Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awka

kto ma ładnie w domu?

Polecane posty

Gość awka

mam pytanie - dopiero urządzam mieszkanie i mam szafkę ze szklanymi drzwiczkami w pokoju, zdecydowanie nie jest ona biblioteczką. co ustawiacie za tym szkłem???????

moja mama stawia porcelanowe filizanki i inne pierdoly tez z porcelany , ale ma tak ladnie dopasowane ze pasuje :)

Gość awka
moja też :-) , ale mi się to za bardzo właśnie z mamami kojarzy

Gość awka
nie wiem po co takie coś produkują w ogóle - chyba żebym się teraz zastanawiała...

A mnie się taka marzyła na książki... Ale MM stwierdził, że odpada, że to prababcią pachnie, takie szklane szafy... :P

Gość awka
ja książki próbowałam tam wstawić, ale jakoś nie pasują tam, może dlatego, że moje knigi mają sporo lat a mebel jest nowoczesny? jakoś z tego zrezygnowałam

Gość awka
no nie wierzę, że nikt więcej nie ma pomysłów

kurcze ciezko cokolwiek wymyslec, bo raczej kazdy jak nie ksiazki to porcelane tam trzyma :P no chyba ze jakies inne szklo .

Gość ddgfdfhghf
jak w nowoczesnym stylu to mozna tam wlozyc takie ladne pudelka, kurcze nie wiem jak je opisac, widzialam w ikei. sprobuje znalezc na allegro i wkleje. i sa praktyczne bo duzo mozesz do nich wlozyc a bedzie wygladalo ze jest porzadek, bo takie bibeloty to trzeba ukladac i chyba tak ladnie nie wygladaja

Gość awka
to może być dobry pomysł, bo nie przepadam za bibelotami - sprawiaja na mnie wrażenie rozgardiaszu

Gość dana1980
ja bym wstawiła jakieś fajne butelki z alkoholem

Gość ddgfdfhghf
z reszta w katalogach ikei jest duzo takich pomyslow z pudelkam. ladnie wygladaja i sa praktyczne

Gość czeko........................
tak jest, ozdobne butelki z alkoholem i kieliszki

Gość awka
dzięki za linki, chyba faktycznie sobie kupię takie jak to drugie :-)

Gość zamezy jaka masz te witrynke
ja mam jadalnie w starym stylu- debowe meble i dokupilam do tego witrynke i wstawialm tak kieliszki i porcelana, plus wkleilam lapki i fajnie to wyglada no ale ja mam kuchnie i sypialnie dosc straodawna

Gość kalinnkkaaa
Ja dałam paterę i komplet filiżanek fantazyjnie ułożonych, można dać ramki ze zdjęciami, suchy bukiet kwiatów, figurki, wydaje mi się, że zależy jaka ta szafka jest w jakim stylu.

Gość 2+3
w takiej witrynie powinny stac porcelana lub szklo . na pewno nie powinny tam sie znajowac pudelka z ikei .... ksiazki raczej tez nie.

Gość cynicznaaa
osobiście nie cierpię takich mebli, a już za najgorszy obciach uważam wystawianie tam alkoholu (!). Szkło-powiedzmy, ale nie szklanki i kieliszki, które normalny człowiek trzyma w kuchni, ale przedmioty OZDOBNE, takie jak wazoniki i inne duperelki. Myślę, że dobrze mogłoby też wyglądać drewno, np jakieś "etniczne" szkatułki, w ogóle rzeczy naturalne- muszle, piękne kamienie itd. Ale osobiście, gdybym jakimś cudem była zmuszona do posiadania takiego mebla, prawdopodobnie trzymałabym w nim książki.

Ten mebelek to najprawdopodobniej serwantka. W dawnych dobrych czasach służyła do przechowywania ( i eksponowania) szlachetnej porcelany i szkła...

Chyba w każdym domu są takie przedmioty, których nie używa się na co dzień, a właściwie w ogóle się nie używa. Takie, które mają wartość sentymentalną, estetyczną, wspomnieniową. Jakieś pamiątki, figurki, cenne (dla nas) wazoniki, filiżanki itp i właśnie takie przedmioty stawia się w takich szafkach, za szybą. Ja dopiero urządzam mieszkanie, ale na pewno kupię taką witrynę, mam dużo przedmiotów, które chciałabym wyeksponować, a które od dawna są pochowane w kartonach, aby się nie zniszczyły. Nikomu nie będzie wolno ich dotykać.

my wlasnie sie wprowadzamy do nowego mieszkanka, w ktorym mamy taki jeden przeszklony mebel. W srodku sa mineraly, muszle, jakies szyszki i kilka bibelotow z podrozy.

Gość hella2
kto pisze takie głupoty

Gość mały1
szklanki i alkohol

Ja na najniższej półce mam alkohole, a wyżej szklanki do drinków, i różnego rodzaju kieliszki. Mebel jest podświetlony i wygląda świetnie.

też kiedyś miałam \"witrynkę-trumienkę\" - trzymałam w niej moje zbiory szkła z grubym dnem - michy, wazony, szklanice, świeczniki