Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annie170

Jak wykrzywić nogi???

Polecane posty

Może to i trochę dziwne... ale mam szerokie biodra i nogi trochę w kształcie \"X\"... dość dziwnie to wygląda. Stopy bardzo mi się nie rozchodzą. Ale przez szerokie biodra mam \'szczelinę\' między udami (bez głupich, niedojrzałych komentarzy proszę... ) i ta wada się uwydatnia. Zastanawiałam się, czy są jakieś sposoby, ćwiczenia... cokolwiek ;) żeby \'rozchylić\' kolana. Proszę o konkretną pomoc a nie dziecinne komentarze na temat \'szczelin\' i \'rozchylania kolan\' :) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

a może... jakieś ćwiczenia z piłką? Jazda konna to coś czaso- i kaso-chłonnego... Na to niebardzo mogę sobie pozwolić... A to nie jest aż taki wielki defekt, żeby lecieć do ortopedy. Do lekarzy chodzę tylko i wyłącznie jak muszę (złe doświadczenia). Szczera Dziewczyna - dziękuję za odpowiedź:)

a to nie jest czasem genetyczne? jestes prewna ze nie wyolbrzymiasz problemu ? moze spytaj kogos ze swojego otoczenia szczerego :)

Gość olinka.sz
moja córka jak majac kilka lat tez miała iksy..lekarz zalecił siadanie po turecku.Pilnowałam jej bardzo .Teraz jako jedenastolatka ma naprawdę ładne nogi.Spróbuj może sie uda

Gość jezuuuu
a ja mam 16 lat! co zrobić? też mam ixy:(

Genetyczne... nie wiem. Moja matka jest niska i grubsza, ja szczupła i wysoka - niebardzo mogę porównać nasze nogi ;) Nie wyolbrzymiam... To nie jest wielki problem, z którym nie można żyć etc... Po prostu to zauważalna wada (tak, ktoś szczery z otoczenia powiedział to samo) a skoro mogę ją skorygować... to czemu nie? :) Nie będę biadolić, że się wstydzę pokazać w spódnicy, że to jest straszne i chyba się pochlastam - taka postawa jest śmieszna. Dzieci z głodu umierają. Ludzie żyją bez rąk i nóg. I jest OK:) Mam długie, dość szczupłe nogi, których się nie wstydzę. Ale zawsze może być lepiej - dlatego szukam rady :) Z siadaniem po turecku spróbuję:) w końcu to żaden problem:) pół życia siedzę na tyłku więc \'trening\' będzie ostry ;) A gdyby wsadzać coś między kolana (np. twardą poduszkę) i starać się siedzieć ze złączonymi stopami? Oczywiście przy wyprostowanych nogach. I znowu dziękuję za odpowiedzi:)

Gość ftbfloor
nie sadze,zeby cos jeszcze udalo Ci sie zrobic z niogami.jeszcze w dziecinstwie moze ale teraz...a co do jazdy konnej-tak tylko naprawde trzeba duzo DUZO jezdzic!

Wiem, że cudu nie zdziałam. Ale spróbować nie zaszkodzi :) choćbym osiągnęła 1 cm po roku to już będzie sukces. Tym bardziej, że bez żadnego wysiłku. Założyć temat było warto - choćby dla siedzenia po turecku. To mi do głowy nie przyszło :) bioder sobie nie zetnę i nie umieszczę bliżej siebie stawów biodrowych. Jak byłam mała to nie miałam szerokich bioder -> nie było problemu z nogami. Dlatego dopiero teraz... \ / | | Powiedzmy, że to moje nogi. Razem (złączone) wyglądają ok. Ale wyobraźcie sobie 1 taką nogę: \ | Dodajmy buty z szerokimi podeszwami typu: glany, które bądź co bądź - oddalają od siebie stopy. I tak od kilku (prawie dziesięciu) lat. A kolana zostają razem :] I to cały mój zarys od pasa w dół :P Tragedii jak już pisałam nie ma. Ale... jest zawsze jakieś 'ale' ;)

Ok... 'rysunek' nie wyszedł... ale uda to jakby ukośniki rozszerzające się ku górze a łyki linie proste :P