Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileile

Ile na 18-ste urodziny ???

Polecane posty

Gość ileile

Pytanko- ile kasy powinnam dac chrześniakowi na 18-ste urodziny ??

Gość Kilogramiczka
No z 500zł... Na komunię 1000zł, na wesele też koło tego...

Gość ileile
mam oddać pół mojej wypłaty na prezent , chyba wezmę nadgodziny :o

Pytałaś się ile teraz daje się na 18-nastki to Ci napisaliśmy ... jak nie masz tyle kasy to daj mniej, albo kup jakis prezent.

ileile dajesz tyle na ile Cie stac....nigdy bym nie dala 500 zl na 18-tke....kup lepiej jakis prezet za 200 zl i bedzie ok... Uwazam ze glupie jest,gdy ktos wyznaje zasade-zastaw sie a postaw sie...

Gość Kilogramiczka
Takie jest moje zdanie. Jezeli Cie na tyle nei stań, daj mniej. W czym problem? Ja daję akurat tyle.

To kup jakiś fajny zegarek albo biżuterię, jakiś komplecik + kwiatki? i tyle, nie musisz dawać kasy,pytałaś się o sume to Ci podaliśmy,

Oczywiście każdy daje tyle ile może ... Osobiście uważam, że danie 500 zł to nie postawienie się i zastawienie się ... tym bardziej , że od 18 lat wiedziała, że w tym dniu będzie miała 18-nastke :P ... 200 zł najczęściej to daje zwykły gość.

Gość bungieee
od chrzestnej dostałam pierscionek, bransoletke i kolczyki o wartosci koło 250zł + koperte (100zł) od chrzestestnego dostałam filizanke w motyle (które uwiebiam:P) i 200zł. a od babci dostałam różyczke i 18izaków :D (taki bukiecik) i ten prezent ucieszył mnie najbardziej :D

Gość zadumana23
Dziwne, mi chrzestni nic nie dali na 18tkę, w ogóle chyba nie wiedzą kiedy mam.

Gość madziupichu
ja tez nic nie dostalam od chrzestnych. jedna babcia w ogole nie sklada mi zyczen, a sama sie tego domaga wobec niej. druga, kochana babcia zawsze pamietala i od niej dostalam na 18 - 200zl, ale i tak glupio bylo mi brac, bo wiem, ze niewiele miala. ta pierwsza babcia natomiast nie narzeka na brak, a dostaje fige z makiem. nie zebym od niej wymagala, ale innym wnukom daje i kupuje rozne drogie rzeczy, a ja sie czuje zawsze glupio jak opowiada co innym dala. dzisiejszym dzieciakom to sie poprzewracalo w glowach. daj tyle ile mozesz. mlody powinien zrozumiec, ze nie zyjesz w dostatku i ze 500 zl to dal ciebie juz ekstrawagancja. jak madry to zrozumie, jak nie, to coz.. albo tak jak radza inni - kup jakis prezent, nie musi byc drogi, wystarczy dobry pomysl. o co w ogole chodzi z tym, ze chrzestny ma dac?

Gość No ja dostałam włąsnie 200/300
Od chrzestnej a od chrzestnegoponad 2000zł także nie matutaj reguły