Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamelia37

Nie mam się do kogo zwrócić

Polecane posty

Gość Kamelia37

Juz kiedyś pisałam mój mąż chce się spotkać ze swoją dawną sympatią. Piszą do siebie listy ostatnio wysłała mu zdjęcie on jej swoje najgorsze jest to że z początku szukaliśmy jej zdjęcia razem na naszej klasie on szukał na moim loginie a jak mu wysłała to się nawet nie pochwalił. Umawia spotkanie a pozniej mnie pyta o zadnie to nie jest fair.Już sie nastawił na wyjazd a teraz kręci że jak ja mam coś przeciwko to nie pojedzie. Przekomuje mnie że nie mam o co być zazdrosna ale ja i tak jestem. Jestem zazdrosna bo do niej pisze piękne, słodkie słówka a mi robi jazdę i awantury. Ostatnio się wciekał że obiad był niedobry. Wkurzona jestem chodzę jak błędny rycerz mam doła a on chce ode mnie błogosławieństwo na wyjazd. A jeszcze jak rozmawiają o on mówi o sobie jakby był sam mam syna prowadzę firmę tylko zapomniał biedaczek powiedzieć że prowadzimy ją razem bo tak jest ale co tam on pan i władca a żona ma znieść wszytko. Nie wiem czy dobrze zrobię ale mu chyba powiem ża jest wolnym człowiekiem i może się spotykać z kim chce tylko niech się liczy z konsekwencjami bo ja nie wiem jak się pozniej zachowam.

Gość DRAGONFLY25
wiedzialam ze przez ta nasza-klase to sie zaczna zdrady z bylymi sympatiami....

Gość Kamelia37
Ona ma męża, ale on podobno nie ma nic przeciwko temu Ciekawe a nie możan by było sięspotkać we 4 ale ja z taką propozycją nie wyskoczę bo to oni jka są wporzatku to tak powinni zrobić tak myśle nie wiem czy dobrze

moj Tato tak sie zachowuje, znalazl jakas znajoma na naszej klasie, rozwodke i sie do niej wybieral. Ostatnio nawrzesczalam na niego, ze sprawia okropna przykrosc mamie, krytykujac ja ciagle, a tamta chwalac za byle co. Ostatecznie, nigdzie nie jedzie. Moze powiedz mezowi, ze jako zona nie zyczysz sobie takich spotkan i niech zdecyduje na kim mu bardziej zalezy, na Tobie czy na jakiejs praktycznie nieznajomej z internetu

Gość gdhgfhgh
Mogę ci tylko powiedzieć że TO NIE JEST standard. Np mój partner zdecydowanie odrzuca próby nawiazania kontaktu ze strony jego byłych. Czuję że jestem dla niego najważniejsza. Twój zaś co najmniej cię nie szanuje oraz czegoś szuka. (Słodkie słówka do jakiejkolwiek kobiety to nielojalność wobec partnerki).

Gość Kamelia37
Smutne ale prawdziwe

Gość gdhgfhgh
Nie wykluczam natomiast że z moim mam takie układy bo... on nie jest mnie pewny, poza tym wyrażam też co czuję, co jak odbieram więc on wie czym by mnie zranił (jak i o ewentualnych skutkach). Dlatego twoje ostrzeżenie z czym twój mąż powinien się liczyć (to o którym piszesz) to dobry pomysł. Trzymaj się! (Muszę lecieć, mam nadzieję że ktoś ci coś jasno przedstawi lub podpowie).

Powiem Ci krótko : Poproś go o chwilę rozmowy i powiedz mu szczerze, jak sie czujesz, z tym jego pomysłem, powiedz mu, czego się obawiasz i czego od niego oczekujesz. Masz prawo mówić o swoich uczuciach, obawach, nawet jeśli wydają Ci się nieracjonalne. On, jako mąż, człowiek, który Cię kocha, powinien Cie wysłuchać i zachowywać się tak, byś czuła się bezpiecznie, miała do niego zaufanie. Powinien uznać Twoje poczucie bezpieczeństwa za priorytet. Oczywiście, że jest wolnym człowiekiem, ma swoje prawa i swoje potrzeby, ale też jest mężem, Ty żoną i też masz swoje potrzeby i swoje prawa. A poczucie bezpieczeństwa jest fundamentem zwiazku, masz prawo czuć się bezpieczna. Nie podchodź jednak zawczasu do jego pomysłów jak do czegoś złego, bo chociaż wywołują one w Tobie obawy, to wcale nie muszą być niczym groźnym. Spróbuj wpierw o tym z mężem porozmawiać, spokojnie, szczerze, ale nie zmuszaj go do niczego, nie strasz go, nie groź mu jakims odwetem, bo to tylko pogorszy sytuację, a on i tak zrobi, to co chce. Powiedz mu, czego się boisz, poproś, by się nad tym dobrze zastanowił. Spróbujcie razem znaleźć jakiś kompromis :)

nasza klasa , bardzo fajny portal, znalazłem już sporo znajomych, i stare sympatie, ale są pewne i zasadnicze granice. Moja żona razem ze mną surfowała po portalu i razem szukaliśmy znajomych, ale na tym koniec. Kontakt z ex kończy się na rozmowie na skype, wymianę poglądów i tego co sie w życiu osiągnęło, ale już takie figle-migle jak zamierza uskuteczniać mąż autorki to już spore przegięcie i zachowanie cokolwiek dziwne. Gdy kończy się na rozmowie na skype i przesłanie sobie życzeń świątecznych, można tolerować, dalej zaczyna się niebezpieczna jazda bez trzymanki, a mając na uwadze Zientarskiego, można się niemiło obudzić albo nie obudzić.

Gość Uważaj na niego
Kamelia 27 - wcale się nie dziwię, że masz takie obawy. Ja będąc na Twoim miejscu nie pozwoliłabym mu na to spotkanie. Nie ufałabym mu bo okazja czyni złodzieja. Mój były spotkał się z swą ex za pomocą tego portalu nasza-klasa i mnie z nią zdradził. Mówił, że się nią zauroczył ponieważ stara miłość nie zardzewiała odnowiło mu się uczucie do niej. Nie życzę żadnej lasce tego co mnie spotkało :( Apeluję do Ciebie nie pozwól mu się z nią spotkać bo później będzie już za późno kiedy zaczną z sobą romansować :O

Gość Kamelia37
Właśnie się z tobą zgadzam maile zdjęcia rodzinne życzenia nie mam nic przeciwko. sama z nim szukałam jej zdjęcia.Ale czytanie jej listów przy mnie z przed lat. Nie wiem czego on oczekuje ale ja się poprostu wkurzam. Wiecie co sam mi przaczytał że on kiedyś pisał romatyczne listy i pewnie ja jako żona poznana w swojej miejscowości tego nie doświadczyłam a ona ma mąża poczciwego ale nie jest romatyczny i tego jej troszkę brakuje. No pewnie ilczy na romantyczne listy mojego m żeby sobie powetowac stratę

Gość fdsfdss
o jejku niech sie spotkają. nie ma co robic scen zazdrosci bo to glupie i dziecinne. jak zdradzi to zdradzi, trudno, poszukasz sobie nowego faceta. trzeba znac swoją wartosc i nie dac sie wyproawdzic z rownowagi przez jakąś bylą.

Gość Kamelia37
Dziekuję wam wszytkim bo utwierdzam się w tym że ta sytuacja nie jest ok a uczucie zazdrości przećmiewa mi zdrowy rozsądek.

Gość olej go i jego spotkanie
skoro facet ma gdzieś , że robi ci tym przykrość idz do fryzjera, puść troche kasy na nowe ciuchy i też umów sie z kolegą ze szkolnych lat na temat jego i jego bylej już zamilknij i udaj że cie to w ogóle nie interesuje

propozycja np spotkania się we czwórkę, mogła by być nawet interesująca , ale niebezpieczna. W moim przypadku ex z dawnych lat byłaby bardzo zawiedziona i smutna, bo zastąpiła ją o wiele ładniejsza i młodsza aktualna od lat żona, więc po co mam jej robić przykrość, niech lepiej tak zostanie jak jest.

Gość Kamelia37
:) u fryzjera właśnie jestem umowiona na wtorek:)

Gość Kamelia37
Młodsza blondyn masz rację ale czy ładniejsza pojęcie względne ale moze troche szczuplejsza i mniej wytapetowana:)

Gość Kamelia37
Młodsza blondyn masz rację ale czy ładniejsza pojęcie względne ale moze troche szczuplejsza i mniej wytapetowana:) No moze racja po co jej robić przykrość

Gość Kamelia37
Jesteście kofani już mam lepszy humor czego i wam życzę jeszcze troszkę niedzieli zostało bawcie się dobrze zbierajcie siły na świąteczne porządki A jabym zapomniałam to życzę Wszytkim Wesołych Świąt