Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DonVito

nieświeży oddech, proszę o rady jak z tym walczyć.

Polecane posty

Gość DonVito

Witam. Wiem, że już parę tematów przewinęło się na forum o tym problemie, ale mimo wszystko chcę otworzyć nowy. Problem jak u poprzedników, nieświeży oddech, spowodowany jak domniemam białym nalotem na języku. Nie jest go dużo, ale mimo wszystko przeszkadza i powoduje tą przykrą przypadłość. Myję zęby regularnie 1-2 razy w ciągu dnia, czyszczę język szczoteczką, ale efekty są znikome. Ostatnio wyczytałem o płukaniu jamy ustnej przegotowaną wodą z olejkiem z drzewa herbacianego i olejkiem goździkowym, ale efekty są także mizerne, co stwierdzam po tygodniu prób. Byłem u lekarza, wymaz z gardła wykazał Escherichia coli. Jak myślicie? Czy to wina tej bakterii czy czegoś innego? Poniżej zamieszczam fotkę języka. http://img361.imageshack.us/img361/6520/p3110004ks7.jpg Proszę o jakieś rady, bo w głębi serca czuję, że mój problem to nie halitoza czy jakaś grzybica, lecz jakaś błachostka.

Gość ermana
Witaj Don Vito! Mam podobny problem od bardzo wielu lat, ale jeszcze nie znalazłam cudownego leku ,na moje dolegliwości. Jak widzę to twój język jest jeszcze suuuuuuper! Może , ktoś napisze parę sprawdzonch sposobów , jak pozbyć się nalotu na języku i tego przykrego zapachu.