Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie 1989

Testy ciążowe? Kiedy?Jaka skuteczność?? wejdźcie

Polecane posty

Gość mam pytanie 1989

Witam mam pytanie odnośnie testów ciążowych ostatnio kupiłam i zrobiłam test UNITEST i pokazał wynik negatywny okres spóźnia mi się już 3 dni piersi mnie bolą i się zwiększyły czy 2 tygodnie to za wcześnie na test czy ten wynik jest prawdopodobny ?? proszę jak się w tym orientujecie to odpowiedzcie na to. Zawsze miałam okres jak w zegarku a teraz nie wiem co się dzieje

Gość Zaba169
Testy ciążowe wykrywają ciąże najczęśc iej w dniu w ktorym powinna pojawi ć się miesiączka albo później. Oczywiście testy wykazują teraz nawet 6 dniową ci ąże ale ja w takie niewieże. A Ty robiłaś tenm test w dniu spodziewanej sie miesiączki??

Gość mam pytanie 1989
nawet 2 dni po terminie tej miesiączki i nie wiem czy mam być pewna tego wyniku strasznie sie boje robiłam to 2 razy w lutym i akurat miałam dni płodne ale zabezpieczaliśmy się prezerwatywą która NIE PEKłA nie wiem co mam robić prosze poradź mi

Hej, Ja na Twoim miejscu kupiłabym test PRE-TEST. Uważam, że jest bardzo dobry i daje 99,9% pewności. Wydaje mi się, że w ciąży nie jesteś, ale dla świętego spokoju zrób jeszcze jeden test, a jeśli okres się nie pojawi do końca tego miesiąca, to udaj się do lekarz! I wyluzuj trochę(wiem, że łatwiej się mówi niż robi) POWODZENIA!🌼

Gość mam pytanie 1989
Dziękuję że ktoś się odezwał kupiłam pre test i zamierzam go zrobić we wtorek to będzie 18 dni od tamtego stosunku jak myślisz po takim czasie wynik będzie wiarygodny? a może wiesz coś na temat takiego brązowego śluzu??

Gość kamierz
o rany nie wiem co robic i co myslec.... 17 marca mój chlopak spuscil sie na podloge ale ja poczulam taki chlod miedzy wargami sromowymi. potem bawil sie swoim czlonkiem miedzy wargami sromowymi. nastepnego dnia mielismy jajeczko na zajeciach i po zjedzeniu kawalka mazurka i wypiciu herbaty zrobilo mi sie strasznie niedobrze. zrobilam ze strachu juz 3 dni pozniej pre test i oczywiscie bylo za wczesnie i byl negatywny. dodam ze 17 marca to byl moj 20dzien cyklu. @dostalam 26/27 marca byla w miare normalna. zrobilam 2 pre test tego 26 marca i tez byl negatywny. potem kolejny 2 kwietnia pre test... i jeszcze nastepny ze strachu 11kwietnia Unitest i tez byl negatywny. nastepnej @ powinnam dostac tak ok 25 kwietnia i nic..... brak....nic mnie nie boli... nie czuje piersi jak zwykle.... tak okolo 15/16kwietnia czulam ze mam mokro i ze to owulacja... jednak po raz drugi ok 21 kwietnia mialam mokro przez 2 dni i typowe kurze bialko.... w miedzy czasie byBam chora bol gardBa, katar i straszny kaszel... wiem ze to moze miec wplyw ale ja juz nie wiem co mam zrobic.... ostatni test Unitest zrobilam 26 kwietnia i tez negatywny.... blagam o odpowiedz... wiem ze zrobilam zle i zaluje tego ale boje sie strasznie.... prosze o odpowiedz.... najlepiej na meila kmierzwinska@wp.pl pozdrawiam

Gość melissawa
hej mam pytanie , kochalam sie z moim facetem , balam sie ze wpadłam i dlatego zrobiłam testy , pierwszy 7 dni po sexie (negatywny). potem w dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test -wynik był negatywny , w tym samym dniu bardzo rozbolał mnie brzuch i dostalam okres, potem w polowie cyklu pojawił sie gesty przezroczysty sluz, po tym sluzie 2 tyg pozniej znowu dostalam okres , po okresie jak mi sie skonczył zrobiłam znowu test był negatywny, przed okresami mialam tradycyjne objawy jak przed okresem (zle samopoczucie , nabrzmiale i bolące piersi itd..) czy mimo tego to jest ciaza , boje sie i ciagle o tym mysle bo kolezanka mi powiedziala ze jak brzuch bardzo boli przy okresie to moze jest to ciaza pomózcie robiłam PRE-TEST (-y)

Miesiączka moze spóźniać się o 3-5 dni (zasem 7 ...no max do 10) i to jeszcze jest norma! (bo stresy, dieta, przeziębiebie). Pre-test nic nie daje!!! (Mój ginko wyśmiał te testy...a zapewniam Cię że mnie akurat zależy aby zobaczyć wynik pozytywny) Najwiarygodniejsze są badania z krwi na beta HCG!!! (Policz: do dnia owulacji dodaj ok 6-8 dni i potem plus 48 godz. i juz można badać z krwi na 100% wiarygodnie). A tzw sikacze robi się nie wcześniej niż w dniu planowanej @ lub jeszcze lepiej na ok 7 dni po terminie planowanej @.

Gość melissawa
a jak brzuch bardzo boli przy okresie to moze byc to ciaza?

Brzuch może bardzo boleć przy okresie...niestety....ale ciąża to co innego! Ciąże potwierdzi na 100% tylko test z krwi!!!

Gość joanxxx
witam. ostatnią miesiączkę miałam 10.11.08r i skończył się 15.11.08r i od 16 do 23.11.08r współżyłam z mężem bez zabezpieczenia ponieważ chcemy mieć dziecko. Miesiączke powinnam dostać 8-9.12.08r (zawsze miałam regularną co 23-24dni). Miesiączki nie dostałam więc na następny dzień 10.12.08r. zrobiłam test ciążowy (po południu) i wyszedł negatywny. W ogóle nie mam objawów zbliżającej się miesiączki i nigdy się nie zdarzyło żeby mi się spóźniła. W ostatnim czasie nie miałam żadnych stresujących sytuacji więc stres nie może być powodem spóźnienia się miesiączki. na razie nie mam 2 dni, ale czy istnieje możliwość że jestem w ciąży??? Kiedy mam zrobić kolejny test???

Gość Anetka1989
Zaczynam mieć stracha u mnie sytuacja wyglada tak: 31 maja dostałam ostatni okres.Zazwyczaj mam co miesiac miesiaczke ;) a dzisiaj jeszcze nie mam.Stosunek odbył się 24 czerwca a wczesniej okolo 10 czerwca.Oczywiście z prezerwatywą,nie pękła,nie zeslizgnela sie ani nic nie poczułam by na mnie sperma poleciala.Zrobiłam test +novatest dzisiaj rano przed sniadaniem.Dokladnie minelo 7 dni i ukazal sie wynik negatywny ,czy bedzie on już wiarygodny?Zairzam go sobie powtorzyć np. za 7 dni jakby miesiaczki nie było.Prosze odpowiedzcie mi.Wczesniej nie mialam takich schiz,bo nic mi sie nie spoznialo. Dziekuje

Gość joojjj
niema ciąży !!! wyluzuj

Gość eve...
mam pytanie bardzo sie boje ze moge byc w ciazy ;/ rok nie kochalam sie z nikim i 6 czerwca zrobilam to ale nie zabezpieczylismy sie wiem wiem ze zle zrobilam i teraz w lipcu nie milam okresu brzuch troche mnie boli jak przed okresem ale ani piersi mnie nie bola ani nie mam checi na nic ani nic w tym stylu. Zrobilam juz 3 testy i wyszly ze nie jestem ale boje sie ze i w tym mies nie dostane bo powinnam dostac 1 sierpnia a mnie nawet piersi nie bola;/ nie wiem moze to od tego ze rok mialam przerwy i nagle to zrobilam ...mozliwe jest to?

Gość ala ma kotaaaa
eve test mógł skłamac skoro okres dopiero 1 najlepiej jak zrobisz go w dniu spodziewanej miesiączki

Gość Nadia1988
Cześć wszystkim! Mam takie pytanie które jest dla mnie strasznie ważne i pilnie potrzebuję odpowiedzi... Otóż ok 17 wrześcia uprawiałam sex z moim mężem... bez zabezpieczenia i skończył we mnie... To są nasze pierwsze starania o dziecko... od ok 10 września do 18 mialam dni płodne...minęło ok 6 dni od stosunku... teraz okres powinnam dostać na koniec tego miesiąca lub na początku nowego. chciałabym się dowiedziec kiedy mogę zrobic test ciążowy żeby wynik był poprawny, żeby hormoc HcG był już wykrywalny w moim moczu, nie chcę robic za wczesnie bo nie chcę sie zawieźć, bardzo nam zalezy na dziecku. Dodam, że na nic nie choruję i nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych. Pilnie proszę o odpowiedz to dlamnie na wagę złota. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość Ona_29
Ale kto ma Wam tutaj doradzić/policzyć itd? Bo nie rozumiem do końca po co to wszystko opisujecie? Zróbcie test, idźcie do lekarza, ciąży nikt za Was nie stwierdzi, zwłaszcza online. Przecież to śmieszne . :)

Gość mloda22
Witam!! Mam pytanko. Od 1,5 miesiaca niemam juz okresu a mialam je raczej regularne. Zrobiłam 2 testy i wyszły pozytywnie. Czy jest mozliwośc ze testy mogą być niewiarygodne i jak pojde do lekarz to okaże sie ze nie jestem w ciaży?

Gość mucha_nie_siada
Testy ciążowe w moim przypadku w ogóle nie działały. Starałam się o dziecko. Zrobiłam 4 testy ciążowe (2 przed miesiączką, ok 2 dni, jeden w dniu miesiączki i jeden kilka dni po terminie-tego samego dnia co beta HCG) wszystkie wyszły negatywnie. Oczywiście różnych firm, pre-testy, bobo testy i inne, które wykrywają 'nawet 2-3 dniową ciążę', i można je robić 'już 7 dni po stosunku'. Dopiero wynik betaHCG pokazał, że jestem w którymś tam tygodniu, chociaż test- ŻADEN. A robiłam zawsze zgodnie z zaleceniami.

Gość SylwuniaSSS
WITAJ Ja zrobiłam dwqa testy ciązowe, o nazwie pre-test. Dwa wyniki wyszly mi negatywnie. wiec jestem dobrej mysli:) ponoc maja wysoką skutecznosc :) okresu nie ma 6 dni, ale chorowalam i mialam troche stresu. 3mam kciuki zeby i u Ciebie wszystko bylo dobrze. Pozdrawiam

Gość gemmi
Robilam testy (różnych firm) pare razy w życiu i nigdy mnie nie zawiodły.Kiedy pokazywały wynik negatywny - ciąży nie było :) dodam że zawsze wykonywałam je ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ (czego wiele kobiet nie robi), pierwszego dnia miesiączki lub następnego , próbka z moczu porannego. Wg mnie z niczego to 99,9 % skuteczności się nie bierze... oczywiście wiadomo,że czasem mogą zawodzić, ale uważam,że jesli wykona się je prawidłowo to w większości przypadków nie ma pomyłki.Do tych,co im się spóżnia :) pamiętajcie,że przecież im bardziej się stresujecie,tym później okres przyjdzie, jeśli nie jesteście w ciąży... już nie mówiąc o chorobach,przemęczeniu,nagłym ostrym uprawianiem sportu, odchudzaniu,zmianach klimatu id. Pozdrawiam wszystkie chcące zajść i nie :))

witam was wszystkie Otóz ostatniego listopada skonczyl mi sie okres planowo powinnam dostac 28 grudnia a 21 grudnia dostalam jakis brązowych plamień do tego czas kochalam sie z narzeczonym bez zabezpieczenia stosunek przerywany. Robilam test 7 stycznia wyszedl negatywny wieczorem nie wiem czy pora miala wplyw. kiedy powinnam wykonac jeszcze jeden??Prosze odpiscie

PROSZĘ O RADĘ Witam, Jako facet może nie mam doświadczenia ale chciałem zapytać o możliwość zajścia w ciążę. Moja dziewczyna powinna mieć okres tydzień temu do tej pory miała go regularnie i raczej bez opóźnień. Ona bierze pigułki i raczej tego pilnuje, kochaliśy się w dniu jej szczytu płodnego, ale był to stosunek przerywany. Wytrysk poza jej wnętrzem. Od okresu jaki powinna mieć minął tydzień. Dziś zrobiliśmy test ciążowy ale nie z pierwszego porannego moczu lecz z drugiego :) nie zdążyłem dojechać z teścikiem do niej. Wynik - brak ciąży. Miała kilka dni temu upławy jak zawsze przed okresem lekko zabarwione ale nie ma okresu. Boi sie że może być w ciaży - czy ktos może mi odpowiedzieć jak to jest? Będzie w ciąży czy też można wierzyć zabezpieczeniu i testowi a okres się poprostu spoźnia?

Gość w czasie brania tabletek
nie ma czegoś takiego jak dni płodne - po prostu owulacja nie występuje okresu też nie ma - jest tylko tzw. "krwawienie z odstawienia" myślę, że możecie zaufać testowi ale jeśli będzie miała nadal wątpliwości polecam test bHCG z krwi

A może zrobić jeszcze jeden test z moczu? Dziewczyna boi się testu z krwi - wiecie kobieta:). A jeśli już zrobić drugi to kiedy? ten pierwszy był z drugiego moczu rano. Sam już nie wiem. Help

Gość ktoos
no jak chce mieć pewność to niech zrobi. ja jutro idę na test z krwi. uuuuuwieeelbiam pobieranie krwi więc dla mnie to czysta przyjemność :):)

Gość boi się pobrania krwi
bo jest kobietą? większej seksistowskiej bzdury już dawno nie słyszałam... skoro bierze tabletki to możliwe, że już nie dostanie krwawienia, aż do następnej przerwy - zróbcie test z moczu po kilku dniach od poprzedniego (w ulotce, którą powinniście uważnie przeczytać - zwykle jest zalecenie, aby to zrobić po tygodniu)

hej. Dziewczyny pomozcie bo wariuje. Kochalam sie ze swoim chlopakiem (moj pierwszy raz)4 tyg temu. Zabezpieczylismy sie prezerwatywa, nie zsunela sie ani nie pekla, wytrysk byl. Mijaja 4 tyg a ja okropnie sie czuje. Zawroty glowy, nudnosci, bole piersi, wzdecia, ''burczenie'' w podbrzuszu i cholerny bol brzucha, skurcze, zgaga.... Dodatkowo przeziebilam sie troszeczke. ale nie wiem czy ma to z tym zwiazek. ostatni okres mialalm tydzien temu. byl inny niz zazwyczaj. 2 dni malego plamienia, 3 dni krwawienie, 1 dzien plamienia. Zazwyczaj mam 6 dni krwi. Nastepny okres mam dostac za 2 tygodnie. nie wytrzymam. robilam test plytkowy, wyszedl negatywnie. Martwie sie.. doradzcie mi cos

Gość Aggggggggggga
a ja mam takie pytania do Was: jak stosunek miałam 19.03 a test robiłam 27,04 a 25.04 miałam jeszcze jeden stosunek to mogło to zmienić wynik testu ten stosunek w kwietniu mógł zmienić??

Gość Aggggggggggga
???