Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrzucić

Czy powinnam wyrzucić sprzątaczkę?

Polecane posty

Gość wyrzucić

mam sprzątaczkę . Ukrainkę , z która miałam nietypowa dziś sytuację. Byłam w domu,gdy przyszła sprzątac , Siedziałam tu godzinę, ale postanwoiłam pojechac do pobliskiego sklepu, po zakupy spozywcze. Miało mnie nie być 30 min. Ledwo weszłam do sklepu, zadzwonił mój tel, że w domu włączył sie alarm. Za chwile zadzwoniła sprzataczka, ze wyje. Podałam kod i wszystko ok. Myślałam, że nawalił system, bo to sie zdarza. Wracam( wchodzę po schodach dla zdrowia) od 1 piętra czuję , że się paliło.Doszłam na trzecie(moje) i okazuje sie , że smierdzi w całym domu. Spytałam , co sie paliło. Okazało się , że ledwo wyszłam z domu, a ona sama włączyła toster, którego nigdy nie uzywała , ani nie widziała jak ja go uzywam. Nie o to mi chodzi , że uzyła tostera, czy , że jej się chciało jeśc itd. , ale o to , że byłam w domu, a zrobiła to tuz po moim wyjściu mimo, ze mogła powiedzieć , bo nigdy jej niczego nie zabraniałam. Jakoś mam wrażenie , że w moim domu dzieje sie więcej niz bym chciała podczas mojej nieobecności. Duzo podróżuję , często mnie nie ma i jakos teraz oczami wyobraźni widze , jak sprzątaczka przebiera w mojej szafie, zakłada moje ciuchy, buty.. Jakoś to do mnie nie przemawia, że akurat tym razem postanowiła uzywać czegos bez mojej zgody, raczej system alarmowy zareagował na nefachową obsługę. Nie mam nic do sprzataczek , bo sama kiedyś sprzatałam i jakoś w głowie mi się nie mieściło , że mogę włączac wg mojego widzimisię , urządzenia w cudzym domu.

Gość gfdsaaa
to moze Polke zatrudnij?

Gość wyrzucić
nie sercowy, ale tu tyle bab! z przyjemnościa zatrudnię Polke ,miałam juz jedna , szla przede mną ze ściera , a ja za nia , bo tak sprzątała, ze kurz jak wełna fruwał po domu

Gość asde
a skad jestes?

Gość Kinga..
zwolnij! Też zatrudniam Ukrainki do sprzątania. Trzeba uważać. Nie tylko na Ukrainki. Na wszystkich, których zostawiasz w swoim własnym domu.

Gość wyrzucić
zadaje proste pytanie. Czy w takiej sytuacji powinnam naleźć kogos innego i nie oczekuję odpowiedzi typu : sama sprzataj, skąd jesteś , zatrudnij Polkę" Może jest tu ktos , kto zamiast tylko łkać na swój los opuszczonej, smutnej kobiety porzuconej przez drania, ma tez inne tematy

Gość wyrzucić
czuję sie oszukana z nadwyręzonym ZAUFANIEM!

Gość zeby dopelnic czare goryczy
czy ta UKRAINKA BYLA ZATRUDNIONA LEGALNIE :)

Gość wyrzucić
legalnie , to nawet Polki nie chcą sprzatać!

Gość Kinga..
Moim zdaniem powinnaś ją wyrzucić. Gdyby była uczciwa powiedziałaby, zapytałaby czy może sobie choćby herbatę zrobić, bo ma prawo do jakiejś przerwy w pracy, a ona widocznie nie do końca uczciwa jest, chyba, że aż tak głodna była

Gość wyrzucić
Własnie Kinga o to mi chodzi. Zawsze, zawsze jak mówiła , że chce jesć , pić, kapać sie -prosże bardzo! a tu tak cichaczem jak złodziejaszek i takie tłumaczenie" bo ja chciałam zobaczyć , czy toster działa?" Co jeszcze uzywa jak mnie nie ma a domu? moich kosmetyków? próbuje jak działają inne urządzenia elektroniczne? może mojego osobistego masażera? Zamiast sprzątać moze włazi na urządzenia do Cwiczeń , A ja płacę !i się dziwie dlaczego nie moze zdążyć z robota i ciągle cos na nastepny raz

Gość gfdsaaa
no to pieknie zabawia sie u ciebie

Gość leczsiekobieto
wyrzucić idz sie leczyc !

Gość wyrzucić
sama idź sie leczyć.

Gość srala morala
jezu chryste- wielka rzecz ze sobie tosta zrobila? a moze miala cie zapytac czy czajnika moze uzyc? lecz sie dziewczyno!

Gość wyrzucić
srala moral - poczytaj sobie , co napisałam, nigdy nikt jej niczego nie zabraniał. Chwile wczesniej byłam w domu i za chwile bym wróciła o czym wiedziała. Ja też sprzatałam u ludzi w domach i nigdy nie przyszło mi głowy, żeby samej wziąśc sobie cokolwiek, a poza tym, uzywanie tostera, to nie jest zaspokajanie podstawowego głodu

Gość wyrzucić
zwłaszcza jak sie go obsługiwać nie potrafi

Gość nomax
A ja sprzatalam u ludzi za granica, i zdarzyly sie rozne rzeczy :) Toz umywalka rozbita, odkurzacz spalony. Jak sie nic nie robi to sie nic nie zrabie :)

Gość a ja nie rozumiem
co ona zrobila z tym tosterem ze zaczal dymic?

Gość nomax
bo toster to chyba nie zbyt skomplikowane urzadzenie :O

A może wstydzi się i tyle .... Może jej głupio tak cały czas pytać o instrukcję .. Pomyśl bo to nie jest powód by pozbawić ją pracy .. Porozmawiaj z nią ..

Gość wyrzucić
odkurzacz uszkodzony czy rozbita umywalka, to ma zwiazek ze sprzątaniem , nie jestem drobiazgowa i nawet z jakby mi powiedziała , ze odkurzacz wypadł przez balkon przez przypadek to nic bym nie powiedziała, ale uzywanie sprzętu, którego nie umie sie uzywac to juz nie fair. Do tego skoro tak chciała tego tosta mogła powiedzieć , pokazałabym jak to sie robi, bo pokazywałam jej działanie wszystkich urządzeń kuchennych jakich tylko chciała uzyć

Gość a ja nie rozumiem
ale ja ciagle nie rozumiem jak mozna zepsuc toster? Moze stary mialas i go akurat trafilo przez przypadek jak uzywala, bo ja sobie nie wyobrazam co mozna zrobic zle - wklada sie chleb i wciska go do srodka, koniec :o

Gość wyrzucić
toster zaczął dymic gdyż: temperatura na full, czas na 4,5 min w tosterze wepchnieta bułka

Gość srala morala
dokladnie- porozmawiaj. dla mnie to jest po prostu niezrozumiale. sama powiedzialas, ze nie zabranialas jej niczego- wiec pewnie dalas jej do zrozumienia, ze biedna dziewczyna mogla sobie zrobic tosta. wiec ta pewnie zrobila, zachcialo jej sie do kibelka i zapomniala o tosterze.

Gość ijuz
nie rob z siebie pani ,wyrzucic czy nie wyrzucic ,wytłumacz i tyle,a nie sie rozpisujesz na kf ,chwalisz sie ze słuzaca masz?