Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaa szok

Kto z was stosuje prezerwatywy? Doradzcie prosze...

Polecane posty

Gość aaaaa szok

Kochaliśmy się w prezerwatywie. Mój partner skończył we mnie wyciągną penisa i tu szok- bez prezerwatywy. Prezerwatywa została we mnie ale jej koniec był na zewnątrz więc spokojnie ją wyjełam razem ze sperma. Czy myślicie że jest jakieś niebezpieczenstwo ciąży?

Po co prezerwatywy? Bierz pigułki - objdzie sie bez takich stresów.

Gość aaaaa szok
Jak mam brać pigułki? Jestem meżczyzną, ale słyszałem o ciąży pozamacicznej u gejów i sie obawiam troche. Myslicie ze to mozliwe?

Gość te uhan a co jak np.
ktoś nie może brać pigułek, bo robią mu się żylaki, rozpieprza wątroba, grozi to zakrzepicą, powoduje zmiany psychiczne, obniżenie nastroju, depresje, tycie, opuchnięcie nóg oprócz żylaków, co dodatkowo potęguje efekt i zupełnie hamuje chęć na seks?:O Lubię jak ktoś jest taki mądry:O🖐️

Gość ghghghfh
zobaczymy co bedzie za kilka lat myslicie ze hormony to cukierki i mozna je jesc bezkarnie? co da tej prezerwatywy to nikt Ci 100% pewnosci nie da

Seks w prezerwatywie to nie to samo co bez i basta. Hormony w pigułkach teraz juz sa naprawde bezpieczne, to nie to samo co pare lat temu. Tylko wygodne panienki sie wypieraja i mecza facetow zeby ci uzywali gumek.

Bo nie chce im sie lykac tabletek. Ja doceniam kobiety, ktore w zwiazku same proponuja zmiane formy antykoncpecji z prezerwatyw na pigulki. Oczyiwscie panowie powyzej (panie?) nie czuja pewnie roznicy miedzy seksem w gumce a seksem bez gumki i stad te zawistne posty. Kazdy organizm dziala inaczej, ale jesli po badaniach nie ma przeciwwskazan,to pigulki sa najlepsza metoda anty. (skutecznosc i wygoda).

Wiesz, można powiedzieć to samo o mężczyznach - są wygodni, nie chcą używać prezerwatyw, dlatego kobiety mają łykać tabletki. Wiem, wiem, tabletki są dobre, bo bardziej skuteczne no i można się kochać zawsze wtedy kiedy akurat sie zachce. Ale trzeba popatrzeć na to również z tej strony, że jakie by to tabletki nie były, to to są hormony. Fakt, nie można ich porównywać do tabletek sprzed kilku lat,ale tak czy siak zawierają one hormony, więc brane przez dłuższy czas uszczerbek na zdrowiu pozostawić muszą.. A prezerwatywy są tak cienkie, że aż takiej wielkiej różnicy nie czuć (spekuluję, gdyż facetem nie jestem :P)

Mozna pobrac jakis czas tabletki i sprawdzic jak organizm reaguje. Jasli cos jest nie tak - odstawic albo zmienic tabletki, bo na kazdy rodzaj jest inna rekacja u kazdej kobiety. Jedna dziewczyna tyle i ma wypryski ,a drugiej poprawia sie cera i znikaja bolesne okresy. W dluzszej perspektywie - trzeba stosowac przerwy w braniu co jakis czas i wtedy organizm odpoczywa. Co do jakosci seksu - wystarczy popytac facetow. Seks w prezerwatywie wg mnie ma sie nijak do tego bez. Bez czuje sie partnerke w 100 %, a przez gumke...to tak jakby calowac sie przez torebke foliowa. Lubicie tak?:) Gdyby byly tabletki dla mezczyzn,to chetnie bym je bral zeby odciazyc partnerke...a wygodnictwo kobiet czasem przybiera monstrualne rozmiary ( "nie chce mi sie pamietac codzienne o tej pigulce). Wiadomo ,ze dla czesci kobiet seks w prezerwatywie jest taki sam jak bez i maja gdzies co facet czuje, ale na szczescie sa takie, ktore to rozumieja.

Gość uhan skończ bo jesteś
głupi:O Rozumiemy, że myślisz fiutem i jakby twoja laska, z technikum rolnego w Bronkach Podlaskich nie mogła brać tabletek, to byś znalazł inną, ale nie każdy jest tobą

Wydaje mi się, że nie ma co porównywać seksu do całowania. Bo różnica między jednym a drugim jest baaaaaaaaardzo wielka. Piszesz że dziewczyny które nie biorą tabletek i zmuszają partnerów do używania prezerwatyw myślą tylko o sobie? tak samo przecież można powiedzieć o mężczyznach, którzy zmuszają kobiety do łykania tabletek. Bo w końcu jak sam powiedziałeś to przede wszystkim mężczyzna odczuwa różnicę w seksie z gumką a bez. Tak więc, on też myśli tylko o sobie? To jest temat przy którym bardzo długo można polemizować i myślę, ze w jakimś stopniu każda ze stron ma rację.

Aczkolwiek, jeśli zwiazek miałby zależeć od tego czy seks będzie w gumce czy bez to ja bym szybko podziekowała facetowi,który stawia takie warunki.

Są na szczęscie są kobiety, które tą róznice też odczuwają i nie traktują tego jako "zmuszania". Czemu niby porównanie do calowania jest zle? Chciałabys nie czuć warg partnera, jego jezyka, ciepła? Właśnie taki jest seks w prezerwatywie jak i całowanie przez torebkę ;] Gumka hamuje bodźce i tyle. Nie mowiac juz o takich sytuacjach jak ta z pierwszego wpisu - mam sie denerwowac i patrzyc czy aby gumka sie nie zeslizgnela? Albo "nie za mocno, bo peknie" ?

Gość aaaaa szok
Miło że tak się rozgadaliście ;) ale nic mi nie powiedzieliście na temat mojego problemu...czyli czy to że ta prezerwatywa we mnie została i wyciągnelam ją sama, to czy to zwiększa ryzyko ciązy? Czy jest oki? tamta wypowiedz że jestem facetem to oczywiście był jakiś podszywacz :(

Nie będę Cię straszyć,ale prawdopodobieństwo mogło się chyba trochę zwiększyć przez to że nie została ona "normalnie wyjęta wraz z penisem" Ale jeśli mówisz że sperma normalnie w niej była to chyba nie masz się co martwić.

Uhan- tabletki też nie dają 100% pewności, chociażby w sytuacjach gdy sa brane o niestałych porach bądź też całkowicie nieregularnie (przez zapomnienie o nich)

http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/antykoncepcja-8211-skutecznosc-prezerwatywy-30.html jak widzisz, nawet prawidłowe wstosowanie prezerwatyw nie chroni w 100% przed ciążą,a co dopiero takie przypadki jak Twój - zawsze mogła odrobina spermy wyciec. Nie chcę Cie straszyc, może nie stanie się nic, a może zajdziesz w ciąże...albo przeczekasz i bedziesz trzymac kciuki ,albo masz opjce pod tytlulem "antykoncepcja PO" ,czyli ta nieslwana pigulka, ktora bierze sie DO 72 godzin po stosunku i ktora zalatwia sprawę (zaraz sie znajda znawcy od efektów ubocznych...owszem, to kop hormonalny, ale lepsze kilka godzin zlego samopoczucia niz niechciana ciaza,nie?)

Pigułki anty maja wieksza skutecznosc niz prezerwatywy...do tego odchodza takie przypadki jak autorki watku....wiec....

Ja nie powiedziałam,że mają mniejszą, bo wiem doskonale że skuteczność tabletek jest lepsza od prezerwatyw. Ale każdy sposób antykoncepcji ma swoje plusy i minusy i tyle.

Gość uhan specjalisto ale nie
odpowiedziałeś, co byś zrobił, jakby twoja dziewczyna nie mogła stosować pigułek?:)

Mówił,że są różne rodzaje i na któreś, których mogłaby używać, wreszcie by trafił :P

Ale na szczęście może. A co byś zrobił/zrobiła gdyby seks w prezerwatywie nie sprawiał ci przyjemności? Pytanie z tej samej serii i pewnie taka sama odpowiedź ;)

ale seks w prezerwatywie również sprawia przyjemność. Odpowiadam sama za siebie i za swój związek, nie uogólniam.

Co człowiek to opinia i nie zamierzam się z tym spierać :). Ja odpowiadam tylko za swój związek :D Dla mnie odczucia są diametralnie inne. Natomiast oczywiście warto poczytać opinie innych. Pozdrawiam :)

Gość uhan jesteś beznadziejny
dobrze, ze to tylko net, bo nie chciałabym mieć nic wspólnego z takim człowiekiem:O

Gość NALEZY PRZYTRZYMAC PRZY WYCIAG
ANIU POniewaz po wytrysku on sie kurczy

Gość aaaaa szok
ejjj a jak się nazywają takie pigułki po stosunku. ale nie te 72 godziny tylko takie niby antykoncepcyjne ale po stosunku.. chyba globulki czy coś. nie moge nic na ich tema znalezc w necie ;( one są skuteczne?

Jakim? Takim, który ma własne zdanie i preferencje? Proszę jaśniej. Pytanie czy ja bym chciał mieć do czynienia z taką histeryczką. Typowo PISowskie podejście.

Gość aaaaa szok
oj domyślilam się że trzeba było przytrzymać ale to już po fakcie i nie licze na pouczenia tylko opinie.