Ciotka Matylda w papilotach 0 Napisano Marzec 17, 2008 Ludzie kochani powiedzcie no mi jak sie mówi poprawnie \"spóźniać się do pracy\" czy \"spaźniać się do pracy\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilly rose 0 Napisano Marzec 17, 2008 spóźniać się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asasello 0 Napisano Marzec 17, 2008 i tak i tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fwhkwklhjgfkaehgjkajw Napisano Marzec 17, 2008 SPAźNIAć ? no nie wiem :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papilot ciotki matyldy Napisano Marzec 17, 2008 spuszczać się do pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
windą do nieba 0 Napisano Marzec 17, 2008 zdecydowanie \"spazniac sie do pracy\" :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilly rose 0 Napisano Marzec 17, 2008 spóźniać się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moje drugie ja 0 Napisano Marzec 17, 2008 nie przyjśc na czas :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ta pierwsza wersja Napisano Marzec 17, 2008 jest poprawna. Ta druga to jakaś gwara albo dialekt :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papilot ciotki matyldy Napisano Marzec 17, 2008 spuszczac sie do pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spadlem z krzesla Napisano Marzec 17, 2008 spuszczac sie w pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilly rose 0 Napisano Marzec 17, 2008 zmien sobie to : znowu sie spozniłaś, a nie spaźniłaś:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upek....... Napisano Marzec 17, 2008 obie sa poprawne!! jestecie niedoinformowani Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jap Napisano Marzec 17, 2008 windą do nieba ma racje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciotka Matylda w papilotach 0 Napisano Marzec 17, 2008 bo chodzi o to że mi się zawsze wydawało że się mówi spóźniać ale mam na studiach taką super panią doktor tylko że jak słyszę na każdym wykładzie spaźniać to jakoś mnie to razi i dlatego pytam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciotka Matylda w papilotach 0 Napisano Marzec 17, 2008 no i czemu piszecie że spaźniać się jest poprawnie skoro w słowniku poprawnej polszczyzny nie ma takiego słowa natomiast spóźniać się jest ... i tu Was mam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ta najgorsza.. Napisano Marzec 17, 2008 pytałam kiedyś polonistki przy okazji gdy mowilismy o roznych podwojnych formach i o tym która poprawna. Oczywiscie spóźniać się, spAźniac mowia chyba w Warszawie ( a moze w Krakowie) ale to jest naleciałosc regionalna, ie powinno sie tak mowic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach