną i tylko cywilny rozwód - myślę o niektórych ludziach, a raczej typach ludzi, z nienawiścią i życzę im śmierci w męczarniach (dotyczy to tych złych wg mojej oceny), osądzam ich (a to chyba grzech pychy, ale w sumie nie wiem) - uwielbiam jeść coś smacznego i jem do przesytu (ale nie rzygam więc to chyba nie grzech, wręcz uważam że jem na chwałę Pana i doceniam pychotkę... ale kto wie) - bywam baaardzo leniwa i nie wyrażam skruchy - uważam że kobieta ma prawo decydować o tym czy urodzi, czy nie urodzi dziecka (oczywiście i tu nie wyrażam skruchy) i jakoś tak nic więcej nie przychodzi mi do głowy, może jestem dobrym człowiekiem, skoro \"grzeszę\" raczej \"przeciw sobie\" i poglądami a świadomie nigdy nikomu nic złego nie zrobiłam...