Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie asertywna

jak być bardziej asertywną

Polecane posty

Gość nie asertywna

mam ogromny problem bo nie potrafie postawić na swoim, wole isć popłakac i poużalać sie nad sobą niz zacząć coś robić, np. zarabiam najmniej w firmie i zawsze ostatnia dostaje wypłatę, to jest mała firma, ale głupio mi iść do szefa i sie wykłócić jak inni.

Gość nie asertywna
nie bawi mnie to, a naprawde mam problem

Widzisz placzesz,uzalasz sie nad soba i co z tego masz same ochlapy a inni zbieraja kokosy. Zauwazylam ze w dzisiejszych czasach trzeba miec ogomna sile przebicia i pokazac innym ze jest sie pewnym siebie i miec do siebie szacunek a ty chyba nie masz niestety i musisz sie wziasc za siebie dziewczyno. Ja kilka lat temu wyczulam ze w firmie beda zwolnienia bo byly pewne poblemy a ja bylam pierwsza do odstrzalu.Poszlam do szefa i przedstawilam mu wszystkie armumenty za tym zebym zostala i udalo sie a wyleciala kobieta ktora juz dawno powinna isc na emerytuer i sie niczego nie spodziewala.Ja to moj brat mowi trzeba sie troszczyc o wlasny tylek tylko i wylacznie bo inaczej zostanie sie na lodze i taka jest niestety prawda:O

Gość nie asertywna
i niestety ale sama to widze. Ciężko jest sie przestawić jeżeli od dzieciństwa zawsze bylam na 2 pozycji.

Ja zawsze rowniez bylam na drugiej pozycji bo najukochanszy jest moj braciszek ale nie przeszkodzilo mi w tym zeby zakceptowac ze jestem czarna ofca w rodzinie i sie po prostu od nich w pewnym momencie odciac.Teraz nic od nich nie potrzebuje radze sobie bardzo dobrze i gerneralnie mam gdzies co o mnie mysla czy oni czy ktos inny.Jak tam sie pojawie i zacznynaja sie chore rozmowy to mowie to co mysle nawet najokrutniejsza prawde i wychodze szczesliwa ze nie bedzie mna nikt pomiatal.Wiesz ja wiele przeszlam zlego w swym zyciu i to mnie utwierdzilo w przekonaniu ze nie mozna pozwolic komukolwiek soba pomiatac czy manipulowac trzeba pokochac siebie takim jakim sie jest z wszystkimi wadami i zaletami.

Gość nie asertywna
wiem że muszę się wziąć w garść, ale nic mi nie wychodzi, nie mam siły już na nic.

Ja tez ostatnio tak mam ze mam dola nic mi sie nie chce robic ale z drugiej strony wiem ze jestem zdana na sama siebie i jak ja czegos nie zrobie to nikt inny mnie niestety nie wyreczy.

Gość nie asertywna
mnie jeszcze chłopak w domu dręczy że jestem do niczego, a on zachowuje sie jak jakiś rozpieszczony szczeniak.

Ja jestem w gorszej sytuacji bo zostalam sama z dzieckiem po smierci nazeczonego.Probowalam sobie ulozyc zycie na nowo ale niestety ci faceci mnie nie szanowali i nie doceniali wiec dalam sobie swiety spokoj.