Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pij mleko będziesz kaleką

Pij mleko, będziesz kaleką

Polecane posty

Gość alergiczka76
Najgorsze jest to, że po 5 latach od ukazania się tego artykułu w KULISACH świadomość o szkodliwości picia mleka przez dzieci w Polsce nie uległa zmianie (nikogo los naszych pociech nie interesuje). Nadal picie mleka jest zalecane przez dietetyków: - w przedszkolach - w szkołach ( w podstawówkach nadal trwa akcja i podaje się dzieciom kartoniki z mlekiem smakowym - pomimo, że 1/2 dzieci to alergicy) - w szpitalach (na śniadanie zupa mleczna, owsianka - obowiązkowo) Jestem alergikiem, 2 lata temu przeczytałam ten artykuł na google i od tamtej pory unikam mleka, słodkich śmietanek, deserów z bitą śmietaną i lodów na bazie mleka - dzięki temu moja alergia zmniejszyła się o 80%. Zgadzam się w 100% z treścią artykułu.

Gość no jak ktos jest uczulony
to pic nie bedzie :D Ja pije i nic mi nie jest :D

Gość ojojjjj
ojjj mózg masz niedorobiony, za mało mleka pijesz

Gość wszysto jest dla ludzi
i w odpowiednich ilościach, ile mleka nasi rodzice pili a o alergii to nawet nikt nie mruknął, a teraz ja tego nie mogę tamtego nie mogę, to szkodzi i to szkodzi. To może wogóle przestańmy jeść?

dla mnie to jest pojebane :) od wiekow wiadomo ze koty lubia mleko. jakis czas temu zaadoptowalam malego kociaka (ktorego potem z przyczyn alegicznych moej mamy musialam niestety oddac), a bakba z fundacji zajmujacej siekotami, ze wode mu dawac a nie mleko. biedny wody anwet tknac nie chcial, a na melko sie rzucal i nigdy zadnych dolegliwosci nie mial tak sma z ludzmi. wiadomo, ze jak wypijesz 3 lityr dziennie to srake bedziesz miec, brzych bedzie bola i nie wiadomo co jeszcze. ,mleka nie pijcie, za to marcghhewiki hofdowane chemicznie, czipsy, hamburgery... swiat oszalal.

Gość ze wsi jednaa
Tak jedzmy margarynę i pijmy coca colę.Za bardzo ingerujemy w środowisko i to nie wina mleka ani naszych krówek.A każdy powinien pić i jeść co mu smakuje i toleruje.No to po kwarcie z pianką na zdrówko pijcie dopiero mucię wydoiłam.

mleko jest niezdrowe, bo pakują w kartony chemie...i tak samo szkodzi jak marchewka i pomidor .. a banany - ile w nich jest chemii, żeby sie nie psuły w transporcie ostatnio słyszałam,że woda z plastikowych butelek zawiera toksyny to nic musiebyliśmy nie jeść!!!! i nie pić

Gość rooibos
Amerykanie chleja mleko i sa najbardziej schorowanym narodem swiata...

Gość rooibos
Tombak w bardzo prosty sposob pisze o szkodliwosci mleka, a teksty typu: i tak wszystko jest szkodliwe pochodza wylacznie od laikow-ignorantow.

Ludzie to juz nie maja sie czego czepiac i wymyslaja... dawniej pilo sie mleko i nic nikomu nie dolegalo a teraz to mleko nie dobre, to nie dobre i jak bysmy mieli tak o wszystkim myslec to gowno bysmy tylko jedli a nie pili mleko czy marchewke! WYmyslacie i juz.. ja tam pije mleko, jem sery od malego i nic mi nie jest, własciwie to tlyko odzywiam sie nabiałem bo miesa nie spozywam i jakos zyje i jestem zdrowa, powaleni jacys jestescie...To jesli mleka pic nie mozesz bo zachorujesz to miesa rowniez pochodzenia krowiego nie mozesz zjesc, bosheeeee czego to ludzie nie wymysla...

japierdole. niedobrze mi sie robi jak to czytam. zaadzcie sobie w doniczkach pomidory, ogorki itp i hodujcie, nawozdzie swoimi gówienkami(niezawierajacymi chemi). najlepiej jeszcze nie uzywajcie tabletek jak boli glowka, antykkncepcji. aha no i o fotrach zapmnijcie. dla mnie to zedanda. zwierzeta, miesa, forto, melko, jest stowrzone tpo to by z tego korzystac (rzecz jasna w warunkach humanitarnych, godnych) a nie robic beznadziejne marsze z masakrycznymi zdjeciami. dla mnie to gorsze niz siedzenie z dupa w domu i nic nie robienie. juz dawno nie wywier na udziach zadnego wrazenia gfotka z obdartym ze skory lisem. a co do mleka... pij wode, najlepiej sam/sama w domu na drutach lach wodor z tlenem, bedzie zdrowsze. i od razu do buzi, zeby przypadkiem nie dotknelo szklenki umytej w chemicznym plynie.

Gość ja mleka nie lubię i nie piję
tzn.piję ale w postaci kakao,jem sery,kefiry itp.Alergii żadnej nie mam,odżywiam się normalnie,unikam tylko aspartamu w żywności bo to wyjatkowy syf:oAAAA i unikam też żywości light bo jest bez smaku:PMożna jeść,pić wszystko byle z umiarem;)

Gość upsaupsa

Gość takasobiejednadziewczyna
A ja też ten artykuł przeczytałam:) Tylko że mnie nie dotyczy.....kupiłam małą działeczkę, kozę i piję teraz świeże mleko kozie....i wcale nie śmierdzi tak jak wszyscy myślą....śmierdzi mleko kozie pakowane w kartony z chemią......mimo tego ile musiałam poświęcić czuję się sczęścliwa i spełniona na wsi wśród produktów bez chemii:)

Nie ma co się nakręcać. Większość (a przynajmniej wiele) osób dorosłych ma zanik enzymu trawiącego laktozę, stąd problemy z tolerancją. Są osoby (np. takie, co nieprzerwanie piły mleko od dzieciństwa do dorosłości), które enzym mają i problemów nie mają. Pije ten, kto może. Proste. Alergicy nie piją i trzeba uważać. A mleko ma dużo cennego wapnia (osteoporoza... nie mówcie o żółtym serze, bo cholesterol LDL) i jest zbawiennym naturalnym neutralizatorem kwasów żołądkowych (a nasza cywilizacja sprzyja problemom z żołądkiem). Kto więc nie ma problemów z tolerancją laktozy, nie powinien rezygnować z mleka. Taka sama schiza jak z jajkiem i cholesterolem. Należy myśleć i słuchać własnego organizmu, a nie będzie problemu.

Gość bardzociekawe

Gość j w

Gość a co na to lekarze

Gość aaajaaa
Od trzech lat nie piję mleka od roku nie jem lodów na bazie mleka: - znikneły wszelkie alergie skórne i pokarmowe (nie byłam uczulona na mleko - mleko potęguje alergię jako taką), które dręczyły mnie odkąd pamiętam - poprawiła mi się cera i ogólny stan skóry - paznokcie i włosy są w dużo lepszym stanie - zniknęły problemy związane z zakwaszeniem organizmu - no i najbardziej dla mnie odczuwalne - nerki przestały mi doskwierać jestem absolutnie pewna, że mleko szkodzi dorosłemu człowiekowi co nie zmienia oczywiście faktu, że jest pyszne ;P

Gość mi mleko nie szkodzi
jestem ok trzydziechy i pije calkiem duzo mleka, praktycznie nie choruje, cere mam zdrowa i nie gubie wlosow. Jakis zasrany cud? ;)

Gość uwazam ze _przeczytajcie
www.body-factory.pl/archive/index.php/t-540.html

Gość aaajaaa
to moje gratulacje - u mnie jest odwrotnie - i dziękuję tym co napisali ten artykuł. Mam 53 lata, mleko piłam 50 lat, byłam ciągle zmęczona, osłabiona, miałam ciągłe anginy, zapalenie oskrzeli, płuc, przydatków, od 8 lat alergia i astma, bóle stawów - obecnie "bez mleka" czuję się wspaniale, tak jak by mi ubyło 20 lat.

Gość A ja mialam odwrotnie
wiekszosc zycia mleka nie pilam bo moja rodzicielka go nie znosila! dopiero na studiach zaczely sie platki z mlekiem, kakao, herbatka z mlekiem i inne. ostatnio odkrylam platki ryzowe na mleku! pychotka! :) odkad pije mleko nie mam zadnych dolegliwosci zoladkowych (zwlaszcza jelitowych a mialam z tym problem)! takze nie ma co uogolniac! jednym szkodzi, innym pomaga - koniec!

Gość z tego linka
Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym osobnikiem nie spożywa mleka. Doszliśmy do jednego z najbardziej kontrowersyjnych składników zachodniej diety. Ludzie Wschodu i Afrykanie tradycyjnie unikali mleka, traktując je co najwyżej jako środek przeczyszczający. Za to w kulturze zachodu każe się pić mleko każdego dnia, przez całe życie... Powszechna dziś pasteryzacja mleka niszczy jego naturalne enzymy i zmienia budowę jego delikatnego białka, przez co mleko staje się jeszcze gorzej strawne. Żołądek dorosłego człowieka nie jest w stanie strawić mleka pasteryzowanego..., a nawet niemowlęta maja z tym kłopoty, o czym świadczą kolki, wysypki, choroby układu oddechowego, gazy, przykry zapach stolca i inne dolegliwości dość częste dla dzieci karmionych z butelki...

Gość upsaupsa

Gość upsaupsa