Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zywa woda

slaskie babki laczmy sie!klub prowadzony gwara.

Polecane posty

witejcie dziolchy!zaklodomy nasza strona i bezto prosza was o wpisy co by my sie poznaly.prosza o przedstawieni sie i ciut o sobie napiszcie.Jo mom 30 lot ,fajnego chopa i 2 malych gizdow.a mieszkom w jastrzebiu zdroju.tera wasza kolej..pozdrawiom!

Gość ale wieś
:O

Gość fgbfghfg
buahahahahhha:D ja ze slaska ale gwara nie umia gadoc :P

Gość z niemcami nie gadamy

z calym szacunkiem, ale gwara slaska kojarzy mi sie z zacofaniem i nieumiejetnoscia poslugiwania sie poprawna polszczyzna:O powinna moim zdaniem calkiem zaniknac

Gość nie znosze gwary
zgadzam sie z wypowiedza wyzej.Slazacy sa bardzo prosci,kompletnie niewyksztalceni i glupi.A gwara to pretekst to niemowienia poprawna polszczyzna.Przestancie robic sobie "wies" :o I nauczcie sie mowic po polsku

Gość ja pierdoel
moim zdaniem jestes ograniczona a akzdy zakatek polski ma swoj "jezyk" niech najlepiej wszystkichw ybija bo jakiejs piździe sie to nie podoba:o

Gość nie znosze gwary
to wypowiedzi wyzej: klnac,pokazales/as jak prosty jestes:o Nie mow,ze kazdy zakatek ma swoja gware,bo u mnie mowi sie normalnie.A teraz stul pysk i idz do garow,slaski smieciu:)

Gość nie znosze gwary
do*

Gość ja pierdoel
nie jestes ze slaska glupia ograniczona pizdo :D co najwyzej moge wrocic do roboty w moim burze :classic_cool:

Gość sssssaaaammmaaaa
wy jesteście zacofani!!!! i bardzo dobrze że maja tą gwarę, to takie zabawne.... czasami nic nie rozumiem (bo ja jestem z dolnego ślaąska a przyszło mi życ między Ślązakami), i nie wiem dlaczego sie tego młodzi wstydzą..... szkoci sie nie wstydza mówic po swojemu, i walijczycy też - a w Anglii się z nich śmieją

Gość ja pierdoel
nie jesteeeeeeeeem

Gość ja pierdoel
popieram fuck:) dno! jeszcze giorsze od tych "nieduouczonych" slazakow

Gość nie znosze gwary
znienacka w doskoku siorbię spermę w kroku 🖐️

Gość nie znosze gwary
moja stara byla murzynem dlatego nie znosze niemcow!

dialekt dialektem, a gwara gwiara (to do szkockiego dialektu ;) ). mowie tylko, ze mi sie nie podoba, bo normalne slowa gwary slaskiej sa bledami ortograficznymi i gramatycznymi w poprawnej polszczyznie. nie podoba mi sie i juz. co innego kaszubski, co do tego JĘZYKA nie mam takiej awersji. wlasnie, język kaszubski i gwara śląska - samo slowo "gwara" ma jakis taki pejoratywny oddźwięk

przeciez nikt nie musi wchodzic na takie tematyczne topiki, jezeli go to razi. Wiec w czym problem? Rozumiem, ze Tobie to nie odpowiada, ale dla kogos jest to moze jezyk domu rodzinnego (chciazby i z bledami). Zyj i daj zyc... Pozdrawiam

a czy ja nie daje kjomus zyc? czy ja kogos atakuje? NIE, wiec sie odczep. jest to forum dyskusyjne, sluzace wyrazaniu swojego zdania - i ja moje zdanie na temat gwary slaskiej wyrazilam. i tyle. a tak na marginesie to nie lubie, jak ktos czepia sie, bo ktos ma inne zdanie na jakis temat niz on sam:O

uznom ze wyzej eymienione wypowiedzi nie istniejom.goroli sam nie chcymy!gwara-to je najpiykniejsze co nom z autonomi zostalo!jo mom swoja firma-mom wtyki w anglii i w ameryce niymce to ju norna .. dzxiolchy srejcie goroli!my som wielcy-durch wielcy i nima bata..czekom na odwzane frelki-nie zakichane gorole

fghb...frela-naucz sie-jezes ze slaska a to pieronsi atut...kreple nasze najlepsze no ni>!

jawna prowokacja-witom cie -ja jo mom wyzsze handlowe tera robia na blank wysoki hanysy som madre i wyksztalcone ludzie i od niemcow nom daleko,no...konsek...pozdrawiom naszych wspolbratow...

Gość zfhnrzthrzth
mieszkam w tej tzw ścianie wschodniej, ale gwarą nie mówię, sorry

Mieszkam na śląsku lecz tutaj się nie urodziłam nikt z mojej rodziny bądź znajomych nie mówi po śląsku także nie mam do czynienia ze śląskim na co dzień :P ale trzymajta się i nie poddawajta :D

fanzolicie samiutkie dyrdymały ...jo gorolica z hanysowa ,chopa mom tyss i malućko gizdeczke wnusie ... jescem gryfno dziołszka i pierodoły umia pociskać szkrobta kumy po noszymu czyli po śląsku ...nosy gwory nistydojcie łuna jes pikno....

a tak na marginesie dziiolchy-to je topik do hanysek-jak sie kiero ganbuje to je pierona blyszczato-jo je dumno z mojij gwary!bydzcie odwazne a reszta niech pieron szczeli..a powazom dziolchy co nieumiom godac a piszom sam ze powazajom nasz slonsk piykny..bez niego polsko pszla by w pizdziec..tako prowda..reszta wadndrusow co wajajom przeciw slonskowi piernicza w toruniskich kreplach..