Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez seksu a

chyba zarazilam sie kiła

Polecane posty

Gość bez seksu a

Po kilkuletniej samotnosci, a w zasadzie całe zycie jestem sama postanowilam kogos miec, poznalalam faceta z dobrym zawodem, eleganckiego etc i no wlasnie po polrocznej znajomosci z nim kilka dni temu zalamalam sie, jak zaczelam czytac w necie o krostkach jakie mi wyskoczyly na wew. stronie uda i na miejscu owlosienia lonowego. Mam wrecz klasyczne objawy kiły. Czy ktos z Was to przechodzil, jestem zalamana

Gość zapomnialyscie jeszcze
idz do lekarza bo to koniecznie trzeba leczyc, krostki po jakims czasie znikna i pewnie bedziesz myslala ze to ok, ale w takim momencie kila przechodzi w stan utajony i jest bardzo niebezpieczna dla organizmu, po kilku , kilkunastu latach takiej obecnosci ktorej nie bedziesz juz widziala grozi chorobami serca a nawet smiercia wiec do lekarza!

Gość bez seksu a
umowilam sie dzisiaj po poludniu, czekam, tak bym chciala uslyszec, ze to cokolwiek innego. Moze te objawy sa tez podobne do czegos niegroźnego, przeciez jesli to bedzie to, to ja juz cale zycie pozostane samotna, bo nigdy sie do nikogo nie zblize, bez meza, dzieci bez nikogo

Gość przeziebionaaaaa
nie martw sie:) ja od tygodnia slysze zeby nie myslec o najgorszym bo mam problemy:(wiem ze latwo mowic...gorzej wykonac:(ale coz trzeba dac rade przezyc tez zasrany swiat

Gość bez seksu a
dziekuje Wam za odzew, czuje zal do losu, bo przeciez gdybym sie puszczala na prawo i lewo to ok, ale tak? jestem po 30 a seks uprawialam kilka razy dopiero. Do tego dochodzi wstyd, jak mam powiedziec chlopakowi, ze mnie zarazil, bo przeciez jesli nie on to kto? a z drugiej strony on kilka dni temu przechodzil zabieg operacyjny w szpitalu i tam przeciez pobierali mu krew, czy gdyby mial ta chorobe, to by tego nie wykryli przy tej operacji? no i tez niedawno przenosil sie do innego oddzialu, robil badania do pracy w tym WR, ja zreszta tez w sumie nie tak dawno robilam. Nie wiem co o tym myslec. Przeziebiona tez do ego wszystkiego jestem przeziebiona, ale podobno, to tez objaw twarzyszacy temu.:(

Gość zapomnialyscie jeszcze
jezeli nie robili mu badan typowo na kile (a tego sie raczej rutynowo nie robi) to nie wykryli, llsluchaj idz na spacer albo cos zeby Ci ten czas do gina jak najszybciej zlecial....

Gość bez seksu a
masz racje, zaczne sie pomalu szykowac. Ja umowilam sie do dermatologa nie wiem czy slusznie?

Nie martw się dziewczyno na zapas!Aby upewnić się że to właśnie to\"cholerstwo\"To musi Ci ginekolog pbrać próbki na posiew,do specjalnego zbiorniczka.Po 1-2 tyg. dopiero będzie coś wiadomo.Wedlug mnie to nie są objawy na tę chorobę , mogą to być zwykłe potówki albo uczulenie na bieliznę.Najważniejsze abyś jak najszybciej udała się do ginekologa!!!!Pozdrawiam!

Gość bez seksu a
Alda dziekuje za dodanie otuchy, byc moze to jest wlasnie cos niegroźnego, ale mialam taki epizot kilka tygodni wczesniej, ze zrobil mi sie taki dziwny okragly pryszcz jeden na wardze sromowej mniejszej, poszlam od razu do ginekologa, a on powiedzial, ze to zwyczajny pryszcz i go najzwyczajniej usunal. Wtedy nawet pomysllam, ze to od depilacji, bo gole maszynka tam wlosy, ale przeciez nie w tym miejscu, na wardze mniejszej. I po tym fakcie tylko po jednej stronie na wardze wiekszej i wewnetrznej stronie uda zaczely sie pojawiac takie drobne, ale twarde, raczej plaskie takie okragle bialawe nie wiem guzki czy jakos tak i z nia na dzien coraz wiecej. One nie bola, nie swedza, poprostu sa. Zaczelam czytac, co to moze byc, bo ja tez biore lodowate prysznice i wiem, ze mozna przeziebic krew i po wpisaniu pryszcze na narzadach plciowych wyskoczyla mi ta nieszczesna kiła, a objawy takie same jak u mnie w pierwszym stadium :( Alda mowisz 2 tyg. ja chyba do tego czasu zwariuje :(

Gość bez seksu a
Może ktos miał podobne objawy?

Gość bez seksu a
dziekuje Ci, napisze co mi mi lekarz powie dzisiaj, z tym krochmalem tez wyprobuje. Teraz sobie jeszcze kojarze, ze ja tego pierwszego pryszcza sama wyciskalam, byc moze roznioslam go sama, ale nie wiem. Co do partnera, to byłam go pewna, choc zawsze mam taki margines niewiary, no w koncu wszystko sie moze zdazyc, ale poniewaz ja z nikim sie nie kochalam tylko z nim w ciagu ostatnich kilku lat, wiec tylko jego moge podejrzewac. Tak sie przeokropnie boje. Wydaje mi sie tez, ze moze uczulenie by swędzialo? mnie niestety ani nie boli ani nie swedzi :(

Gość bez seksu a
Wrócilam od lekarza. Kilkakrotnie pytalam, czy pani dr jest pewna diagnozy, powiedziala, ze tak, ale jesli chce, to zrobi mi dodatkowo badania krwi na ktore sie zgodzilam, musze miec 100% pewnosc. Okazalo sie, ze to co mam to zakazna dolegliwosc mięczak zakaźny. Dzikuje Wam jeszcze raz, ze odpowiedzialyscie na moj post, bo naprawde bylam nieprzytomna ze strachu. Teraz tylko czekam na wyniki z krwi i tez sie denerwuje :) ehh co za zycie.

Gość 000
przecież napisałaś, że robiliście oboje badanie WR i nic nie wykazało, więc czym sie martwiłaś. WR to własnie badanie na choroby weneryczne.

Czekałam cały czas na Ciebie i zaglądałam czy już wróciłaś.Na pewno będzie dobrze !pozdro! Odezwij się jeszcze jak bedą wyniki !

Gość bez seksu a
tak robilam jakis rok temu, bo co rok mam w pracy badania okresowe, ale balam sie, ze moglam zarazic sie pare miesiecy temu, teraz i tak chlopaka musze wyslac do lekarza, bo lekarz wyraźnie powiedzial, ze od partnera, nie odwrotnie, ale teraz z drugiej strony czytam, ze ten mięczak zakażny u doroslych czesto wystepuje z innymi chorobami wenerycznymi, no szok i znowu bede 2 tyg sie martwic, bo dopiero po tym czasie bede miala wyniki z krwi. Boże chyba zrezygnuje z seksu w ogole, a dzieci jeszcze nie mam.

Gość bez seksu a
Alda napewno napisze. Mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni. Tez Cie pozdrawiam !

Gość 000
to zrób sobie jeszcze raz WR. Możesz to zrobić prywatnie, ja bym zrobiła, żeby mieć pewność i nie żyć w stresie.

Gość bez seksu a
Ja w poniedzialek po pobraniu krwi bede miala zrobione badanie na wszystkie weneryczne i hiv, pani dr widziala jaka jestem spanikowana i powiedziala, ze jesli to mnie uspokoi, to mi zrobi. To mnie za duzo strachu kosztowalo, musze teraz miec ta pewnosc, chociaz znowu sie nakrecam, no bo teraz cholera mozna sie zarazic nie tylko przeciez przez sam seks.

Gość 000
na pewno będzie dobrze, nie martw się tak. Pozdrawiam :D

Gość bez seksu a
Dziekuje OOO oby :) mi nie jest do smiechu.

Gość bez seksu a
To znów ja i mam do was pytanie, czy lekarz moze nie rozpoznac, pomylic wypryski kiłowe z innymi wypryskami? Ciagle mysle czy oby napewno mi nic nie jest, ja przez te 2 tyg, dopuki nie zobacze wynikow na wlasne oczy dostane chyba obłędu.

Gość podnoszee

Gość bez seksu a
czy jest ktoś, kto mial doswiadczenia z ta chorobą?

Gość nic mi ta woda utleniona nie p
a jak wygladaja wypryski kilowe??? co prawda nie uprawialam jescze seksu ale czytalam ze mozna sie kila zarazic przez pocalunek. ostatno na rece wyskoczyl mi takie grudki raz sa w kolorze skory a raz czerwonawe. mam to swinstwo juz dosc dlugo bo 3 tygodnie i wcale nie zanosi sie na to ze wkrotce zniknie. czytajac o chrobach skory natrafilam na informacje o kile. i tez zaczynam miec stracha

Gość napisz co u Ciebie

Gość Bylem u WENEROLOGA
Ludzie nie popadajcie w panikę, bo tak naprawdę więcej szkody zrobi nam stres i strach prze chorobą niż sama choroba. Miałem ryzykowne zachowanie seksualne, znalazłem u siebie w ciągu tygodnia kilka objawów charakterystycznych dla kiły, rzeżączki, byłem przerażony, głowa bolała mnie od zdenerwowania. Tydzień po tym feralnym seksie poszedłem do dermatologa wenerologa, który spojrzał i powiedział że wszystko jest ok i żebym się tak nie denerwował. Profilaktycznie przepisał mi antybiotyk, który zwalcza kiłę, rzeżączkę, chlamydię i jeszcze parę innych. Wezmę to i będzie ok. Nawet jeśli ktoś naprawdę coś złapał to nie problem wyleczyc. ALE NAJLEPIEJ SPOTYKAC SIĘ Z JEDNYM PARTNEREM, BO SZKODA NERW JA MAM NAUCZKĘ. Pozdrawiam

Gość oczywiścieeeeeeeee
masz rację, szkoda nerwów i należy zrobić WR, by wyjaśnić podejrzenie o chorobę. Tego typu choroby weneryczne (kiła, tryper etc.) można leczyć antybiotykowo. Gorzej jest z HIV, na to nie ma lekarstwa i każdorazowo przeistacza się w AIDS, a AIDS w rakowatego guza Kaposiego. Rada: unikać przygodnego seksu, a najlepiej uprawiać go ze stałym przebadanym partnerem w związku narzeczeńskim lub małżeńskim..

Gość danielle5
Ja zarazilem sie kila przez stosunek mysle raczej oralny. Obecnie jestem po kuracji antybiotykowej ( Penicylina 240 x 3 ) To wcale nie jest tak latwa choroba do wyleczenia i stosunkowo uciazliwa w swoich objawach. Najgorsze jest to ze nie da sie okreslic dokladnie kiedy sie zarazilem wiec trzeba leczyc tak jak gdyby mialo sie zaawansowana faze choroby.Trzeba tez pamietac ze czesto w parze z kila podarzaja inne choroby wiec nalezy zrobic przedewszystkim badanie na Hiv.Nalezy tu dodac iz objawy sa bardzo zblizone.

Gość lazurowe wybrzeze
GOLILAS WLOSKI i chrostki wyszly