Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rista4321

Co byście zrobily?

Polecane posty

Gość rista4321

Otoz mam maly problem od pewnego czasu moja dobra kumpela ciagle proponuje mi jakies wyjscia czy to do siebie do domu czy na imprezy, ale ja najzwyczajniej w swiecie nie chce- mam dolka i nie mam ochoty. mowilam jej to tysiac razy, zeby zrozumiala, zeby sie nie gniewala .. ale co tydzien ciagle i ciagle wysyla mi zaproszenia...a ja juz glupieje ...bo nie wiem czy ona liczy na to ze mam zaczac jej klamac czy o co chodzi ...potem jeszcze robi mi wyrzuty ze odmawiam oczywiscie wszytsko w formi zartu... mam jej teraz odpisac ze nie moge bo ciocia do mnie przyjechala mimo iz wie ze teraz wole nie wychodzic ? najchetniej mam ochote nie odpisywac .. jak grochem o sciane ..

Gość Dugas
badź asertywna i odmów

Gość rista4321
ciagle to robie tylko jakos mi dziwnie bo przeciez "przeprowadzilysmy " rozmowe na moj temat , odmawialam ladnie tak zeby nie bylo jej przykro ale ona nie zostawiala tego bez echa i teraz gdy znow jestem w takiej sytuacji nie wiem czy odpisac i znow uslyszec o sobie ironiczne zarciki czy chyba najzdrowiej dla nas olac ..

wiesz co rista? mam taka kolezanke jak ty...ta sama sytuacja...wiec ci powiem ze dołek nie trwa 3 tygodnie (chyba ze mialas na mysli finansowy) twoja kolezanka dzwoniac do ciebie co tydzien zaklada ze moze juz ci przeszlo. proste prawda? a jak nie bedziesz nad soba pracowac tylko sprawiac wrazenie ksiezniczki (bo tak to po jakims czasie odmawiania wyglada) zostaniesz sama. przestanie dzwonic.. ty lepiej zamist zastanawiac sie nad kolezanka ktoa sobie radzi ze swoimi emocjami wez sie w garsc :O bo to troche od rzeczy co piszesz. jak tak z toba zle to idz na leczenie a nie szukasz dziury w cAlym.

Gość dokladnie icalkowicie tak
Termosik ma racje. Twoja kolezanka probuje Ci pomoc, oczywiste jest ze nie ma profesjonalnej wiedzy psychologicznej, wiec terapii Ci nei zafunduje. Jednak probuje tak jak potrafi, odciagnac Cie od Twojego dolu, wlasnie przez propozycje jakies rozrywki. Ty natomiast wpadlas w stan usprawiedliwiania wszystkiego swoim dolem. Jesli naprawde masz depresje, to ona sama nie przejdzie, idz do psychologa, porozmawiaj z nim o swoich problemach. Glowa do gory! trzymaj sie cieplo :)

Gość rista4321
Termosik..szkoda mi na ciebie slow ... ale konstruktywnej krytyki ci nie oszczedze - swoja wypowiedzia dalas dowod na to ze SAMA jestes zagubiona emocjonalnie i wyzywasz sie (projektujesz) na osobie o ktorej guzik wiesz bo " przypomina" ci twoja kolezanke - jesli masz problem zeby jej to powiedziec to kup sobie wprek treningowy :o proste!

ja skarbie nie mam problemow emocjonalnych :) a tobie radze terapie u psychologa ,skoro dopatrzylas sie w mojej luznej wypowiedzi jakiejs napasci to jest z toba bardzo zle zadalas pytanie na forum i oczekujesz odpoowiedzi i rady od obcych ludzi a sama masz pretensje teraz ze cie nie znam mysle ze terapia ci sie przyda nie tylko ze wzgledu na depresje pozdrawiam cie serdecznie i zycze duzo usmiechu

Gość rista4321
" ja skarbie nie mam problemow emocjonalnych " wlasnie widac, caly czas to udowadniasz.. "skarbie " "a tobie radze terapie u psychologa ,skoro dopatrzylas sie w mojej luznej wypowiedzi jakiejs napasci to jest z toba bardzo zle" to jest luzna wypowiedz dla osoby ktora wg.. cibie ma DEPRESJE??? -->"ty lepiej zamist zastanawiac sie nad kolezanka ktoa sobie radzi ze swoimi emocjami wez sie w garsc bo to troche od rzeczy co piszesz. jak tak z toba zle to idz na leczenie a nie szukasz dziury w cAlym." i to jest LUZNA wypowiedz ?szczegolnie ostatnie zdanie ? tak zazwyczaj radzisz innym osobom ? napwno musisz byc lubiana i mila osoba :) "zadalas pytanie na forum i oczekujesz odpoowiedzi i rady od obcych ludzi a sama masz pretensje teraz ze cie nie znam" proponuje czytac ze zrozumieniem bo prosilam o rady co bys zrobila a nie osadzala mnie:D "mysle ze terapia ci sie przyda nie tylko ze wzgledu na depresje pozdrawiam cie serdecznie i zycze duzo usmiechu" masz problemy emocjonalne :)

nie mam problemow emocjonalnych i dalam ci rade "wez sie w garsc" rozumiem ze prawda boli ale na cholere mnie atakujesz? na twoim miejscu bym z ta kolezanka pogadala zeby wcale nie dzwonila , ty zadzwonisz jak bedziesz miala ochote wyjsc w czym problem? takie czepialskie osoby jak ty nie umieja na siebie patrzec z dystansu

Gość rista4321
Termosik ! nie chce rad jak wziac sie w garsc bo dobrze sobie radze - dół w mojej wypowiedzi jest uogolnieniem pewnej sytuacji o ktorej nie mam zamiaru pisac tu na forum ..... chcialam rad co WY byscie zrobily ... jak pisalam wyzej rozmawialam z nia o jej ciaglych propozycjach , o mojej sytuacji i wydawalo sie ze zrozumiala...powiedzialam jej tez ze jak wszytsko sie wyjasni - wtedy bede z nia szalec.