Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiec jak to jest

czy ktoras z Was wpadła na tabsach?

Polecane posty

Gość wiec jak to jest

bo mam kolezanke ktora ma dwoje!!!dzieci z tabsów:-O

Gość wiec jak to jest
no racja;-)

Gość herrro
dziewczyny, tabsy są skuteczne,przy wlasciwym stosowaniu niemal nieprawdopodobna jest ciaza, to ich jedyna zaleta. Poza tym mają same wady:)

Gość wiec jak to jest
no niby tak, ta kumpela paliła jak smok i lekarz mowi, ze własnie przez fajki spadła skutecznosc tabletek...

Gość guwno prawda
tabletki maja skutecznosc 99%-99,7% PRZY PRAWIDLOWYM STOSOWANIU 4-10% kobiet ma normalne jajeczkowanie podczas stosowania tabsow, tylko jest sluz zageszczony i trudniej im sie przedostac i zagniezdzic

moja kolezanka brala 7 lat tabsy i wpadli no i maja blizniaki

Gość Tusia 852
palenie nie ma nic do tabletek jedyne co to jesteśmy bardziej narażone na niektóre skutki uboczne

Ano dokładnie, palenie papierosów może przyczynić się najwyżej do zakrzepicy, dlatego w ulotce informują, że nie powinno się palić, co nie wpływa jednak na samą skuteczność.nie ma metody 100%owej dlatego z samej statystyki są na świecie osoby, które zaszły w ciążę przy prawidłowym stosowaniu tabletek.

Gość kassssia
z tym paleniem to nie do konca tak jest jest jak piszesz bo substancje zawarte w dymie indukuja enzymy watrobowe krore tak prosto mowiac trawia hormony,wiec jak taki enzym dziala szybciej to stezenie hormonu we krwi tez spada szybciej............ czyli tabletka powinna dzialac 24h a dziala zalozmy 15h.dobra dosyc tego wywodu bo ludzie pouciekaja:)

Tabletka nie działa 24 godziny ale około 36 godzin. Dlatego bierze się po 24 godzinach, żeby nie przestała działaś. Jeśli jej działanie się skraca a kobita bierze regularnie to i tak nic jej nie grozi. nie od dziś wiadomo, że jedna kobieta ma szybszy metabolizm a inna wolniejszy, stąd dopasowane są tabletki do każdego typu a nie wg średniej.

Gość kassssia
powiem tak jestem na farmacji i wiem co mowie a metabolizm jest faktycznie zroznicowany i wcale nie trzeba palic zeby taka tabletke szybciej przerabiac.........ale papierosy to przyspieszaja,o to mi tylko chodzilo bo napisalas ze zwiekszaja tylko ryzyko zakrzepicy a to nie prawda.....

W takiej sytuacji należy założyć, że wątrobę mogą obciążać nie tylko substancje zawarte w papierosach ale także kofeina, alkohol, LEKI oraz jest szereg produktów (nie tylko medykamentów), które spowalniają metabolizm i doprowadzają do późniejszego, niż się przewiduje - wchłaniania preparatu, lub też zmieniają metabolizm.Wychodząc z tego założenia właśnie wchodzimy w grupę ryzyka, gdzie tabletki dają nie 100 ale 99,8% skuteczności. Ale nie obniżamy tej bariery jeszcze bardziej, tyle, że możemy się w tej grupie 0,2% znaleźć. i tyle.

Gość kassssia
no dokladnie:)