Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

candywoman

czy jest sens aby wybierać się na iberystykę...

Polecane posty

... jeśli wczesniej nie miałam styczności z językiem hiszpańskim, nie uczyłam się go? :)

Gość egzystencjonalny paw
no nie wiem zastanów się, to tak jakbyś szła na anglistykę nie znając ani jednego angielskiego słowa.

Gość egzystencjonalny paw
a poza tym iberystyka to nie tylko hiszpański ....

jest, duzo moich znajomych tak zrobilo i ukonczyli studia bez problemu. hiszpanski to latwy jezyk

Znam dziewczyny kóre poszły na italianistykę bez znajomości języka. Musiały zdawac francuski. Po 3 miesiącach mówiły już super. Myślę że sens jest, tylko trzeba sie przygotowac na niezłego kopa od początku.

właśnie wiem, trochę abstrakcja:) angielski znam bardzo dobrze, ale nie chcę iść na anglistykę ani germanistykę bo to jednak oklepane:) może lepiej wybrać się na inny kierunek i uczyć się trzeciego języka w jakiejś szkole? no nie wiem

to mnie pocieszyłyście, dziewczyny:) a jesli nie znam języka, to ucze sie go od podstaw?

osobiście powiem ci że dziś sam język to nie jest aż tak dobra inwestycja. Lepiej połączyć go z czymś jeszcze.

tylko, ze ja szukałabym jedynie w przedmiotach humanistycznych bo mam do tego predyspozycje ciągle sie waham

A) Hiszpański to dosyć łatwy język i jeśli chcesz się go nauczyć to nie musisz koniecznie iść na studia.Studiowanie języków to moim zdaniem trochę marnowanie czasu jeśli nie chcesz byś tłumaczką.

Gość sardyna
aja wam powiem, że wciąż jest i będzie popyt na języki (oczywiście jesli to tylko językowy kierunek to głownie kariera nauczy ciela) ale głównie na angieslki i niemiecki. znam mnóstwo osób, które po iberystyce, romanistyce, slawistyce robią w koledżach angielski po to by ich ze szkoły nie wyrzucili bo kończą się chetni na inne języki (no może jeszcze niemiecki zostaje, chociaż nauczycielki niemieckiego też robią drugi - angielski). jeszcze długo tak będzie. Ja sama studiuje angielski i chociaz jestem na 3 roku i jeszcze nie mogę uczyc w szkole - dostaję propozycje pracy na dobrych warunkach, tylko ze kariera nauczyciela mnie nie jara - i też robie drugi kierunek. autorce topiku radzę tak - iść na iberystyke a potem na inny kierunek - prawny, ekonomiczny albo cos na politechnice i będzie super kombinacja