Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo wazne

Czy to prawda Internet ORANGE jest do bani??

Polecane posty

Gość pytam bo wazne

poradzcie mi prosze.

Gość takalipa sciema
do bani:o nawet czasami smsy przychodza mi tam na moje konto zamiast na telefon:o wiem,wiem bezsensu:o

Gość VIOXX
nie tylko internet, ale skoro mowimy o internecie to powiem tak: w plusie jesli mieszkasz w duzym miescie bedziesz mial wszedzie hsdpa (predkosc 1,8 mb/s-7,2mb/s) w orange raczej edge (284 kb/s) jeśli mieszkasz w mniejszej miejscowości w orange zasięg będzie tragiczny lub wcale, w plusie będzie normalny. Pomijając że orange to złodzieje (raz 20 złoty mi ubyło przez nich w 30 minut bez akcji z mojej strony z konta). Internet w Plusie jest o niebo lepszy (mniejsze limity, szybszy internet, lepszy zasięg, lepsze podejście), poczytaj na innych forach i serwisach m.in na telepolis czy "internet bez kabli"

Gość pytam bo wazne
nie tylko Ty :( :( moj chlopak tez, a czy koszty są duze?

Gość pytam bo wazne
teraz czytam w necie, ze to zlodziejska firma :/ a net najgorszy z mozliwych i kradnie pieniadze nie dajac nic w zamian.

Gość VIOXX
to bzdura co mowisz, ja mam iplusa i jest swietny za 60 zeta bez podpisywania rzadnych umow mam internet dzialajacy mi z predkoscia lepsza niz neostrada transfery rzedu 200 kB/s przy sciaganiu, czyli predkosc 1,8 mb/s B- bajty b- bity Limit 1 gb jak ktos nie przegina starcza, a jak cos to mozna dokupic. Mam internet gdzie chce i kiedy chce.

Gość VIOXX
ale nie bierz z orange, bo orange to zupelnie inna bajka, orange nie ma nigdzie zasiegu a zasieg szybkiego internetu w orange jest nieporownywalnie mniejszy niz w plusie, podam przyklad wrocka: wrocek w 95% ma hsdpa (superszybki internet do 7,2 mb/s) a orange tylko ma hsdpa na starym miescie w reszcie miejsc meczysz sie z srednio szybkim edge a najczesciej z gprs (52 kb/s) na gprs np. onet otwiera sie 2 minuty :-P

to fajnie ze tobie dziala moj kumpel mowil co innego. a Wracajac do orange gowno jakich malo wyslanie fotkich albo danych milem graniczy z cudem, czsami mam ochote rzucic kompem o sciane

Gość pytam bo wazne
o matko :(

Gość VIOXX
a orange to jeszcze do tego są złodzieje kiedyś podłączyłem komórke do ładowarki i co chwile przychodziło powiadomienie (mimo że nigdzie nie dzwoniłem) że stan konta pomniejsza się, z 29 złotych w ciągu pół godziny zmniejszył się do 2, w obsłudze klienta potraktowano mnie okropnie, powiedzieli mi żebym pilnował telefonu. Telefon leżał sobie na półce i się ładował, nie było możliwości by gdzieś sam zadzwonił. ORANGE ODRADZAM - ZŁODZIEJE

Gość pytam bo wazne
załamka :( co tu robic?? podpisal umowe, a przeciez trzeba wiac.

Gość VIOXX
Dla ciekawych wklejam numeru na które ja nie zdzwoniłem z rachunku z orange, a na które policzono mi mnóstwo kasy: 01-03-2008 01:35 Rozmowa głosowa 0:11 s 2.66 zł 393344009003 01-03-2008 01:35 Rozmowa głosowa 0:11 s 2.66 zł 393344009003 01-03-2008 01:33 Rozmowa głosowa 0:11 s 2.66 zł 393344009003 01-03-2008 01:33 Rozmowa głosowa 0:06 s 2.66 zł 393344009003 29-02-2008 23:26 Rozmowa głosowa 0:05 s 2.86 zł 393344009003 29-02-2008 23:26 Rozmowa głosowa 0:11 s 2.86 zł 393344009003 29-02-2008 23:26 Rozmowa głosowa 0:05 s 2.86 zł 393344009003

Gość VIOXX
jak niedawno podpisałeś umowe to chyba da się jakoś zrezygnować, mnie potraktowano bardzo chamsko w biurze obsługi klienta jak im zasygnalizowałem problem, możesz ich pozdrowić odemnie bo obiecałem im że o ich postępowaniu dowie się troche osób. Oni (orange) uważają że skoro są wielką korporacją mogą ludzi nacinać jak chcą. Plus - to zupełnie inne podejście

nie wiem jak jest w orange ale ja mam w erze a konkretnie blue connect ,na poczatku bylo spoko necik szybko chodzil ale teraz to tak nawala ze czasem mam ochote usiasc i beczec aczkolwiek zdaje mi sie ze to wina kompa,uderzylam nim niechacy o sciane :)

Gość pytam bo wazne
Jezu, normalnie plakac sie chce. co za czasy, kantują na kazdym kroku. :( kurde, ogromna korporacja i okrada z ciezko zarobionych pieniedzy.

Gość lukoff
Klient ma telefon najprawdopodobniej przywieziony z Włoch a numer widoczny na billingu (393344009003) to nr do WAP dla sieci włoskiej Wind (z tej sieci najprawdopodobniej pochodzi telefon). Klient ma uaktywniony lub miaŁ uaktywniony ten profil jako aktywny i próbował łaczyć się do WAP. Na przyszłość proponowałbym zastanowić się, spróbować wyjaśnić i później nie wypisywać bzdur.

Gość eee..
ten internet jest do bani 2godziny.. dobijam się żeby otworzył mi jedną stronę .. moja mama grała se na necie świeciło się zielone nagle brak neta ale dalej się świeci zielone moja mama się wkurzyła wiecie ile godzin siedziała aby włączył się internet prawie 2 i pół godziny...Masakra z tym netem trzeba mieć nerwy aby mieć taki internet ...

orange ma najmniej precyzyjną mapę pokazującą szybkośc działania neta - chyba nie mają się więc czym pochwalić

Gość klopsiiii
tak znam lepszy-podłączasz kabel do wtyczki sieciowej, później podłączasz do satelity i łapie ci fale radiowe, masz za darmo, nie za szybki internet (1kB do 15 :classic_cool: )

Gość gość
Słuchajcie , internet Orange na kartę nawet w mieście gubi zasięg . To jest naprawdę niezłe Gówno . Nie dajcie się nabijać w butelkę , chcą brać kasę to niech coś zrobią z zasięgiem inaczej niech spadają .

Gość gość
orange to GÓWNO. zdecydowanie odradzam jakiekolwiek umowy z tą siecią, zwłaszcza internet mobilny. orange to chamy i złodzieje tylko potrafią mamić ofertami a jakość usługi jest gówno warta. niech tylko mi się umowa skończy to suchej nitki na nic nie zostawię.

Gość gość
najlepszy jest PLAY w tym PLAY LTE. dla mnie bomba

Gość wpistoffionygość
Śląskie - Kłobuck i okolice. Sygnał albo dobry albo wcale - rwące się rozmowy - raz nie słyszy rozmówca mnie innym razem ja jego . Telefony rożne na wszystkich możliwych ustawieniach 3g hsdpa.Przywracane do ustawień fabrycznych ponowna konfiguracja guzik daje . Rozmowy telefonicznej nagle nie można przeprowadzić lub problemy z polączeniem na numer przed chwilą wybrany i połączony. Net na telefonie podobnie.Gdybym nie miał telefonu służbowego i nie miał narzuconego korzystania z orange już dawno byłbym, klientem innej sieci. Pozostaje sie tylko wściekać z bezsilności i czekać aż pracodawca zmieni orange na cokolwiek innego.

Gość gość orange to gówno
Orange to straszne gówno nikomu nie polecam szczególnie neostrady.Na poczatku użytkowania wszystko pięknie 10mb/s a gdy minął okres możliwości zerwania umowy cięcia w predkosci do 6mb/s nastepnie 3mb/s i tak aż zostalem z łączem max 2,5mb/s które w dodatku jest niestabline !! :/

Gość gość
tak, wywala mnie co 5min z gry i musze dzwonic codzienie do nich zeby mi zwiekszyli interent ;D

Gość gość
Padłem ofiarą tych złodzieji Wejherowo Reda Rumia totalna masakra.