Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martini_86

brak ostatniej tabletki-novinette

Polecane posty

mam takimaly problem..otoz biore novinette juz prawie rok wszystko bylo ok az do tego tygodnia...ostatnia tabletke biore w srode..7 dniowa przerwa zaczyna mi sie w czwartek...okres dostaje 4 dnia czyli w niedziele...nie wiem jakim to cudem ale albo zjadlam ktoregos dnia dwie tabletki albo ost pigula gdzies mi przepadla..;//no i teraz tak: niby skonczylam opakowanie brac we wtorek od srody mam przerwe..czyli kolejne opakowanie biore w nastepna srode po 7 dniach przerwy ?????!!! no ijeszcze najwazniejsze....okres zgodnie z nowym cyklem powinnam dostac 4 dnia czyli wczoraj w sobote a tu nic...zero..;//i tu moje pytanie czy jest mozliwe ze wogole go nie gostane az do zakonczenia kolejnego opakowania czyli za miesiac..bo teraz to nie wiem ...nie wiem czy zjadalm 19 normalnie i raz podwojna,,,czy tylko 20....co robic , prosze o pomoc i dziekuje

Gość kwiat jednej nocy
Przede wszystkim pamiętaj że przerwa musi zawsze trwać 7 dni i ani jednego dnia dłużej, przerwę można skracać ale NIGDY nie wolno jej wydłużać. To że nie dostałaś okresu może być wynikiem tej nie wziętej ostatniej pigułki i ewentualnej jakiejś tam omyłki,typu połknięcia dwóch naraz..... 20 tabletek wystarczą aby mieć pewne zabezpieczenie.Tzn jeśli nie weźmiesz tej ostatniej z opakowania to jest ok,choć nie wolno tego robić za często :P Czekaj na okres cierpliwie, mi się parę razy poprzesuwał mimo ze nic nie kombinowałam. Jeśli go nie dostaniesz w 7 dzień przerwy zrób test. Jeśli wyjdzie negatywny bierz dalej. To tak dla pewności. Ale sadze że ostaniesz ten okres :classic_cool:

Gość Erlebnis
spokojnie, tak jak odpowiedziała koleżanka - to kwestia tej wydłużonej przerwy :) za miesiąc wszystko będzie ok, a antykoncepcja też jest zachowana. miałam tak parę razy (biorę Cyprest), i też tak miałam z okresem.

wlasnie dostalam okres:) ale dalej jestem w kropce;/ tzn to jest dzis normalny 4 dzien przerwy-zawsze tak dostawalam..ale ze nie wzielam jednej albo dwie na raz..to mam dzis 5 dzien przerwy-we wtorek bralam ostatnia..i kiedy zaczac nastepne opakowanie??...z tego co piszecie wychodzi na to ze juz w srode musze wziasc nowe, tzn we wtorek mija 7 dni..czyli cykl mi sie przesunal o jeden dzien?...czy tak jak zawsze od czwartku?...ale wtedy to bylby 8dzien...

W skrócie: skoro wzięłaś jedną tabletkę mniej i miałaś o 1 dzień krótszy cykl, to zaczynasz następne opakowanie 1 dzień wcześniej niż zwykle - tak by zachować 7 dni przerwy od ostatniej tabletki.