Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aguzia

Dziewczyny z USA

Polecane posty

tez nie rozumiem o co tu sie czepiac....nie przepisalam listu z kartki tylko mniej wiecej jak to brzmialo z glowy....a bledy zdarzaja sie kazdemu..nawet amerykaninowi a co mowic mnie dziewczynie ktora po angielsku porozumiewa sie od 3,5...zal za dupe sciska jak slysze takich czepialskich :P

Gość pseudo_hAmerykanki
ale wy puste jestescie:O szoookkk!!!

Gość priorytet.
Dziewczyny mam prosbe. Mozecie mi powiedziec jak powiedziec: numer nadania paczki? Chodzi mi o to, ze zamowilam cos z Amazon i paczka jeszcze nie przyszla. Chce zadzwonic do naszej poczty i sprobowac ja zlokalizowac, ale potrzebuje ten numer, wiec musze napisac do amazon. Nie wiem jak to sie nazywa w USA, numer paczki, numer nadania? Bede wdzieczna za pomoc.

Gość BehondBlues
I want for you to have them to taka polska nalecialosc ( Polacy mowiacy po angielsku TYLKO tak mowia i raczej zaden Amerykanin nie popelnilby takiego bledu, bo nie mialo by to sensu po angielsku) i nie ma nic wspolnego z amerykanskim ' we was' etc., chociaz Amerykanie na poziomie, wyksztalceni tak nie mowia. Ciekawe masz towarzystwo Bratwurst lol Aerochocolate, sorry- jakos tak dziwnie zabrzmialo

Behond- zdziwilbys sie jak Amerykanie mowia. Dla nich don\'t a doesn\'t to zadna roznica, tak samo was- were I want for you to have them - zapytalam sie swego kolegi z pracy- Amerykanina i on sam potwierdzil ze dla niego to zdanie brzmi normalnie mimo iz jest bledne I towarzystwo nie ma tu nic do rzeczy. Wszyscy wiedza ze Amerykanie mowia bardzo niedbale i nie zwracaja uwagi na formy, koncowki

Gość priorytet.
Problem w tym, ze paczki wysylane za granice z USA nie maja Tracking number, tak mi przynajmniej odpisali w Amazon. Przegladalam juz zamowienie na moim koncie i nie ma tam zadnego numeru, jedynie numer zamowienia. Jednak wydaje mi sie, ze jakis numer na paczce musi byc. Jak on sie moze nazywac? W Polsce bez niego nic nie zdzialam.

priorytet wygrzebalam wlasnie z piwnicy jakas stare puste pudelko z jakiejs paczki i na naklejce jest adres moj ( czyli na ktory paczka zostala wyslana)i tracking number#( tu podany numer),

a dlugo juz ta paczka idzie??? bo moj facet jakis czas temu tez zamawial cos wlasnie chyba w Amazon tylko ze na terenie usa miala byc wysylka i czekal okolo 5 tyg na przesylke, jakos dlugo ale w koncu dotarla, masz moze jakis nr zamowienia czy co?? cokolwiek musisz miec jakis nr to jesli chcesz to tam moge przekrecic i zapytac sie co z tym sie dzieje, bo podejrzewam ze z Polski trudniej bedzie sie dodzwonic i te koszty

Gość priorytet.
Paczke wyslali 20 sierpnia, takze moze jeszcze dojdzie, chociaz zamawialam na poczatku sierpnia film z Amazon i doszedl po 8 dniach. Miesiac wczesniej paczka doszla po 9 dniach, a teraz mija 13 dzien i nic. A w naszym cudownym kraju czesto gina przesylki, szczegolnie z zagranicy... Jezeli do konca tygodnia paczka nie przyjdzie, to chetnie skorzystam z Twojej pomocy, bo dlugo nie gadalam juz po angielsku i mam straszna cofke;)

Nie ma sprawy jak cos to daj znac ...ale mysle ze paczka wkrotce dojdzie..tymbardziej ze teraz byl dlugi weekend Labor Day wiec moze tez przez to jest opoznienie jakies

Gość priorytet.
Podejrzewam, ze ta paczka dawno juz Stany opuscila i w Polsce gdzies sie zapodziala. Ktos zobaczyl, ze paczka jest ze Stanow i nie wiadomo co sobie pomyslal, chyba, ze tam dolary sie znajduja;)

Zeby to bylo takie proste to juz by mnie tutaj nie bylo...Musze zalatwic kilka spraw tutaj,a poza tym jestem na wizie turystycznej...Trzeba chociaz troche posiedziec w Polsce.

hej kobiety :) a mnie totalnie wciagnelo szalenstwo zakupowe :D kiecki, buty, itd.. biedny moj maly tylko lata z matka od sklepu do sklepu Caly weekend u nas okropnie wialo, fale na plazy dochodzily prawie do domow, to przez ten huragan w luizjanie.

Gość babeczka po 30
czesc dziewczyny-tu mamusia 4-letniej calineczki sie klania🖐️ stesknilam sie za wami bardzo:) zapomnialam haSLO do profilu:P no nic ....jakos chyba bede musiala zmienic nick name.... ktos pyta o paczke-wiec te internacjonalne to chyba 90%maja ten numerek i mozna sprawdzic to na necie..chyba na stonce www.ups.com? to tez zalezy jak ta paczka byla wyslana? czy to standart???? bo wyobraz sobie,ze ja ponad 2 tygodnoie temu zamawialam z GAP i do tej pory nic nie doszlo mimo,iz mieszkam w USA:( wiem,ze wyslali,bo sprawdzilam -to sie chyba nazywa accont nr...czy cos w tym stylu-tam mozesz sprawdzic co zamawialas i kiedy zostalo wyslane...data itd... wiec cierpliwosci:) bo ja..hm..teraz pamietam to byl 18 sierpien jak zlozylam zamowienie-oczywiscie pieniazki z konta mi szybko pobrali:P-a paczki jak nie widac tak nie widac......:( dupcia marzenie -o huraganie prosze nawet nie wspominac,bo ja jestem z Luizjany....i doslownie pogoda okropna:(-mimo iz mieszkam na polnocy stanu... aerochocolate-hehe heeeeeeee czytam o tym jak to w Marshalu schowalas sweterek:P-mi tez sie to czasem zdaza-mam na mysli-chowanie rzeczy-jesli wciaz wisi na miejscu to oznacza,ze -fakt!-przeznaczenie-musze to miec!!!!:)-a jak nie ma....no to trudno-nie bylo mi dane kupno tej rzeczy!

BehOndBlues - ale mi dosunelas! O kurde! Chyba sie obraze! FYI, mieszkam w Stanach prawie 20 lat, skonczylam tu studia itd, wiec rzeczywiscie musisz mnie pouczac. Zapytaj sie tych swoich AMERYKANSKICH znajomuch po studiach czy takie wyrazenie nie jest potocznie uzywane (mowie o tym co Areo napisala). Albo lepiej sie zapytaj swojej nauczycielki od ESL... Zalosna jestes!

Babeczka po 30 - Zamowilam coreczce ubranka z Gymboree 8/21 i dopiero wczoraj to doszlo. Cos ostatnio wszystko dlugo idzie, juz mialam do nich dzwonic bo nie podali nawet tracking number w mailu, ale dalam im jeszcze jeden dzien przez ten dlugi weekend i w koncu doszlo. Masz podany estimated date of delivery czy tylko shipped out date?

Gość babeczka po 30
dzis z rana doszla paczka:)-odetchnelam z ulga pewnie to fakt,ze weekend byl dluzszy....moze pogoda? pozdrawiam was wszystkie🖐️ teraz musze isc do pracy,ale odezwie sie po powrocie:) udanego dnia zycze.........i znikam:)

Gość do dziewczyn z NY
czy ktoras zna moze dobrego, sprawdzonego dermatologa? mecze sie z tradzikiem juz wiele lat, mam dosc. bede bardzo wdzieczna, ps. mieszkam na Queensie

Halkatla a to glowa do gory...szybko zleci...a co do dziewczyny z ny poszukujacej dermatologa to nie wiem bo nie mieszkam w ny...ale moze sprobuj Proactiv...mi troche pomogl dopoki bylam systematyczna :P w sumie to nie mialam jakiegos duzego tradziku ale roznice po tym specyfiku widzialam :)

a jezeli masz ogromne problemy z cera i probowalas wszelkich mazidel to moze sprobuj jakies hormony brac...ale to juz chyba ostatecznosc...

Gość BehidnBlues
Bratwurt, tak sie sklada, ze mieszkam tutaj od dziecka i praktycznie prawie tyle lat, co Ty, wiec sie nie podniecaj. I nigdy nie slyszalam, zeby ktos popelnil takie bledy. NIe wiem, gdzie mieszkasz przez ostatnie 20 lat, ale moze powinnas zmienic dzielnice lol Kisses

behind blues - wrzuc na luz, to stalo sie juz nudne swinkowa, homerkowa - co z wami dziewczyny?? aero - no i co postanowilas, wybierasz sie do chicago?? ja koncze sie pakowac, wlasnie robie sniadanie dla malego, musze go zabrac na jakis playground, niech sie dziecko troche pobawi po tych gigantycznych zakupach :D 🖐️

U nas pogoda kiepska. Ochlodzilo sie i leje od samego rana. Wlasnie w taka pogode przypomina mi sie Polska, jak rano mama budzila do szkoly a tak strasznie nie chcialo sie wstawac. I kakao w kuchni pachnialo.