Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna1525

Handel gazem w butlach?

Polecane posty

Gość takajedna1525

Witam. Zastanawiam się nad rozpoczęciem działalności gospodarczej zajmującą sie handlem gazem w butlach... czy może ktoś z was wie jakie dokumenty są wymagane do prowadzenia takiego typu działalności..koncesje, pozwolenia. Bardzo prosze o pomoc pozdrawiam.

Z tego co wiem to wiele miejsca na handel nie potrzeba, wystarczy taka budka metalowa, jakichś specjalnych zabezpieczeń też to nie wymaga, jedynie gaśnicę, ale z tego co wiem to zysk z tego jest niewielki, zwłaszcza na wsiach, to jakieś pare złotych na butli...

Gość takajedna1525
A czy pozwolenie jakies jest potrzebne?

Gość takajedna1525
... doczytałam ze załatwianie takich pozwolen jest straznie czasochłonne.. a wiez moze ktos z was czy osoba bedaca posrednikiem w sprzedazy butli z gazem musi rowniez posiadac jakiekolwiek pozwolenie i czy takie cos sie opłaca?

Gość takajedna1525
:( a czy o jakiekolwiek pozwolenie trzeba sie starac... ? I w jakiej firmie warto być pośrednikiem, chodzi o dobrą prowzje ;) Dziekuje bardzo za wypowiedz

pozwolenie z Urzędu Energetyki jak już ktoś podał... a mój sąsiad sprzedaje gaz z Gaspolu... ja też o tym myślałem, ale zyski na prawde sa symboliczne i nie można traktowac tego jako główne zajęcie...

Gość Może weźcie się za handel
internetowy? To o wiele bardziej opłacalne zajęcie, a już zwłaszcza wtedy, kiedy oprócz niego macie inne zatrudnienie - na ZUS płacicie wtedy tylko 209zł zdrowotnego. W innym wypadku opłata wynosi nawet 770zł miesięcznie :o