Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzona kropeczka

Jutro padne ze wstydu - co robic?

Polecane posty

Tydzien temu wyslalam swoje cv w sprawie pracy, pracodawca dzis zadzwonil,ze jutro mam przyjsc na rozmowe i od razu przyniesc swiadectwo ukonczenia szkoly - tyle, ze ja mam srednie, ale bez matury :( po prostu tego nie napisalam w cv i jutro padne ze wstydu, Boze co robic?????? bedzie mi glupio i wstyd, wiem ,ze za bledy mlodosci trzeba placic, ale czasu nie cofne - co mam mu powiedziec?

powiedz po prostu na poczatku rozmowy ze nie masz matury a jesli kaze ci wyjsc to podziekujesz i pojdziesz proste

to co że bez matury??? średnie to średnie... przecież już nie podstawowe...

Gość .... .... ..... ....
ja bym nic nie mowila...niech rozmowa sie odbedzie, czuj sie na luzie..a gdy beda chcieli zrobic ksero swiadectwa daj swiadectwo ukonczenia ostatniej klasy liceum i juz

no tak, swiadectwo mam, bo ukonczylam szkole srednia, tyle,ze nie przystapilam do matury,bo balam sie matmy :( srednie mam, ale jednak tej matury brak ....Boze jak mi bedzie wstyd - jak sie wytlumaczyc, ze to zatailam? pomozcie prosze

nie słuchaj andzi, lepiej nie mów że nie masz matury wszystko będzie ok :)

ja nie kapuje czym sie przejmujesz... srednie z matura nie ma nic wspolnego... srednie masz, tak jak napisalas a o maturze nic nie pisalas wiec jestes fair... nie panikuj :-)

nie powiem, bo pewnie tak mnie wstyd sparalizuje, ze nie bede w stanie, ale gdy o to zapyta lub poprosi o swiadectwo do ksero to chyba padne ze wstydu :( nie macie pojecia jaka to dla mnie krepujaca sytuacja :o

Gość spadlem z krzesla
nie przystapilam do matury bo balam sie matmy...rozwalilas mnie. Chodzaca glupota.

wyksztalcenie srednie ma sie jesli sie ukonczy szkole srednia. ukonczyc szkole srednia mozna jesli zdalo sie mature. wiec nie masz sredniego. to tak jak z kwasniewskim bylo. a poza tym nie przejmuj sie, przeciez cie nie zje, nie zacznie sie smiac, nic zlego nie zrobi, w najgorszym wypadku powie "przepraszamy pania, ale niesttey brak matury sprawia, iz nie mozemy paani zatrudnic. dziekuje, dowiedzenia" wszystko bedzie kulturalnie i grzecznie.

on pewnie tez spadnie z krzesla - nie wiem czy tam jutro pojde, tak sie wstydze :O

a swoja droga, czemu tej matury teraz nie zrobisz, sa licea dla doroslych szybkie i łatwe.

no ale ja mam swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej - to nie jest to srednim wyksztalceniem? :( to jeszcze lepiej 😭

groosha a skad masz informacje ze tylko z matura ma sie srednie??? gdyby tak bylo nie dostawaliby ludzie swiadectwa z napisem "swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej"... mozna miec srednie z matura, lub srednie i matura nie ma tutaj nic do tego!!!

>wyksztalcenie srednie ma sie jesli sie ukonczy szkole srednia. ukonczyc >szkole srednia mozna jesli zdalo sie mature. bezedura :o wykształcenie średnie się ma jeśli się ukończy szkołę średnią. bez matury ma się średnie (można dodać że niepełne):P

Podstawowki też nie skończyłam,myślicie,że wystarczy im zaświadczenie,że chodziłam do przedszkola? :(

to powyzej to podszywacz - ja Wam dziekuje za odpowiedzi, musze jakos jutro stawic temu czolo, pozdrawiam 🖐️ :(

Art. 11a. 1. Wykształcenie podstawowe posiada osoba, która ukończyła szkołę podstawową lub ukończyła podstawowe studium zawodowe. 2. Wykształcenie gimnazjalne posiada osoba, która ukończyła gimnazjum. 3. Wykształcenie zasadnicze zawodowe posiada osoba, która: 1) ukończyła zasadniczą szkołę zawodową, szkołę zasadniczą lub inną szkołę równorzędną, albo 2) ukończyła zasadniczą szkołę zawodową, o której mowa w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a. 4. Wykształcenie średnie posiada osoba, która: 1) ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem szkół wymienionych w ust. 3 pkt 1, lub 2) ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem szkoły wymienionej w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a i h.

Nie jest to powód do paniki i zapewniam Cię, że oprócz wykształcenia przy przyjmowaniu do pracy liczą się inne cechy i umiejętności. Zamiast rozpaczać postaraj się zdać maturę, może nowa praca da Ci taką motywację??? W LO miałam koleżankę, która również ze strachu nie przyszła na maturę z matematyki, mimo, ze miała zapewnioną pomoc całej klasy, nota bene mat-fiz. Maturę zrobiła po 30-stce, również studia i dzisiaj piastuje dość wysokie stanowisko i jest cenionym pracownikiem. Wrzuć na luz i pokaż sie na rozmowie z jak najlepszej strony. Powodzenia.

Jak jutro pokaże szefowi jakie mam umiejętności to pewnie mnie przyjmie na swoją osobistą asystenktę :)

Gość ssssssdd
bez matury nie masz wyksztalcenia sredniego, tylko podstawowe. nawet na swiadectwie maturalnym jest taki zapisek, ze swiadectwo to jest dowodem wyksztalcenia sredniego. a ty go nie masz niestety bo nie zdalas matury. radze wrocic do szkoly i zdac maturę. ps: podobnie ktos kto nie obroni pacy mgr nie ma wyzszego, nawet jesli 5 lat studiowal

Gość ___phi
ssssssdd, znasz się na obowiązującym prawie jak osioł na śpiewie. Od początku lat siedemdziesiątych ubiegłego stulecia roku można mieć średnie wykształcenie nie posiadając matury. Stwierdza to, zgodne z wzorcem zawartym w ustawie, świadectwo. I niekoniecznie musi to być świadectwo ukończenia liceum. a że bez matury, to wykształcenie jest jak i bez kropki, to inna sprawa... Dziś, zresztą, króluje wykształcenie średniawe, zdobyte w ciągu 10. miesięcy nauki w Centrum Kretyń... TFU!!! Kształcenia Ustawicznego... ....... co do wykształcenia wyższego też nie masz racji...

Gość elgreko
masz srednie niepełne

Gość ___phi
elgreko, nie masz racji. Średnie wykształcenie stwierdza świadectwo, a nie posiadanie matury.

Gość dodksa
ssssssdd - 🖐️ ma wyższe niepełne

Gość mgr2
nie ma wyższego niepełnego - albo ma sie mgr, albo ma się średnie. coś takiego jak wyższe niepełne nie istnieje już. absolutorium nie daje nic. jeżeli nie ma się dyplomu, nie można mówić o wyższym wykształceniu. kiedyś tak było, teraz "prezydenckiego" wykształcenia nie ma ze średnim to nie wiem jak jest, ale jak się mówi "średnie" to zawsze myśli sie, ze ktoś ma maturę :P

Gość astamaniana barcelona

Gość astamaniana barcelona
a zdarzylo sie kiedys komus byc przyjetym do pracy bez pokazywania swiadectwa - tak tylko pytam z ciekawosci :P