martini_86 0 Napisano Marzec 16, 2008 mam takimaly problem..otoz biore novinette juz prawie rok wszystko bylo ok az do tego tygodnia...ostatnia tabletke biore w srode..7 dniowa przerwa zaczyna mi sie w czwartek...okres dostaje 4 dnia czyli w niedziele...nie wiem jakim to cudem ale albo zjadlam ktoregos dnia dwie tabletki albo ost pigula gdzies mi przepadla..;//no i teraz tak: niby skonczylam opakowanie brac we wtorek od srody mam przerwe..czyli kolejne opakowanie biore w nastepna srode po 7 dniach przerwy ?????!!! no ijeszcze najwazniejsze....okres zgodnie z nowym cyklem powinnam dostac 4 dnia czyli wczoraj w sobote a tu nic...zero..;//i tu moje pytanie czy jest mozliwe ze wogole go nie gostane az do zakonczenia kolejnego opakowania czyli za miesiac..bo teraz to nie wiem ...nie wiem czy zjadalm 19 normalnie i raz podwojna,,,czy tylko 20....co robic , prosze o pomoc i dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiat jednej nocy Napisano Marzec 16, 2008 Przede wszystkim pamiętaj że przerwa musi zawsze trwać 7 dni i ani jednego dnia dłużej, przerwę można skracać ale NIGDY nie wolno jej wydłużać. To że nie dostałaś okresu może być wynikiem tej nie wziętej ostatniej pigułki i ewentualnej jakiejś tam omyłki,typu połknięcia dwóch naraz..... 20 tabletek wystarczą aby mieć pewne zabezpieczenie.Tzn jeśli nie weźmiesz tej ostatniej z opakowania to jest ok,choć nie wolno tego robić za często :P Czekaj na okres cierpliwie, mi się parę razy poprzesuwał mimo ze nic nie kombinowałam. Jeśli go nie dostaniesz w 7 dzień przerwy zrób test. Jeśli wyjdzie negatywny bierz dalej. To tak dla pewności. Ale sadze że ostaniesz ten okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Erlebnis Napisano Marzec 16, 2008 spokojnie, tak jak odpowiedziała koleżanka - to kwestia tej wydłużonej przerwy :) za miesiąc wszystko będzie ok, a antykoncepcja też jest zachowana. miałam tak parę razy (biorę Cyprest), i też tak miałam z okresem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini_86 0 Napisano Marzec 16, 2008 wlasnie dostalam okres:) ale dalej jestem w kropce;/ tzn to jest dzis normalny 4 dzien przerwy-zawsze tak dostawalam..ale ze nie wzielam jednej albo dwie na raz..to mam dzis 5 dzien przerwy-we wtorek bralam ostatnia..i kiedy zaczac nastepne opakowanie??...z tego co piszecie wychodzi na to ze juz w srode musze wziasc nowe, tzn we wtorek mija 7 dni..czyli cykl mi sie przesunal o jeden dzien?...czy tak jak zawsze od czwartku?...ale wtedy to bylby 8dzien... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Marzec 16, 2008 W skrócie: skoro wzięłaś jedną tabletkę mniej i miałaś o 1 dzień krótszy cykl, to zaczynasz następne opakowanie 1 dzień wcześniej niż zwykle - tak by zachować 7 dni przerwy od ostatniej tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach