Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annimin

WYMRAZANIE NADżERKI

Polecane posty

Gość annimin

TYDZIEN TEMU MIAłAM ROBIONE WYMRAZANIE NADZERKI I MAM PLAMIENIA JAKBY Z KRWIA A RACZEJ TO COS TAKIEGO BRUNATNEGO? CZY TO NORMALNE?BIORE TEZ GLOBULKI DOPOCHWOWE, WIEC NIE WIEM CO JEST POWODEM TEGO PLAMIENIA? NIE MAM MOZLIWOSCI KONTAKU Z GINEKOLOGIEM KTORY ROBIł ZABIEG BO JEST NA URLOPIE.

Gość edyytka
hej, to jest całkiem normalne, miałam to samo, jeszcze chwilke zajmie nim sluz wróci do normy, miałam wymrazana nadzerke 3 miesiace temu, jeszcze przez ten czas wystepowały jakies niewielkie upławy, ale juz zanikaja całkowicie, myśle,ze chwilke musi potrwać zanim całe środowisko wewnetrzne wróci do normy ;)

Gość MGwiazdka
ja mialam 2 lata temu tez taki zabieg i przez pierwszy miesiac śluz tez byl lekko brunatny, pozniej zoltawy, a po poltora miesiaca wszystko sie unormowalo.

Gość annimin
dzieki za odpowiedz

Gość annimin
a pobolewało was w brzuchu?

Gość annimin
ja nie rodzilam i miałam. lekarz muwi ze nie ma zadnych przeciwskazań do robieia zabiegu u kobiet nie rodzacych jeszcze

Gość annimin
mówi -miało byc

Gość ojeny
a w jakim wieku wymrażałyscie? czy w ogóle nadżerka ma coś wspólnego z wiekiem? czy faktycznie jest tak ze większość kobiet ma nadżerkę?

Gość kkkkkkk
podobno wiekszosc, coraz czesciej nawet 12latki, ja mialam zabieg jak mialam 22 lata

Gość ojeny
no właśnie ja też mam nadżerkę... ale jakoś ani jedna gin ani druga mi nie udzieliła wyczerpujących informacji...nawet nie zrobiły cytologii... "bo nie mam jeszcze lat"

Gość wikitra
dlugo trwa???? placi sie?

Gość MGwiazdka
ja miałam 18 lat jak mialam mrozenie. Lekarz powiedzial ze wymrazanie to najlepszt sposob dla kobiet ktore nie rodzily. Powiedzial ze to ze wypalanka (stara metoda) moze byc stosowana u kobiet po porodze (ale wypalanka to ogolnie przezytek). Gin powiedzial mi tez ze po tym wymrazaniu nie powinno juz byc problemow z nadzerka az do urodzenia dziecka. Narazie wszystko jest ok.:) acha no i płaciłam 100 zl.

Gość MGwiazdka
wymrazanie trwalo chwilke, moze z minutke, albo 1,5 minuty. Przy tym jest takie dziwne uczucie, jakby skurcze, troche nieprzyjemne. No i po zabiegu strasznie mnie bolal brzuch przez jakies 2-3 h, lekarz powiedzial ze to normalne.

Gość annimin
wymrazanie trwa dłuzej niz 1 min, u mnie trawał ok 10 minut moze wiecej, trudno mi powiedziec, nic nie bolało. po zabiegu lekko brzuch i teraz mam uławy zabarwione za brunatno. zabieg mialam bezpłatny na NFZ. a mam 27lat!

Gość MGwiazdka
tak długo?? chyba ze mialas duza nadzerke, u mnie to byla chwilka tak jak pisalam :)

Gość edyytka
a ja pozbywałam sie nadżerki dwa razy, pierwszy lekarz jakims wacikiem nasączonym w kwasie mi ją usuwał, ale kolejny lekarz stwierdził, ze poprzedni zrobił to niedokładnie, wiec wymrazał ciekłym azotem, nie moge powiedzieć, ze był to ból ale dziwne uczucie, pozniej brzuch mnie troszke bolał ale przeszło, dodam ze urodziłam dziecko, zabieg trwał ok 10 min, zapłaciłam 250 zł ;)