Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona 124433

KREMACJA CIAŁA PO ŚMIERCI

Polecane posty

Gość gość
Niektorzy mysla ze kremacja to cos strasznego, ale tak nie jest. My po smierci babci skorzystalismy z krematorium http://www.krematorium-pruszkow.pl/ . Profesjonalny personel zająl się calym tym niemiłym dla nas zdarzeniem w odpowiedni sposob. Maja tez w ofercie piękne urny , i nie trzeba dlugo czekac na pogrzeb, bo kremacja odbywa się szybko.

Gość gość
u nas też babcia została skremowana, taka była jej wola przed śmiercią. Firma www.pogrzeby-vektor.pl zajęła się całą organizacją pogrzebu, nie musieliśmy się denerwować że o czymś zapomnieliśmy.

Gość gość
ja bylam na takim pogrzebie organizowanym przez www.exitus.com.pl tak naprawde nie rozni sie niczym oprocz urny

Gość gość
ja jestem za to zainteresowana takich pochowkiem, ile moze kosztowac taka kremacja w tym zakladzie co wspomnialas www.exitus.com.pl

Gość gość
Ja ostatnio miałam pogrzeb wujka, który własnie był skremowany. Wiem ze korzystali z zakładu www.krematorium-pruszkow.pl , a co do samego pogrzebu, to za bardzo niczym się nie różnił od tradycyjnego.

Gość gość
Tak naprawdę nie ma znaczenia czy ciało jest skremowane czy jest w normalnej trumnie. Pogrzeb wygląda tak samo. Różnić się może jedynie to, czy ceremonia jest kościelna czy świecka. Moj dziadek chciał być skremowany i zakład pogrzebowy http://www.hadeslublin.pl/ podjął się tego zadania. Ja chyba też bym chciała być w przyszłości skremowana.

Gość gość
u mnie taki był pogrzeb dziadka parę m- cy temu. Organizacją wszystkiego w tym pogrzebu zajmował się zakład pogrzebowy Szadkowskiego z Pruszkowa http://www.dpsz.pl. A różnica jest w sumie taka ze prochy są w urnie. W tym domu pogrzebowym mają akurat spory wybór urn kremacyjnych.

Witam. Pogrzeb wygląda tak samo tyko zamiast trumny jest urna. Jeśli mama tak zdecydowała to trzeba to uszanować. Nie wiem skąd jesteś bo w Będzinie w tym domu pogrzebowym jest duży wybór urn http://www.hades-bedzin.pl/oferta/urny.html .Na życzenie oferują załatwienie wszelkich formalności związanych z organizacją kremacji.

Gość gość
My akurat korzystaliśmy z pomocy www.zakladpogrzebowy24.pl, gdy zmarł nam dziadek. Od zawsze mowil ze chce żeby po śmierci go skremować, wiec wypełniliśmy jego ostatnią wolę.

Gość gość
Jest to nowoczesne i dobre rozwązanie choć niewiele rodzin się na nie decyduje. U mnie w rodzinie kilka osób było skremowanych. Niedawno korzystaliśmy z usług zakładu pogrzebowego http://www.anubis.info.pl/ i także tak zrobiliśmy.

Gość gość
Kremacja to moim zdaniem bardziej cywilizowana forma żegnania bliskich niż grzebanie w ziemi... Po śmierci babci zakład Witwicka pomógł nam załatwić wszystkie formalności i zorganizować uroczystość.

Gość gość
Niewiem czy bicie w czaszke wielkimi metalowymi grabkami czy potem rozkruszanie kości(przecież nie utleniają sie w tak niskich jak na kości temperaturach)młynkkiem-wiertłami i ew prasą hydrauliczną to cywilizowany sposób.Zależy dla kogo dla mnie nie.Wszystko po to by mohery myślały że można zamienić ciało w prochy i biznes sie kręcił.

Gość gość
Zdecydowanie bardziej przystępną formą żegnania bliskich jest dla mnie kremacja niż grzebanie w piachu... Zakład Hades w Białej przygotowywał ceremonię żegnania męża mojej przyjaciółki w takiej formie.

Gość gość
Ja też jestem za kremacją… jakoś nie uśmiecha mi się leżeć i się rozkładać po woli. A tak na poważnie wydaj mi się, że pochówek kremacyjny to godny pochówek. Byłan na kilku pogrzebach ale pogrzeb organizowany przez zakłąd pogrzebowy www.pogrzeby-vektor.pl były inne i godne.

Gość gość
Też chcę byc skremowany... nie znóslbym myśli, że moje cialo gnije w trumnie i żrą je robale, a na dodatek zatruwam wodę która płynie w pobliżu grobu

Gość gość
Jestem podobnego zdania. Ja po śmierci chce zostać skremowana tak jak moja babcia, nie chcę żeby zjadało mnie robactwo pod ziemią! U nas w Białej zakład Hades jest w posiadaniu krematorium i widać że co raz więcej osób decyduje się na taką formę pochówku.

Gość gość
Tutaj to już faktycznie najlepiej zgłosić się do zakładu pogrzebowego. Jeżeli ktoś jest z Wrocławia mogę polecić zakład pogrzebowy Witwicka gdzie skremowano mojego ojca. Sam znam sytuację w której osoba za życia powiedziała że nie wyraża ochoty na kremację a rodzina i tak zrobiła po swojemu. No bo z jednej strony jak udowodnić że ktoś coś powiedział. Ja nie miałbym sumienia postąpić wbrew woli bliskiej osoby.

Gość gość
Kilka dni temu byłam na pogrzebie i ciało też zostało spalone, ale to dopiero po mszy. Modlitwa w kaplicy i kościele była normalnie przy trumnie. A pochowanie dopiero odbyło się w urnie. Trochę dłużej to trwało ale mnie akurat podobalo się to.

Gość gość
Moja mama będzie płakać i nie tylko.

Gość gość
Możesz znaleźć więcej informacji na ten temat na stronie http://hades-biala.pl/#kremacja ale mogę Ci powiedzieć że jeśli chodzi o kwestie finansowe to kremacja jest najtańszą opcją.

Gość gość
znowu temat opanowały reklamy. Ja w ubiegłym roku zgodnie z życzeniem zmarłych miałam 2 pogrzeby z kremacją, mamy i męża. Urnę dało się złożyć w grobie, gdzie leżą rodzice męża, wystarczyło umieścić kolejny napis na grobie, zamiast kopać kolejny i stawiać nagrobek. Cmentarz nie jest z gumy. Urna z prochami mamy jest w grobowcu rodzinnym, kolejny nieboszczczyk w urnie jeszcze się zmieści, w trumnie nie bardzo. Na cmentarzu parafialnym brak kolumbarium na urny, ogólnie brakuje miejsc, więc ludzie coraz częściej wybierają kremację. Normalny pogrzeb, zamiast trumny urna, kościół już nie utrudnia pogrzebów z urną jak kilka lat temu

Gość gość
To strasznie boli ja bym się bala

Gość gość
Uszanowaliśmy wolę rodziny i zgodnie z zaleceniami dziadka po jego odejściu ciało skremowaliśmy. Dziadek bardzo nie chciał skończyć w trumnie pod ziemią i dlatego wybrał urnę. Przeczytałem o kremacji nieco więcej na stronie https://www.hadeslublin.pl/krematorium i teraz mogę bardziej zrozumieć dziadka.

Gość gość
Warto skontaktować się ze sprawdzoną firmą, która zajmuje się kremacją. Taka firma odpowie na wszystkie wasze pytania. Od siebie mogę wam polecić http://kremacje-lodz.pl/ Ich siedziba znajduje się w Łodzi.

Gość Przemek33

Polecam urny ze strony zniczpamieci.pl Mają duży wybór.