Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez seksu a

chyba zarazilam sie kiła

Polecane posty

Gość kaasiulllllaaaaaaaa
a bóle mięśni stawów i ciągłe zapalenie gardła trwające od miesięcy mogą być objawem jakiejś z ch.wen? da sie zrobić jakis test na wszystkie??

Gość kornelia34
Ja mam tez pytanie odnosnie kily. Spotykalam sie z chlopakiem, nie wiem czy byl chory czy nie. Nie mielismy zadnego sexu, ani calowania, raz go pocalowalam w policzek. W buzi zrobila mi sie pod warga afta, najpierw byla czerowna teraz nieregularna i pokryta bialym nalotem, czy to mozliwe ze mozna sie zarazic kila przez przebywanie z kims, korzystanie z toalety, lazenki czy sztuccow? Czy po prostu mam zwykla afte i nie mam co sie martwic. Przepraszam ze pytam, ale wystraszylam sie tej afty bo nigdy nie mialam - dziewczyny myslicie ze to moze byc kila?

Na kiłę, rzeżączkę i chlamydię jest taki test na stronie caretest - Caretest STD. Ja go wykonywałam i okazało się ze mam rzeżączkę. :( Może i wam pomoże, bo ja sie bardzo wstydziłam iśc z tym od razu do lekarza.

Gość gość
ja dołączam się do tematu. prawdopodobnie jestem chora na kiłe, w ostatnim czasie zaczęły strasznie wypadać mi włosy, dosłownie wychodzą garściami co jest także objawem tej choroby. niedługo idę do lekarza dowiedzieć się czy moje podejrzenia rzeczywiście są słuszne, bo miałam praktycznie wszystkie objawy tej choroby. a mam takie pytanie, czy poprzez szybkie leczenie tej choroby włosy przestaną wypadać? no i czy odrosną. boję się, że mogę niestety ucierpieć na tym bardzo mocno. proszę o odpowiedź bo do lekarz ide dopiero 8ego. :c

Gość gość
Chcemy z mężem mieć dziecko. Ponieważ od 6 lat się staramy i nic, zdecydowaliśmy się na in vitro. Lekarz zlecił zrobić przeróżne badanie i?????? Diagnoza: "Pani ma syfilis" a mąż jest czysty. Myślę sobie jak? Przecież nigdy nie zdradziłam męża. Otórz pokazuje się, że z kiłą zaraziłam się. Co najmniej 8 lat temu. Nie pamiętam żebym miała kiedyś. Jakie objawy. No może tylko bardzo mnie swędziała. Byłam wtedy u ginekologa, ale niestety lekarz nie rozpoznał choroby. Dostałam tylko jakies globulki dopochwowe, ale widac to nie pomogło. Teraz mam tyle badan do zrobienia, najgorsze ze miała.m punkcje lędźwiową robioną, ponieważ lekarz chce sprawdzić czy ta bakteria do mózgu nie doszła czy coś takiego. U neurologa też byłam. Teraz czekam na wynik punkcji żeby lekarz mogł zadecydować o lekarzu. Wiem ze będę miała na pewno penycyline, tylko nie wiem jeszcze w jakiej dawce. Więc chciałam tylko napisać że może warto żeby każą dziewczyna co chce miec dziecko zrobila sobie badanie na kile, bo może mmiec rto w sobie i nie wiedzieć, a tragiczne mogą być konsekwencje tejj choroby dla nienarodzonego dziecka.

Gość gość
Kiła układu nerwowego

Gość gość
Testem. Test kosztuje ok 100 zł w zależności od laboratorium. Jesli nie chcesz wybierac się do laboratorium stacjonarnie t jest możliwość zamówienia takiego testu drogą internetową . O tutaj na przykład: https://drwenerolog.pl/ Kurier przywozi zestaw. Dostajesz instrukcję jak pobrać materiał do badania.

Tak test to bardzo dobre rozwiązanie. Możesz kupić na przykład ten domowy test na kiłę https://labhome.pl/produkt/test-na-kile-syfilis/. Wynik poznasz od razu i przede wszystkim będziesz mieć pewność czy doszło do zakażenia czy nie. Wiadomo, że to raczej wstydliwy temat więc tego typu dyskretne testy są tu na wagę złota :)

Gość gość
Wszystko spoko tylko ludzie nie myślą o chorobach wenerycznych. Wstydzą się badać apotem coś rozwija sie latami i nawet nie wiedzą. Mój znajomy kupił w aptece Test na Kiłe chyba SYPH-Check sie to nazywa i wyszła mu pozytywna! potem w labie potwierdził i okazało się że od lat był chory..

Gość jabloniowa
Ja byłam na badaniach na kiłę skierowanych przez dr Michajłowskiego i na prawdę szczerzę polecam. Nie am takiego drugiego profesjonalnego, doświadczonego lekarza. Tutaj macie link po więcej informacji: https://drwenerolog.pl/wenerolog-konsultacje/

Jakie są obijamy kiły i jak ją rozpoznać dowiedziałam się dzięki stronie http://dzidziula.pl/kila/ bo do tych czas to nawet nie wiedziałam jak sobie z tym do końca radzić, jak mnie to spotka

Gość gość
Badanie wykonane w domu ( Syph - Check ) pokazało wynik pozytywny. Następnie wizyta u lekarza i badania krwi. Krew badana dwukrotnie w odstępach 6 miesiący. Wynik w oby przypadkach negatywny. Dlatego nie ma co się łamać ☺ i na pewno nie można sugerować się wyłącznie wynikami, które uzyskaliśmy poza laboratorium. To było moje pierwsze i ostatnie tego typu samodzielne badanie. Zbyt duży stres, zupełnie niepotrzebny. Takie testy mogą być nieprawidłowo przechowywane lub cokolwiek innego, a wtedy nie są skuteczne. Zdecydowanie zachęcam przełamać wstyd i strach, i udać się do lekarza lub do prywatnego laboratorium, gdzie żadne pytania nie padają.